Ο Λιμ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Γιουνάιτεντ (pics+vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Λιμ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Γιουνάιτεντ (pics+vid)

bet365

Το gazzetta.gr με αφορμή τα σενάρια περί ΑΕΚ, παρουσιάζει την ενασχόληση του Πίτερ Λιμ με το ποδόσφαιρο, τη Βαλένθια, τη φιλία και τη... μπίζνα με τον Κρ. Ρονάλντο και τη σχέση με τη Γιουνάιτεντ.

Ο επιχειρηματίας από τη Σιγκαπούρη, λογίζεται ως ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων της πατρίδας του, με περιουσία 2,5 δις δολλαρίων και ασχολείται αποκλειστικά με τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις από το 1996. Γιος ιχθυοπώλη, αποφοίτησε με πτυχίο στη λογιστική, ενεπλάκη με τα λογιστικά και εν έτει 2015, τα περιουσιακά του στοιχεία γίνονται ολοένα και περισσότερα.

Σύμφωνα με το Forbes, βρίσκεται στην 949 θέση των δισεκατομμυριούχων όλου του κόσμου για το 2015, ενώ είναι ο No.13 από τους 50 πλουσιότερους στη Σιγκαπούρη.

Αδυναμία του, το ποδόσφαιρο και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Γι' αυτό έχει φροντίσει να επενδύσει και στα δύο...

Από τον Μάιο του 2014, του ανήκει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Βαλένθια. Επενδύοντας 420 εκατ.ευρώ, ο δημοφιλής επιχειρηματίας απέκτησε το 70,4% των μετοχών των «νυχτερίδων», με τον κόσμο του ισπανικού συλλόγου να τον υποδέχεται με επευφημίες και πανηγυρισμούς, από τη στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι η ομάδα τους θα μπορούσε πλέον να έχει νοικοκυρεμένα και... εξασφαλισμένα τα οικονομικά της.

Εννοείται ότι η απόκτηση του Ροντρίγκο Μορένο από τη Βαλένθια με κανονική μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι δεν ήταν τυχαία... Τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή ανήκουν στην εταιρεία Meriton Capital, ιδιοκτησίας του Πίτερ Λιμ και έτσι, ο 24χρονος επιθετικός μετά τη θητεία του στο «Μεστάγια» με τη μορφή δανεισμού την περσινή αγωνιστική περίοδο, μετακόμισε οριστικά στην Ισπανία. Το ίδιο έγινε και με τον Αντρέ Γκόμες, που επίσης υπέγραψε κανονικό συμβόλαιο συνεργασίας με τις «νυχτερίδες», έπειτα από... εισήγηση (και) του μεγάλου αφεντικού που πήρε τους παίκτες του κοντά του.

Πρόσφατα, ο Λιμ απέκτησε και το 50% των μετοχών της Salford City που έχει... άρωμα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Γκάρι και Φιλ Νέβιλ, Νίκι Μπατ, Πολ Σκόουλς και Ράιαν Γκιγκς ανέλαβαν το ερασιτεχνικό σωματείο που εδρεύει σε προάστιο του Μάντσεστερ. Η «class of '92», θέλει μέσω της ενασχόλησής της με τη Σάλφορντ να βοηθήσει τους νεαρούς, ταλαντούχους ποδοσφαιριστές ν' αναδειχθούν και δεν αποκλείεται η... μεταφορά τους στη Γιουνάιτεντ! Για τον πάγκο της ομάδας αναμένεται να τα ... βρουν μεταξύ τους μετά και την πρόσληψη του Φιλ Νέβιλ από τη Βαλένθια (διόλου τυχαίο...), ενώ μέχρι πρότινος ο Πολ Σκόουλς περνούσε το χρόνο του καθοδηγώντας τη Σάλφορντ.

Η σχέση του Λιμ με τους «κόκκινους διαβόλους» δεν σταματάει εκεί, αφού του ανήκει αλυσίδα καφετεριών στην Ασία, με... θέμα τον σύλλογο του Μάντσεστερ, όπου συγκεντρώνονται και βλέπουν τα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ οι οπαδοί!

Στα σημαντικότατα περιουσιακά του στοιχεία, πάντως, συμπεριλαμβάνεται η πρόσφατη απόκτηση των δικαιωμάτων της δημόσιας εικόνας του Κριστιάνο Ρονάλντο! Η Mint Media, της οποίας φυσικά είναι η κεφαλή, συμφώνησε για τη διαχείριση των δικαιωμάτων του «CR7» για τα επόμενα έξι χρόνια, αλλά το «deal» αφορά την εικόνα του ποδοσφαιριστή, εξαιρουμένων αυτών που αφορούν και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με την κίνηση αυτή, η εταιρεία του Λιμ οφείλει να... εξαπλώσει και να κάνει ακόμα πιο ισχυρή τη φήμη του Κριστιάνο στην Ασία. «Είναι καλός μου φίλος και γνωριζόμαστε καιρό» είπε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ όταν επισημοποιήθηκε η συμφωνία.

Στα αγαπημένα του σπορ, προστίθεται και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και δη στους τέσσερις τροχούς. Η McLaren ήταν η εταιρεία που τον είχε εντυπωσιάσει και όπως ήταν φυσικό, προσπάθησε κάπως να κάνει κάτι ώστε να προσθέσει κάτι στην κατοχή του, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην απόκτηση μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας και φυσικά να φροντίσει για την επέκταση στην Ασία, με την εταιρεία McLaren Asia Pte.

Σε 10 χρόνια, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η πίστα Formula1, στο Johor Bahru της Μαλαισίας. Μια έκταση 1 εκατ.τετραγωνικών μέτρων που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις με υπερσύγχρονη πίστα, showrooms και τουριστικά καταστήματα θα δώσει άλλον αέρα στην περιοχή Johor και μαντέψτε ποιος θα βρίσκεται πίσω και απ' αυτό...

Καταλήγοντας, η ενασχόληση του Λιμ με τα αθλητικά φτάνει μέχρι την Ολυμπιακή Επιτροπή της Σιγκαπούρης και τις υποτροφίες για εκκολαπτόμενους αθλητές, μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Από το 2010 μέχρι και σήμερα, έχουν δοθεί περισσότερες από 700 υποτροφίες σε παιδιά που θέλουν να γίνουν αθλητές και να μάθουν σε έναν διαφορετικό και υγιή τρόπο ζωής. Φυσικά, με την αιγίδα του 62χρονου επιχειρηματία...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα