Το έχει ξανακάνει ο Παναθηναϊκός! (vids)

Το έχει ξανακάνει ο Παναθηναϊκός! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Το έχει ξανακάνει ο Παναθηναϊκός! (vids)

bet365

Με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο σκορ, με το πρώτο ματς εντός έδρας σε νοκ-άουτ φάση, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να προκριθεί! Το gazzetta.gr θυμίζει και... προετοιμάζεται ενόψει της ρεβάνς με τη Μπριζ!

Το «τριφύλλι» έδειξε ότι... μεγάλωσε ξανά, φανέρωσε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λεωφόρου τη δύναμη και το πάθος που έλεπε από την ομάδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τα τελευταία χρόνια και παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες, επικράτησε 2-1 της Μπριζ. Οι Βέλγοι είχαν προηγηθεί από το 10ο λεπτό χάρη στην κεφαλιά του Μπομπό, τα πάντα φάνηκε να... παγώνουν εκείνη τη στιγμή, όμως βρέθηκαν οι λύσεις και η ψυχή που οφείλει και έχει μάθει να βγάζει ο Παναθηναϊκός σε τέτοιες, ευρωπαϊκές καταστάσεις.

Με τον ίδιο, το ίδιο σκορ και τον ίδιο τόπο, οι «πράσινοι» είχαν καταφέρει να προκριθούν εις βάρος της Λίνφιλντ, στο Κύπελλο Πρωταθλητριών της σεζόν 1984-1985!

Ο σύλλογος από τη Βόρειο Ιρλανδία έφτασε στο ΟΑΚΑ στις 24 Οκτωβρίου του 1984 για το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό, προηγήθηκε με τον Τότεν στο 20', όμως τα γκολ των Χαραλαμπίδη και Ταράση (43' πεν. Και 87' αντίστοιχα) έδωσαν στους «πράσινους» μικρό προβάδισμα πρόκρισης με το τελικό 2-1!

Στη ρεβάνς του Μπέλφαστ στις 7 Νοεμβρίου, τα σύννεφα είχαν αρχίσει να σκεπάζουν τον ουρανό για την ομάδα του Γιάτσεκ Γκμοχ. Η Λίνφιλντ πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων με τον Μάξγουελ στο 10ο λεπτό και τον Μακ Κάχι στο 6' και το 28', δείχνοντας πως θα έβαζαν τέλος στα «πράσινα» όνειρα. Οι απαντήσεις όμως ήταν άμεσες για το «τριφύλλι» που αφυπνίστηκε και κατάφερε πριν καν βγει το ημίχρονο να μειώσει σε 3-2, σε ένα 45λεπτο με πέντε γκολ! Οι Σαραβάκος (29') και Ρότσα (33') χάρισαν στον Παναθηναϊκό την ελπίδα για να διαμορφώσει το τελικό 3-3 στο 63ο λεπτό ο Αντωνίου!

Η πρόκριση, είχε πράσινο χρώμα!

Για την ιστορία, η μεγαλειώδης πορεία εκείνης της αγωνιστικής περιόδου σταμάτησε στα ημιτελικά από τη Λίβερπουλ...

Για τα φετινά, ο Γιάννης Αναστασίου σίγουρα θα πρέπει να φροντίσει ώστε η ομάδα, την επόμενη Τετάρτη, να μην δει έναν τέτοιο εφιάλτη να ξυπνάει.

Η οχύρωση της άμυνας και ο τσαμπουκάς, όπως τον είδαν όλοι στο δεύτερο ημίχρονο του προχθεσινού (28/7) αγώνα στη Λεωφόρο, θα είναι στοιχεία που θα οδηγήσουν στα πλέι-οφ των προκριματικών.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα