Τα χατ-τρικ που έχουν γράψει ιστορία

Τα χατ-τρικ που έχουν γράψει ιστορία

bet365

Ο Σαντιό Μανέ έδωσε την αφορμή και το gazzetta.gr παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για τα χατ-τρικ που έχουν γράψει ιστορία.

Ο Σενεγαλέζος άσος της Σαουθάμπτον, σκοράροντας σε 2 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα στον διασυρμό της Άστον Βίλα στο «St. Mary's» με το τελικό 6-1, σημείωσε το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ! Με την άμυνα των «χωριατών» να παραπαίει, αλλά στο φινάλε της ημέρας να επιβιώνει στην Πρέμιερ Λιγκ η ομάδα του Τιμ Σέργουντ, ο Μανέ έκανε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο ν' ασχολείται μαζί του.

Φυσικά, πριν από αυτόν κάποιοι είχαν κάνει επίσης κάτι ανάλογο, έχει υπάρξει ακόμα πιο γρήγορο χατ-τρικ (89 δευτερόλεπτα!), ενώ έχει καταφέρει μέχρι και τερματοφύλακας να σκοράρει τρεις φορές σε ένα παιχνίδι!

Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά...

Στην Πρέμιερ Λιγκ, πριν τον Μανέ, το ρεκόρ κατείχε ο Ρόμπι Φάουλερ με τρία γκολ σε 273 δευτερόλεπτα, σε παιχνίδι της Λίβερπουλ απέναντι στην Άρσεναλ, τον Αύγουστο του 1994.

Παγκοσμίως, το πιο γρήγορο χατ-τρικ έχει σημειώσει ο Μάγκνους Άρβιντσον σε μόλις 89 δευτερόλεπτα (!) σε παιχνίδι της Hassleholm κόντρα στη Landskrona, για τη δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας, το 1995!

Το πιο γρήγορο στο Τσάμπιονς Λιγκ το είχε πετύχει ο Μπαφετιμπί Γκομίς με τη φανέλα της Λιόν, το 2011, απέναντι στη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ. Μέσα σε 7 λεπτά ο Γάλλος φορ είχε καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο ματς που ολοκληρώθηκε με σκορ 7-1 για τους «λιονέ», όμως υπήρξαν υποψίες για χειραγώγηση...

Όσον αφορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πάντως, αξίζει να θυμηθεί κανείς και το χατ-τρικ του Μάικ Νιούελ με τη φανέλα της Μπλάκμπερν πίσω στο 1995, όταν σε ματς απέναντι στη Ρόσενμποργκ στο «Ίγουντ Παρκ», είχε σκοράρει τρις μέσα σε διάστημα 9 λεπτών. Μάλιστα, ήταν το... απόλυτο χατ-τρικ, αφού είχε πετύχει ένα γκολ με το δεξί πόδι, ένα με το αριστερό κι ένα με κεφαλιά!

Σε διεθνή ματς, το ρεκόρ ανήκει στον Αμπντούλ Χαμίντ Μπασιούνι της Αιγύπτου, όταν πέτυχε τρία γκολ σε 155 δευτερόλεπτα σε παιχνίδι προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 (που διεξήχη σε Κορέα και Ιαπωνία) κόντρα στη Ναμίμπια.

Χατ-τρικ από τερματοφύλακα έχουμε δει από τον Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ, που από το σημείο του πέναλτι είχε καταφέρει να χριστεί σκόρερ τρις σε αναμέτρηση της Βελέζ Σάρσφιλντ κόντρα στην Ferro Carril Oeste, τον Νοέμβριο του 1999.

Το πρώτο που μεταδόθηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες στην ιστορία της κάλυψης ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, ήταν του Τζίμι Ο'Κόνορ σε παιχνίδι ιρλανδικού πρωταθλήματος ανάμεσα στη Shelbourne και τη Bohemians, τον Νοέμβριο του 1967! Ο Ο'Κόνορ, χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά και 13 δευτερόλεπτα.

Για το τριπλό χατ-τρικ έχετε ακούσει; Αν όχι, τότε μάθετε ότι το έχει καταφέρει ο Τεντ ΜακΝτάγκαλ της Bournemouth απέναντι στη Margate σε πρώτο γύρο Κυπέλλου Αγγλίας, τον Νοέμβριο του 1971, με τον πρωταγωνιστή να σκοράρει εννέα φορές (!!!) και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 11-0! «Απογοητεύθηκα... Πίστευα ότι είχα πετύχει και τα 11» είχε πει αστειευόμενος μετά από εκείνο το παιχνίδι ο ΜακΝτάγκαλ.

 

Τελευταία Νέα