Ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν

Ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν

Ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν

bet365

Το gazzetta.gr ρίχνει μια ματιά στο ρόστερ του Ολυμπιακού και φωτίζει την κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά βάσει των σημερινών δεδομένων. Ποιοι είναι για να μένουν, ποιοι για να φεύγουν και κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις.

Ότι φέτος έγιναν λάθη τα ξέρουν - και το κυριότερο τα παραδέχονται - στον Ολυμπιακό. Το σημαντικότερο, όμως, δεν είναι τι έγινε αλλά τι είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν από εδώ και πέρα.

Βασικά, το νόημα του τι θα γίνει στη μεταγραφική περίοδο που έρχεται κρύβεται (όχι και τόσο) στη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, αργά το βράδυ μετά το τέλος της φιέστας: «Έχω δρομολογήσει τα πλάνα μου για τη περαιτέρω ενίσχυση του Ολυμπιακού, κάτι το οποίο θα γίνει μέσω μιας μεγάλης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, την οποία και θα καλύψω!»

Τα δάκρυα των Μέγιερι και Φουστέρ σημαίνουν για τον πρώτο τις τελευταίες του μέρες στο Λιμάνι, ενώ δεν αποκλείεται την ίδια μοίρα να έχει κι ο Ισπανός. Πολλά αναμένεται να αλλάξουν το φετινό καλοκαίρι και το gazzetta.gr, βάσει των σημερινών δεδομένων βλέπει το μέλλον του κάθε παίκτη ξεχωριστά από το υπάρχον ρόστερ.

Τερματοφύλακες

Ρομπέρτο: Θα φύγει από το Λιμάνι μόνο αν έρθει μία πρόταση που δεν θα μπορεί ουδείς να πει «όχι». Όπως έγινε και με τον Κώστα Μανωλά. Το γεγονός ότι τα παιδιά του είναι στην Ισπανία προβληματίζει τον εκ των αρχηγών των πρωταθλητών, αλλά όχι σε βαθμό που να λέει «δεν μπορώ άλλο εδώ».

Μέγιερι: Ήταν η τελευταία του φιέστα με τον Ολυμπιακό. Από το 2010 έχει πάρει πέντε πρωταθλήματα και άλλα δύο Κύπελλα - ίσως προσθέσει ακόμη ένα, φεύγοντας από το Λιμάνι με 8 συνολικά τρόπαια, υπερασπιζόμενος τα ερυθρόλευκα γκολπόστ.

*Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης και μετά Στρένζος αποτελούν το μέλλον της ομάδας. Για αντικαταστάτης του Μέγιερι, γράφεται ότι ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε συμφωνία με τον Λόρια, που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τον ΟΦΗ.

Αμυνα

Φελίπε Σαντάνα: Φεύγει σίγουρα. Δεν έπεισε στο ελάχιστο ότι αξίζει να παραμείνει στην ομάδα.

Τάσος Αυλωνίτης: Ο Περέιρα δείχνει επίσης να μην τον υπολογίζει. Μετά το γκολ του στον Παναθηναϊκό άπαντες περίμεναν να έχει ανοδική πορεία.

Κώστας Γιαννούλης: Μόνο σίγουρη δεν μοιάζει η παραμονή του στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Καλός, αλλά ο Ολυμπιακός θέλει να ανέβει επίπεδο και πίσω από το Μαζουακού που δεν βγαίνει από το αριστερό άκρο της άμυνας λογικά θα έρθει ένας παίκτης που θα είναι πιο ανταγωνιστικός.

Λεάντρο Σαλίνο: Με τον Περέιρα έδειξε τον καλό του εαυτό. Πήρε τις ευκαιρίες του και όποτε αγωνίστηκε έδωσε και την ψυχή του. Λογικά θα τον δούμε και του χρόνου.

Αλμπέρτο Μποτία: Με τον Δημήτρη Σιόβα, μετά τον τραυματισμό του, έδεσε πολύ καλά. Στόπερ θα αποκτηθεί, αλλά οι δύο προαναφερόμενοι θα είναι στην ομάδα όπως όλα δείχνουν.

Κεντρικοί μέσοι

Παϊτίμ Κασάμι: Η ποιότητα και το ταλέντο του... βουνό. Είχε μεταπτώσεις μέσα στην χρονιά. Σενάρια για ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του από την Ιταλία και δη από τη Φιορεντίνα γράφονται συνέχεια. Αν έρθει μια πολύ πρόταση, δύσκολα θα πουν «όχι» οι «ερυθρόλευκοι».

Λούκα Μιλιβόγεβιτς: Μέσα στο μήνα θα ξεκαθαρίσει αν θα πληρωθεί από τον Ολυμπιακό η ρήτρα των 2.000.000 ευρώ στην Αντερλεχτ.

Ντελβίν Εντινγκά: Το να μείνει και ο Μιλιβόγεβιτς και ο άσος της Μονακό είναι δύσκολο. Αν δεν φύγουν κι οι δύο, τότε θα μείνει ένας απ' αυτούς. Ποιος θα είναι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει. Ο Περέιρα έχει πολύ καλή γνώμη αλλά τη δεδομένη στιγμή τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Μιχάλης Μπουχαλάκης: Δεν είναι συχνά μέσα στα σχέδια του προπονητή του. Ο δρόμος του, την επόμενη σεζόν, λογικά θα τον οδηγήσει μακριά από το Ρέντη.

Ακραίοι και μεσοεπιθετικοί

Ιμπραχίμ Αφελάι: Το «δεν ταιριάζετε σου λέω» που έπαιξε κατά την είσοδό του, στη φιέστα, ήταν ό,τι έπρεπε. Ο Ολλανδός τα πηγαίνει μια χαρά με την εθνική του ομάδα, αλλά στον Ολυμπιακός δείχνει να μην μπορεί να δώσει τα αναμενόμενα. Ο Μίνο Ραϊόλα ήδη του ψάχνει την επόμενη ομάδα στην καριέρα του.

Τζίμι Ντουρμάζ: Δαπανήθηκαν χρήματα για την απόκτησή του, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν έβγαλε τα λεφτά του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δείχνει αποφασισμένος να ενισχύσει την ομάδα το καλοκαίρι και δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλάβουμε ότι τα άκρα θα τονωθούν!

Ματιέ Ντοσεβί: Αν και δεν είναι ο «ουάου» ακραίος, είναι φιλότιμος, έχει την ταχύτητα, στο ένας με έναν δεν διστάζει να πάει (όχι πάντα με επιτυχία) και το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιάξει τα τελειώματά και τις σέντρες του. Αν πρέπει να διαλέξουν σε έναν εκ των Ντουρμάζ - Ντοσεβί, αυτή τη στιγμή ο δεύτερος συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.

Νταβίντ Φουστέρ: Δεν άντεξε στην χθεσινή φιέστα και λύγισε. Πριν λίγο καιρό η παραμονή του στο Λιμάνι έμοιαζε δεδομένη - και μάλιστα όχι για ένα αλλά για δύο χρόνια. Σήμερα τα πράγματα δεν είναι τόσο βέβαια. Η παρουσία του στην ομάδα είναι σημαντική για τα αποδυτήρια. Εξαιρετικός χαρακτήρας και πάντα κοντά στην ομάδα.

Επιθετικοί

Κώστας Μήτρογλου: Πέρυσι το Γενάρη η Φούλαμ έδωσε 15.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της. Το συμβόλαιό του είναι στα 2.500.000 ευρώ ετησίως και ο Ολυμπιακός δύσκολα θα μπορέσει να καλύψει αυτό το ποσό ακόμη κι αν βρεθεί η «χρυσή τομή» με την ομάδα του Λονδίνου στο υπόλοιπο (αρκετά σημαντικό).

Χόρχε Μπενίτες: Είναι ένας επιθετικός που είναι σε όλες τις φάσεις μέσα, πιέζει τον αντίπαλο και βοηθάει η άμυνα να ξεκινάει από ψηλά. Τη δουλειά του στο σκοράρισμα την κάνει και όπως έχουμε γράψει ξανά πρέπει να αποτελέσει ένα στοίχημα που θα πονταριστεί παραπάνω. Η παρουσία του στο ρόστερ μοιάζει δεδομένη.

Φράνκο Χάρα: Είναι ένας παίκτης που τον εμπιστεύεται ο Περέιρα. Μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι έχει ταβάνι στην απόδοσή του. Είναι χρήσιμος στο πρέσινγκ αλλά μέχρι εκεί. Είναι ξεκάθαρο θέμα του προπονητή αν θα παραμείνει ή όχι.

Δημήτρης Διαμαντάκος: Δεν τον εμπιστεύεται ιδιαίτερα ο Πορτογάλος. Αν και πήρε τις ευκαιρίες του, δύσκολα θα παραμείνει.

Δανεικοί

Από τη μακροσκελή λίστα των δανεικών ο σίγουρος που θα είναι στην προετοιμασία το καλοκαίρι είναι ο Δημήτρης Κολοβός.

Από εκεί και πέρα παίκτες όπως οι Λεάντρο, Ιωαννίδης, Κατάι, Σιώπης, Γιάνκοβιτς, Ζντιέλαρ, Καθάριος, Λυκογιάννης Στσέποβιτς, Ρουγκάλας, Γιαταμπαρέ, Γιαννιώτης, Τζανακάκης, Καραμάνος, Βλαχοδήμος, Βλάχος, Καραγκούνης, Ενέν, θα εκτιμηθούν ξεχωριστά. Πάντως, δύσκολα κάποιος απ' αυτούς θα έχει θέση στο ρόστερ. Για τον Ενέν πάντως, η Εβερτον, δεν αποκλείεται να κινηθεί για την απόκτησή του.

* Για τους Ελαμπντελαουί, Σιόβα, Μανιάτη, Τσόρι, Φορτούνη δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι. Αυτοί είναι οι παίκτες που δεν... κουνιούνται από την ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα