Παίκτες που ήταν χαμηλά στο draft, αλλά κάνουν καριέρα! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Παίκτες που ήταν χαμηλά στο draft, αλλά κάνουν καριέρα! (vids)

bet365

Το NBA draft πλησιάζει και καλό θα είναι να ρίξουμε μία ματιά και στις... χαμηλές θέσεις. Βλέπετε, καριέρα δεν κάνουν μόνο οι παίκτες που βρίσκονται στην πρώτη 10άδα και τα παραδείγματα είναι πολλά!

Η αγωνία είναι μεγάλη. Ποιος θα είναι τελικά στο Νο.1; Ποιον παίκτη θα επιλέξουν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς και τι θα κάνουν οι Λος Άντζελες Λέικερς, που έχουν τη δεύτερη επιλογή; Με το NBA draft να πλησιάζει τα σενάρια είναι πολλά, ωστόσο καλό θα είναι να μην επικεντρωθούμε στις πρώτες θέσεις.

Βλέπετε, δεν είναι απίθανο να προκύψουν... λαβράκια και στις πιο χαμηλές θέσεις, με την τελευταία πενταετία να έχει ορισμένα πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα. Πάμε να δούμε το... TOP 5!

#5 Ρούντι Γκομπέρ (Τζαζ)

Γενν. το 1992, ύψος 2.16μ.

Νο. 27 στο NBA draft 2013

Ο Γάλλος γίγαντας των Γιούτα Τζαζ έγινε draft το 2013 από τους Ντένβερ Νάγκετς, οι οποίοι δεν τον πίστεψαν και τον έδωσαν στην ομάδα που αγωνίζεται σήμερα, με αντάλλαγμα μετρητά και τον Έρικ Γκριν, που ήταν στο Νο.46. Δεν τον πίστεψαν κι έκαναν λάθος. Ο Γκομπέρ δεν έκανε τη διαφορά στην πρώτη του σεζόν, αλλά την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες μέτρησε 8.4 πόντους, 9.5 ριμπάουντ και 2.3 τάπες κατά μέσο όρο! Έχει όλα τα προσόντα να γίνει ένας από τους πιο καλούς σέντερ στο ΝΒΑ, καθώς ξεχωρίζει τόσο στην επίθεση (τελειώνει άψογα τις φάσεις κοντά στο καλάθι) όσο και στην άμυνα όπου αποτελεί... φόβητρο! Μάλιστα, στη συλλογή του Γκομπέρ υπάρχει ήδη κι ένα μετάλλιο με την Εθνική ανδρών, την οποία βοήθησε να τερματίσει 3η στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

#4 Ντρέιμοντ Γκριν (Γουόριορς)

Γενν. το 1990, ύψος 2.01μ.

Νο. 35 στο NBA draft 2012

Ποιος θα περίμενε πως στη θέση Νο.35 της διαδικασίας του 2012 θα υπάρχει ένας μελλοντικός Πρωταθλητής. Κι όχι μόνο Πρωταθλητής, αλλά παίκτης “κλειδί” των Γουόριορς, με σημαντική προσφορά στην ομάδα! Ο Ντρέιμοντ Γκριν έκανε σπουδαία σεζόν φέτος, καθώς σε regular season είχε 11.7 πόντους και 8.2 ριμπάουντ σε 79 ματς ως βασικός, ενώ στα playoffs μέτρησε 13.7 πόντους και 10.1 ριμπάουντ σε 21 συμμετοχές ως starter! Όλα αυτά για ένα παίκτη που έβγαλε ελάχιστα χρήματα -σε συνδυασμό με την προσφορά του- στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας... Value for money, με όλη τη σημασία της συγκεκριμένης έκφρασης!

#3 Αϊζάια Τόμας (Σέλτικς)

Γενν. το 1989, ύψος 1.75μ.

Νο. 60 στο NBA draft 2011

Γίνεται ένας παίκτης που ήταν στο Νο. 6Ο να έχει 4 χρόνια μετά πάνω από 15 πόντους μέσο όρο καριέρας; Κι όμως γίνεται! Αυτός είναι ο Αϊζάια Τόμας. Όχι ο παλιός των Ντιτρόιτ Πίστονς. Ο... νέος των Σακραμέντο Κινγκς, που έκανε “μαγικές” εμφανίσεις και φέτος μετακόμισε στους Μπόστον Σέλτικς, για να ολοκληρώσει τη σεζόν με μέσο όρο 16.4 πόντους, 4.2 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ. Ο Τόμας ήταν η τελευταία επιλογή του NBA draft 2011, αφού κανένας δεν τον πίστευε. Βλέπετε, δεν βοηθούσε και το ύψος του, ενώ γενικά τα σωματικά του προσόντα δεν είναι για ΝΒΑ. Πλέον, όμως, μιλάμε για έναν πολύ καλό σκόρερ, ο οποίος έχει διαψεύσει τους πάντες!

#2 Τζίμι Μπάτλερ (Μπουλς)

Γενν. το 1989, ύψος 2.01μ.

Νο. 30 στο NBA draft 2011

Η πορεία της καριέρας του Τζόμπι Μπάτλερ μοιάζει με παραμύθι. Ήταν Νο.30 στο NBA draft 2011, αλλά λίγα χρόνια αργότερα έχει φτάσει στο σημείο να είναι All Star, ενώ τη φετινή σεζόν αναδείχθηκε πιο βελτιωμένος παίκτης στο ΝΒΑ. Όχι άδικα, αφού μέτρησε 20 πόντους, 3.3 ασίστ και 5.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις! Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι δύο σερί χρόνια στη δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα, πλέον έχει βρει το ρόλο του και στην επίθεση, με τους “Ταύρους” να έχουν πετύχει λαβράκι στη διαδικασία του 2011, αφού βρήκαν έναν πολύ καλό παίκτη στο Νο.30!

#1 Κουάι Λέοναρντ (Σπερς)

Γενν. το 1991, ύψος 2.01μ.

Νο. 15 στο NBA draft 2011

And the number 1 is... Κουάι Λέοναρντ! Άγνωστος μεταξύ αγνώστων το 2011, βρέθηκε μόλις στο Νο. 15 στη διαδικασία του 2011. Λέμε “μόλις” όχι γιατί είναι κακή η συγκεκριμένη θέση, απλά κανένας δεν περιμένει από παίκτη που βρίσκεται εκεί, να είναι MVP των Τελικών δύο χρόνια μετά. Ο Λέοναρντ, όμως, τα κατάφερε! Ο άλλοτε φόργουορντ του San Diego State μετακόμισε στους Σπερς τη βραδιά του draft, αφού οι Πέισερς που τον απέκτησαν τον έδωσαν για λογαριασμό του Τζορτζ Χιλ. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς απέκτησε ένα πολύτιμο εργαλείο, ο Λέοναρντ βρήκε τον ρόλο του δίπλα στους Πάρκερ, Τζινόμπιλι, Ντάνκαν και πέρυσι βοήθησε σημαντικά τους Σπερς να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου. Εκτός από το βραβείο του MVP των Τελικών το 2014, έχει ακόμα στη συλλογή του εκείνου του κορυφαίου αμυντικού για το 2015, ενώ τη φετινή σεζόν μέτρησε 16.5 πόντους, 2.5 ασίστ και 7.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Πηγή: thescore.com

 

NBA Τελευταία Νέα