Η... γέφυρα, ο «πάγος» και το όνειρο του Τζιμπρίλ!

Η... γέφυρα, ο «πάγος» και το όνειρο του Τζιμπρίλ!

Η... γέφυρα, ο «πάγος» και το όνειρο του Τζιμπρίλ!

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα του θέματος επιστροφής του Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό. Τι είπε στους ανθρώπους του «τριφυλλιού», γιατί υπήρχε δυσαρέσκεια και σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Γάλλος επιθετικός.

Λατρεύτηκε όσο λίγοι. Η φυσιογνωμία του αποτελεί την πιο δυνατή εικόνα μιας άλλης εποχής του συλλόγου, που συνδυάστηκε με επιτυχίες και φυσικά το νταμπλ του 2010, στο οποίο ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Το δέσιμο του Γάλλου με την κερκίδα απίστευτο. Κάτι το μοναδικό, αν σκεφτεί κανείς πως την πράσινη φανέλα την φόρεσε μόλις για μια διετία! Έφταναν, όμως, αυτές οι δύο σεζόν για να γίνει το τριφύλλι «σημάδι» στο κορμί του Τζιμπρίλ και να μπει ο Γάλλος στην καρδιά κάθε Παναθηναϊκού!

Από το καλοκαίρι του 2011 όταν και αποχώρησε για την Λάτσιο, έχουν περάσει τέσσερα χρόνια. Η καριέρα του Σισέ δεν απογειώθηκε μετά το «τριφύλλι» και ακολούθησε πτωτική πορεία. Όλο αυτό το διάστημα και ενώ πουθενά δεν έβρισκε όσα είχε στον Παναθηναϊκό, ο Τζιμπρίλ εξέφραζε κατά καιρούς την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα. Όπως, ακριβώς, το έπραξε και με την χθεσινή ανάρτηση στο twitter, ψάχνοντας τον τελευταίο σταθμό της ένδοξης ποδοσφαιρικής του καριέρας.

«Έρχομαι και αύριο»
Φυσικά ο Σισέ δεν θα έκανε... άνοιγμα μέσω twitter για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Έχουν προηγηθεί αρκετά... ανοίγματα από τον ίδιο, σε υψηλό επίπεδο και φυσικά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εξάλλου, διατηρεί ακόμη δίαυλο επικοινωνίας με το «τριφύλλι» και τον τελευταίο χρόνο έχει ξεκαθαρίσει πως «γυρίζω και αύριο στον Παναθηναϊκό».

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε επαφή. Μόνο που η επαφή είναι μονόπλευρη και συντηρείται από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που βλέπει σαν όνειρο το να κλείσει την καριέρα του, εδώ που αγαπήθηκε όσο πουθενά αλλού! Πάντως, σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός άναβε... πράσινο, τότε το οικονομικό δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Οι απαιτήσεις του Σισέ είναι αρκετά χαμηλές και δεν θυμίζουν σε τίποτα το παρελθόν. Λογικό κι επόμενο, φυσικά...

Η δυσαρέσκεια

Από κει και πέρα, αξίζει να σημειώσουμε πως στον Παναθηναϊκό είχαν «παγώσει» με συγκεκριμένα περιστατικά που είχαν ως πρωταγωνιστή τον Σισέ. Η αρχή έγινε τον Ιανουάριο του 2013. Τότε, ο 34χρονος πλέον επιθετικός, είχε φτάσει μια ανάσα από την μεγάλη επιστροφή. Είχε δώσει τα χέρια με τους «πράσινους» και τελικά κατέληξε στο Κατάρ. Φυσικά έπαιξε ρόλο η ΚΠΡ που είχε τα δικαιώματα του, ωστόσο, ο Γάλλος δεν πίεσε όσο θα μπορούσε για να φορέσει ξανά την πράσινη φανέλα.

Το επόμενο περιστατικό είναι πιο πρόσφατο και έχει να κάνει με την κοινή του παρουσία σε δείπνο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον προηγούμενο Αύγουστο στο Μονακό, κάτι που θορύβησε έντονα το «πράσινο στρατόπεδο». Μάλιστα, μετά από λίγες μέρες υπήρχαν διαρροές από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ σχετικά με μια οφειλή του Παναθηναϊκού στην εφορία για τον Γάλλο που δεν του επέτρεπε να μπει στην χώρα. Ένα θέμα που μέχρι εκείνη την εποχή παρέμενε στο εσωτερικό του συλλόγου...

«Κάθε μέρα πονάω»

Ας το εξετάσουμε και ποδοσφαιρικά. Δεν συζητάμε καν τι θα μπορούσε να κάνει ο Σισέ στην Ελλάδα αν είναι υγιής. Ακόμη και τώρα στα 34 του. Θα ήταν πολυτέλεια για το «τριφύλλι» να έχει τον Γάλλο «φονιά» ως εναλλακτική λύση. Εναλλακτική ψάχνει, αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός, για αυτό και «παίζει» ακόμη το όνομα του Βαγγέλη Μάντζιου, λες και σε ολόκληρο πλανήτη στέρεψαν οι επιθετικοί. Κλείνει η παρένθεση. Ο ίδιος, πάντως, τον Οκτώβριο του 2014 συγκλόνιζε με δηλώσεις του, αναφορικά με την αγωνιστική του κατάσταση.

«24 ώρες το 24ωρο πονάω. Το απόγευμα, βλέποντας τηλεόραση, όλη την ώρα… Έχω πρόβλημα στην καθημερινότητα μου, εκτός αν κάνω άλλη μια επέμβαση. Για μια σεζόν μπορώ να σφίξω τα δόντια, αλλά δυο ή τρεις δεν θα μπορώ να παίξω. Οπότε είναι η τελευταία μου χρονιά νομίζω» έλεγε χαρακτηριστικά για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην μέση.

Παρόλα αυτά, δείχνει έτοιμος να συνεχίσει το ποδόσφαιρο για ακόμη μία χρονιά. Η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό είναι αυτή που κρατά την «φλόγα» ζωντανή. Σε αντίθετη περίπτωση, θα κρεμάσει τα παπούτσια του και θα αφοσιωθεί στα παιδιά του και στα χόμπι του εκτός ποδοσφαίρου αν και δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μιας άλλης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Με τον Σισέ σε διαφορετικό ρόλο, μακριά από το χορτάρι και τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα