Το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στο… μικροσκόπιο! (pics)

Το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στο… μικροσκόπιο! (pics)

bet365

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα… μονομαχήσουν στην ημιτελική φάση της Basket League και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει μέσω infographics τους αριθμούς των δύο αντιπάλων.

Αμφότεροι χρειάστηκαν τρία ματς για να περάσουν από την πρώτη φάση. Κι αν για τη σειρά ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο το συγκεκριμένο σενάριο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα μέχρι ένα βαθμό, δεν ισχύει το ίδιο για το ζευγάρια Παναθηναϊκός - Κολοσσός, εκεί όπου η ήττα των “πράσινων” στη Ρόδο ήταν έκπληξη.

Όπως και να’ χει αυτά αποτελούν ήδη παρελθόν. Στα… φρέσκα τώρα, Παναθηναϊκός & ΠΑΟΚ είναι έτοιμοι για τη μεταξύ τους σειρά, η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα, το Game 1 θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο, ενώ στο Game 2 οι φίλοι του “Τριφυλλιού” θα βρεθούν κανονικά στο ΟΑΚΑ.

Στο… καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, λίγο έως πολύ είναι γνωστό πως ο Παναθηναϊκός βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους Δημήτρη Διαμαντίδη (8.4π., 42.9%τρ., 2.4ρ., 5.3ασ.) και Εστεμπάν Μπατίστα (12.9π., 66.5%δίπ., 7.4ρ.) πρέπει να σημειωθεί, όμως, πως αμφότεροι έχουν χάσει προπονήσεις λόγω τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν. Πρόβλημα αντιμετωπίζει κι ο Μαρκ Κάρτερ (12.5π., 4.8ρ., 2.1ασ.) που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίγο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτοί…

Ο ΚΟΥΠΕΡ ΚΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ
Στον Παναθηναϊκό πάρθηκε η απόφαση να υπάρξει ενίσχυση του ρόστερ ενόψει των playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος κι έτσι -εκτός από τον Μόργκαν που ήρθε για να δυναμώσει τη ρακέτα των “πράσινων”- τη φανέλα με το “Τριφύλλι φοράει πλέον κι ο DJ Κούπερ. Για τον τελευταίο, η σειρά με τον ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερη. Βλέπετε, ο Αμερικανός γκαρντ θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του -που ουσιαστικά του έδωσε την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του και να γίνει γνωστός- αλλά και με τον… δημιουργό του!

Ο DJ Κούπερ (σ.σ. γενν. το 1990) έπαιξε για πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ στον ΠΑΟΚ κι ο Σούλης Μαρκόπουλος ήταν εκείνος που τον διάλεξε, τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε τα… κλειδιά της ομάδας. Τώρα, ο πολύπειρος coach καλείται να βρει τρόπους να τον σταματήσει, ενώ από την άλλη, ο Αμερικανός γκαρντ θα πρέπει να τον… εκτελέσει, προκειμένου να βοηθήσει τη νέα του ομάδα. Τον Παναθηναϊκό.

ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ & ΜΠΡΕΜΕΡ
Υπάρχουν δύο σημεία… κλειδιά στη σειρά Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. Το πρώτο έχει να κάνει με τον αναβαθμισμένο ρόλο του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Η… περιπέτεια του Τζέιμς Γκιστ δημιούργησε μεγάλο κενό στις θέσεις των ψηλών και ναι μεν αποκτήθηκε ο Μόργκαν, έμοιαζε όμως δεδομένο πως εκείνος που θα έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες για να πλαισιώσει τους Μπατίστα - Φώτση θα ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Έτσι κι έγινε, με τον διεθνή φόργουορντ/σέντερ να παίρνει περισσότερες μπάλες στα τελευταία ματς και να αναμένεται να πάρει ακόμα πιο πολλές!

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει προσθέσει εκ νέου τον JR Μπρέμερ. Λέμε “εκ νέου” γιατί ο πολύπειρος Αμερικανός γκαρντ είχε βρεθεί στον ΠΑΟΚ και νωρίτερα μέσα στη σεζόν, αλλά επέστρεψε μετά το πέρασμα του από την Τουρκία, ενώ έχει φορέσει και στο παρελθόν τη φανέλα του “Δικέφαλου”. Γενικά είναι ένας χαρισματικός σκόρερ, που εμπιστεύεται με… κλειστά μάτια ο Σούλης Μαρκόπουλος (σ.σ. γι’ αυτό άλλωστε επέλεξε τον συγκεκριμένο παίκτη όταν πάρθηκε η απόφαση να υπάρξει ενίσχυση, ενώ υπήρχαν κι άλλοι ελεύθεροι) κι ο ίδιος τον δικαιώνει με την απόδοση του! Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για παίκτη που που έχει περάσει από το ΝΒΑ και στην Ευρώπη έχει παίξει -μεταξύ άλλων- σε Μάλαγα, Μιλάνο και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

*Σε γενικές γραμμές η συγκεκριμένη σειρά αναμένεται μ’ ενδιαφέρον. Το πρώτο τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για απόψε (20:00/Novasports 2), συνεπώς ας δούμε αναλυτικά τους αριθμούς των δύο αντιπάλων, μέσω infographics:

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα