Ο Ντόρσεϊ, o Παπαγιάννης και τ’ άλλα παιδιά! (pics)

Ο Ντόρσεϊ, o Παπαγιάννης και τ’ άλλα παιδιά! (pics)

Ο Ντόρσεϊ, o Παπαγιάννης και τ’ άλλα παιδιά! (pics)

bet365

Το Παγκόσμιο U19 ολοκληρώθηκε με την Εθνική Εφήβων στην 4η θέση, ωστόσο οι παίκτες της Ελλάδας ξεχώρισαν στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες! Το gazzetta.gr παρουσιάζει.

Σε κάθε διοργάνωση των λεγόμενων Μικρών Εθνικών, εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά οι παίκτες που ξεχωρίζουν, καθώς αυτοί θα είναι οι κορυφαίοι στο μέλλον. Κάπως έτσι έγινε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19, εκεί όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλούς από τους νέους… σταρ του μπάσκετ.

Το σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ είναι πως ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και δικά μας παιδιά! Η συγκεκριμένη φουρνιά έχει πολύ ταλέντο και ναι μεν δεν ανεβήκαμε στο βάθρο, ωστόσο είναι δεδομένο πως κανένας δεν μπορεί να έχει παράπονο από αυτά τα παιδιά.

Ορισμένοι εξ αυτών σε λίγα χρόνια θα είναι ο κορμός της Εθνικής Ανδρών. Αλήθεια, όμως, ποιοι ξεχώρισαν; Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους κορυφαίους της διοργάνωσης ανά στατιστική κατηγορία κι εκείνο που παρατηρεί κανείς εύκολα είναι πως σε παντού υπάρχει και τουλάχιστον ένας παίκτης της Εθνικής Εφήβων στην πρώτη δεκάδα!

Εκείνος που ξεχωρίζει είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Η ΕΟΚ έκανε αγώνα δρόμου για να παίξει στο Παγκόσμιο της Κρήτης κι εκείνος έβγαλε στο παρκέ το πλούσιο ταλέντο του. Ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία ο κορυφαίος της Ελλάδας και το γεγονός ότι βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Όσο για το μέλλον; Μην ανησυχείτε. Ο Ντόρσεϊ θα είναι εδώ: «Όποτε έρθει η ευκαιρία θα επιστρέψω για να ξαναπαίξω με την Εθνική ομάδα, είτε με την ομάδα των Νέων Ανδρών του χρόνου είτε ακόμη κι αργότερα ελπίζω με την Εθνική Ανδρών», είπε.

Ποιος άλλος παίκτης της Ελλάδας ξεχώρισε; Ο Γιώργος Παπαγιάννης! Ο “γίγαντας” του Παναθηναϊκού ήταν ανίκητος κοντά στο καλάθι τις περισσότερες φορές και πρωταγωνιστεί σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες, δείχνοντας ξεκάθαρα πως θ’ αποτελέσει τη νέα δύναμη της Εθνικής μας μέσα στο ζωγραφιστό.

Δεν είναι μόνο αυτοί. Άπαντες έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους. Ίσως και παραπάνω, αφού για παράδειγμα ο Χαραλαμπόπουλος έπαιξε με πρόβλημα! Επειδή, όμως, οι αριθμοί αποτελούν την καλύτερη απόδειξη, ας δούμε τους κορυφαίους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19 ανά στατιστική κατηγορία και ποιοι παίκτες της Εθνικής Εφήβων πρωταγωνιστούν...

 

Τελευταία Νέα