Σέρχιο Σάντσεθ, μια ιστορία υπέρβασης

Σέρχιο Σάντσεθ, μια ιστορία υπέρβασης

Θάνος Σαρρής
Σέρχιο Σάντσεθ, μια ιστορία υπέρβασης

bet365

Ο Χοσέ Κριάδο, ρεπόρτερ στην «Opinion de Malaga» γράφει στο gazzetta.gr για τον Σέρχιο Σάντσεθ, τονίζοντας ότι μπορεί να εξελιχθεί σε αμυντικό-ορόσημο για το ελληνικό πρωτάθλημα!

Ο Σέρχιο Σάντσεθ αναμένεται στην Αθήνα για να συμφωνήσει οριστικά με τον Παναθηναϊκό και να υπογράψει. Ο Χοσέ Κριάδο, ρεπόρτερ στα θέματα της Μάλαγα στην «Οpinion de Malaga», έζησε από κοντά όλα αυτά τα χρόνια την πορεία του Ισπανού αμυντικού και με άρθρο του στο gazzetta.gr, σκιαγραφεί το προφίλ του και τονίζει πως αν μείνει μακρυά από τραυματισμούς, μπορεί να αποδεχθεί λίρα εκατό!

Το άρθρο του Χοσέ Κριάδο στο gazzetta.gr

Για τον Σέρχιο Σάντσεθ ο κόσμος έγινε πολύ μικρός όταν τον Δεκέμβριο του 2009, το ιατρικό τιμ της Σεβίλλης εντόπισε το καρδιαγγειακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Τα προηγούμενα κρούσματα με τον Αντόνιο Πουέρτα και τον Ντάνι Χάρκε έφεραν πολύ πιο λεπτομερείς ελέγχους στο ισπανικό ποδόσφαιρο και ο Σέρχιο έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση την άνοιξη του 2010 στο Αμβούργο. Μια επέμβαση, στην οποία η καρδιά του έμεινε για πέντε ώρες έξω από το σώμα του.

Αυτές οι ουλές σε κάνουν πιο δυνατό και ο δυναμικός αμυντικός επέστρεψε λίγο αργότερα πιο έμπειρος και σαφώς πιο δυνατός. Ήρθε στη Μάλαγα το καλοκαίρι του 2011, όταν το πρότζεκτ των «blanquiazul» ήταν στο καλύτερο σημείο του. Αποκτήθηκε σε μια περίοδο μεγάλων μεταγραφών, όπως ο Καθόρλα, ο Ίσκο, ο Χοακίν, ο Φαν Νίστελροϊ και ο Τουλαλάν. Πριν, είχε περάσει από την Εσπανιόλ και την Σεβίλλη. Η ευελιξία του ήταν το κλειδί για την απόκτησή του, καθώς μπορούσε να αγωνιστεί με επάρκεια τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και ως δεξί μπακ.

Ωστόσο, στη Μάλαγα είχε καλές και κακές στιγμές. Οι πρώτες του σεζόν ήταν οι πιο δύσκολες, επειδή έπαιζε ως δεξί μπακ και βρισκόταν στη σκιά του Χέσους Γκάμεθ, ενός ποδοσφαιριστή που έπαιζε στη φυσική του θέση και ήταν πολύ καλός. Ακόμα κι έτσι, κατάφερε να παίξει πολύ και σε σημαντικά ματς, τόσο στο Champions League όσο και στο Πρωτάθλημα. Συνολικά, έκανε 96 εμφανίσεις με την Μάλαγα.

Μετά την αποχώρηση του Πελγρίνι από τον σύλλογο, ο Σέρχιο ήξερε ότι έπρεπε να αλλάξει ο ρόλος του. Μίλησε με τον νέο προπονητή, τον Μπερντ Σούστερ και του μετέφερε την πρόθεσή του να παίζει μόνο στο κέντρο της άμυνας. Από εκεί και πέρα, το τσιπάκι του άλλαξε. Λειτούργησε σαφώς καλύτερα ως στόπερ, από ότι στο δεξί άκρο. Έχοντας το ύψος, την ταχύτητα, την συγκέντρωση και την καλή επαφή με την μπάλα, ο Σέρχιο έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι αυτή είναι η θέση του.

Στη διάρκεια της σεζόν 2013/14 έγινε αναντικατάστατος στο πλευρό του Γουέλινγκτον. Ωστόσο, στις καλύτερες στιγμές του, πάντα αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών. Ένα θέμα στους συνδέσμους τον εμπόδισε από το να παίξει στα τελευταία επτά ματς εκείνης της σεζόν.

Την επόμενη χρονιά, δηλαδή πέρυσι, ο Σάντσεθ έγινε ξανά σημαντικός. Επέστρεψε για να παίξει τα καλύτερα ματς του σε μια Μάλαγα, που είχε το μικρότερο παθητικό των τελευταίων ετών. Έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο σε αυτό το επίτευγμα, ώστε έφτασε να ακούγεται ως εναλλακτική για την Εθνική ομάδα. Αλλά και πάλι, όπως συνέβη και στο παρελθόν, οι τραυματισμοί τον κράτησαν πίσω. Μυϊκά προβλήματα και υποτροπές στάθηκαν στον δρόμο του. Όταν επέστρεψε στο τέλος της σεζόν δεν είχε εγγυημένη θέση στην ομάδα του Γκράθια, ο οποίος τον χρησιμοποίησε περισσότερο ως εναλλακτική.

Εκτός γηπέδου επίσης, επίσης δεν άφηνε κανέναν αδιάφορο. Πολύ ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα, Μία από τις αδυναμίες του είναι το φλαμένκο και παντρεύτηκε πέρυσι το μοντέλο και πρώην Μις Ισπανία, Ελίσαμπεθ Ρέγιες.

Δεν συνέχισε στην Μάλαγα για οικονομικούς λόγους, αφού ο ο σύλλογος δεν μπορούσε να του προσφέρει καλύτερο συμβόλαιο. Τον ήθελαν στην ομάδα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, αλλά μετά την παράταση των διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν δεν υπήρξε συμφωνία. Αποχώρησε με κάποια σφυρίγματα στο τελευταίο ματς, επειδή δεν ανανέωσε.

Ως συμπέρασμα, μπορώ να πω ότι είναι ένας κεντρικός αμυντικός πολύ υψηλού επιπέδου, ο οποίος μπορεί να ξεχωρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στη Μάλαγα έδειξε ότι μπορεί να σταθεί απέναντι σε αντιπάλους κλάσης. Αρκεί να μείνει μακριά από τραυματισμούς...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα