Οι 10 καλύτερες μεταγραφές της χρονιάς (poll & pics & vids)

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές της χρονιάς (poll & pics & vids)

bet365

Η χρονιά σίγα σιγά φτάνει στο τέλος της. Το gazzetta.gr καταγράφει τις 10 πιο πετυχημένες μεταγραφές της Ευρώπης και σας καλεί να αποφασίσετε για το νούμερο 1.

Οι ομάδες κάθε καλοκαίρι τάζουν τον «ουρανό με τ' άστρα» σε παίκτες, για να τους δουν στα χρώματα της φανέλας τους. Άλλοι αποδίδουν, άλλοι δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά. Κάτι η αλλαγή της χώρας κάτι το διαφορετικό πρωτάθλημα, κάτι η πίεση για τα χρήματα που έχουν ξοδευτεί κάνουν την πίεση αφόρητη και τις προσδοκίες να «ξεφουσκώνουν». Όμως υπάρχουν και αυτοί που αξίζουν κάθε ευρώ που χαλάνε για τις ικανότητες τους και με αυτούς θα ασχοληθούμε. Σας παρουσιάζουμε τις 10 καλύτερες μεταγραφές της σεζόν που σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της. Αυτοί που κατάφεραν να κάνουν τα χρήματα που ξοδεύτηκαν, να είναι μια άριστη επένδυση.

Ποιος είναι ο καλύτερος;

Λουίς Σουάρες | Μπαρτσελόνα | 81 εκ.

Η μεταγραφή του συζητήθηκε πιο πολύ από του κάθε άλλου. Πέρσι «κουβάλησε» την Λίβερπουλ και με τα γκολ του έφερε την αγγλική ομάδα μια ανάσα από τον τίτλο της Αγγλίας, όμως ήθελε μια αλλαγή και αυτή ήρθε μέσω Βαρκελώνης . Ο Ουρουγουανός στράικερ μπορεί να καθυστέρησε λίγο το ντεμπούτο του, εξαιτίας της καλοκαιρινής του τιμωρίας, αλλά βρήκε τα πατήματα του και δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Η τριάδα Μέσι, Νειμάρ, Σουάρες κάνει τα μαγικά της και ο Σουάρες βρίσκει νέο «λιμάνι». Σε 41 εμφανίσεις έχει πετύχει 24 γκολ, η Μπαρτσελόνα βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ, μπροστά της το καθόλου εύκολο εμπόδιο της Γιουβέντους, έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα της Ισπανίας και ο Σουάρες φαίνεται να έκανε την σωστή επιλογή για τον ίδιο αλλά και την ομάδα του.

Αλβάρο Μοράτα | Γιουβέντους | 20 εκ.

Ο 22χρόνος συνειδητοποιεί κάθε μέρα και περισσότερο ότι η επιλογή του να αφήσει την Ρεάλ Μαδρίτης για την Γιουβέντους ήταν η σωστή. Το γκολ που πέτυχε στο ημιτελικό κόντρα στην πρώην του ομάδα έστειλε την Γιουβέντους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και τους οπαδούς της Ρεάλ να γιουχάρουν το πρώην «δικό» τους παιδί. Ο νεαρός Ισπανός πουλήθηκε στην Γιουβέντους και φαίνεται ότι βρήκε την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη» αφού με τον Τέβεζ στο πλευρό του έχουν φτιάξει τρομερό δίδυμο, που έχει φέρει την ομάδα τους στα πρόθυρα τρεμπλ.

Χάμες Ροντρίγκες | Ρεάλ Μαδρίτης | €80 εκ.

Στην πρώτη του χρονιά στην Ισπανία εντυπωσιάζει. Ήρθε από την Μονακό, με ενδιάμεσο σταθμό το Παγκόσμιο Κύπελλο που έβγαλε μάτια, αγαπήθηκε αμέσως από τους οπαδούς που στο πρόσωπό του βλέπουν ένα νέο «αστέρι» να γεννιέται και έχει καταφέρει στην ομάδα των σταρ να μετρά 46 εμφανίσεις, που μετουσιώνονται σε 17 γκολ και 18 ασίστ. Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό τα 80 εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για την απόκτηση του θα φαντάζουν ως αμελητέα ποσότητα σε αυτά που είναι ικανός να προσφέρει ο Κολομβιανός άσος στο μέλλον.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι | Μπάγερν Μονάχου | Ελεύθερος!

Η Ντόρντμουντ τους βγάζει, η Μπάγερν τους παίρνει... Ο Λεβαντόφσκι άφησε την Μπορούσια που έκανε «πράγματα και θαύματα», πήγε να τα κάνει στο Μόναχο, και τα κατάφερε εξαιρετικά. Ο Πολωνός στράικερ έχει πετύχει 17 γκολ σε 31 εμφανίσεις, ενώ μετράει και 6 γκολ σε 12 εμφανίσεις και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η δεύτερη χρονιά του στην ομάδα αναμένεται να είναι καλύτερη, αφού θα ¬«κυνηγήσει» την θέση του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος που φέτος έχασε από τον Άλεξ Μέιερ.

Τόνι Κρόος | Ρεάλ Μαδρίτης | 30 εκ.

Ο κύκλος του στην Μπάγερν Μονάχου έκλεισε και αυτός της Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε. Μετακόμισε στην Ισπανία για 30 εκατομμύρια και έγινε το «μηχανάκι» της μεσαίας γραμμής της «Βασίλισσας». Μετρά 36 εμφανίσεις και παρόλο που η χρονιά της Ρεάλ δεν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ειπωθεί για την μεταγραφή του Κρόος. Του χρόνου αναμένεται να αποτελέσει και πάλι βασικό «γρανάζι» στην προσπάθεια της Ρεάλ για να «αναρριχηθεί» στην κορυφή.

Πατρίς Εβρά | Γιουβέντους | 1.5 εκ.

Ο 34χρόνος αριστερός μπακ, αφού πέρασε μια ζωή στο Μάντσεστερ και την Γιουνάιτεντ τόλμησε να μετακομίσει στην Ιταλία και την Γιουβέντους. Και καλά έκανε αφού η χρονιά μονό πετυχημένη μπορεί να θεωρηθεί για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο. Οι εμφανίσεις του τον κάνουν έναν από τους καλύτερους μπακ της Ευρώπης, αν όχι τον καλύτερο. Η ιταλική ομάδα έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο και βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η εμπειρία του Εβρά θα παίξει σημαντικό ρόλο στην «μάχη» της «Γηραιάς Κύριας».

Ντιέγκο Κόστα | Τσέλσι | 40 εκ.

Η Τσέλσι ήθελε το βαρύ πυροβολικό της Ατλέτικο και το πήρε. Ο Ντιέγκο Κόστα έκανε εκπληκτική χρονιά στην Ισπανία και θέλησε να δοκιμάσει την ικανότητα του στην Πρέμιερ Λιγκ. Κάνοντας εξαιρετική χρονιά, βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Τσέλσι. Πέτυχε 20 γκολ σε 26 εμφανίσεις και έκανε τον Ζοζέ Μουρίνιο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για τον επιθετικό του.

Σεσκ Φάμπρεγκας | Τσέλσι | 33 εκ.

Άφησε την Άρσεναλ και την Αγγλία για να γυρίσει στο «σπίτι» του την Ισπανία αλλά το δρομολόγιο έγραφε πάλι Αγγλία. Η Τσέλσι αγόρασε τον Ισπανό μέσο και ήλπιζε να θυμίζει περισσότερο τον νεαρό Σεσκ που άφηνε τους «Κανονιέρηδες». Μπορεί το δεύτερο μισό της χρονιάς να μην ήταν τόσο εντυπωσιακός όσο το πρώτο, η δημιουργική του ικανότητα όμως κρίνεται ως εξαιρετική. Είναι βασικό «γρανάζι» στην μηχανή του Μουρίνιο και οι 18 άσιστ του αποτελούν τεράστια βοήθεια στην κατάκτηση του τίτλου από τους «μπλε».

Αλέξις Σάντσες | Άρσεναλ | €40 εκ.

Η Άρσεναλ «νίκησε» Λίβερπουλ και Γιουβέντους στην μάχη για την απόκτηση του Χιλιανού σταρ και εκείνος έκανε σπουδαία χρονιά στο Λονδίνο. Ο Σάντσες μετακόμισε από την Βαρκελώνη στην Αγγλία με σκοπό να βοηθήσει την Άρσεναλ στην «μάχη» της για το πρωτάθλημα. Με 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις έχει «τραβήξει» φέτος το κουπί στην επίθεση της ομάδας και όλοι αναμένουν του χρόνου ακόμα καλύτερη χρονιά από τον διεθνή Χιλιανό στράικερ.

Ιβάν Ράκιτιτς | Μπαρτσελόνα | 20 εκ.

Μετά από τρεις εκπληκτικές χρονιές στην Σεβίλλη, όπου κατάφερε να κερδίσει και τον τίτλο του Europa League όντας και MVP , ο Ιβάν Ράκιτιτς πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα. Μπορεί το όνομα του να μην ήταν αυτό που λέμε βόμβα όμως ο Ράκιτιτς πραγματοποίησε 32 εμφανίσεις με τους «μπλαουγκράνα» με καθοριστική προσφορά. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην εντυπωσιακή χρονιά της Ισπανικής ομάδας σαν ένα πολύτιμο «εργαλείο», έχει πετύχει και 5 γκολ, και του χρόνου με την αποχώρηση του Τσάβι φαίνεται ότι οι φίλοι της Μπαρτσελόνα έχουν να περιμένουν ακόμα καλύτερα πράγματα από τον Κροάτη μέσο.

 

Τελευταία Νέα