Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

bet365

Το gazzetta.gr επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν μετά το θετικό πρώτο δείγμα του Τζέιμς Γκιστ σε απαγορευμένη ουσία. Πότε θα εξεταστεί το 2ο δείγμα και τι γίνεται με την συμμετοχή του στο ντέρμπι...

Κατ' αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρέπει να σταυρώσουμε τον 28χρονο Αμερικανό για την πράξη του. Επιπροσθέτως, μη νομίζετε ότι ο παίκτης, επωφελήθηκε σε απόδοση, στον τελικό του Κυπέλλου, επειδή έκανε χρήση ινδικής κάνναβης, όπως «έδειξε» ο έλεγχος του πρώτου δείγματος ούρων που έδωσε, λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς... Αυτό που "κατόρθωσε", όμως – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – είναι να «καταφέρει» ένα ισχυρότατο πλήγμα στις πιθανότητες του «τριφυλλιού» να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Θεωρητικά διαθέσιμος, αλλά ελλοχεύει... μηδενισμός!

Αυτή την στιγμή, μετά την εξέταση του πρώτου δείγματος που βρέθηκε θετικό, τυπικά ο ο παίκτης δεν τελεί υπό τιμωρία, επομένως, μέχρι και τον έλεγχο του 2ου δείγματος (βάσει κανονισμών), βρίσκεται στην διάθεση της ομάδας. Γι’ αυτό, «διαβάζοντας» πίσω από τις λέξεις της ανακοίνωσης που εξέδωσε η «πράσινη» ΚΑΕ, δεν φαίνεται πουθενά ότι ο Γκιστ δεν θα τεθεί κανονικά στην διάθεση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς για το σαββατιάτικο (02/05, 19.00) ντέρμπι με τονΟλυμπιακό. Αν το βασικό «τεσσάρι» του Παναθηναϊκού χρησιμοποιηθεί στον κρίσιμο αγώνα της 24ης αγωνιστικής, τότε οι πρωταθλητές θα διαπράξουν ένα ηθικό «unfair», αλλά και μία παράβαση κανονισμού, υπό την έννοια ότι θα βασιστούν σε έναν αθλητή, που χωρίς να έχει τιμωρηθεί, έχει βρεθεί «ντοπέ». Σας θυμίζουμε ότι πριν από 15,5 χρόνια, ο Άρης είχε μηδενιστεί και είχε χάσει στα χαρτιά ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (05/12/1999), επειδή είχε χρησιμοποιήσει τους Ντίνο Αγγελίδη και Μάρτιν Μιούρσεπ, των οποίων το πρώτο δείγμα είχε βρεθεί θετικό στην ουσία εφεδρίνη!

Το ύψος της τιμωρίας του Γκιστ

Από ’κει και πέρα, όμως, υπάρχει και η άλλη όψη του... νομίσματος! Αν ο Παναθηναϊκός επιλέξει να χρησιμοποιήσει τον παίκτη του στον αγώνα της 2ας Μαϊου, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να τον χάσει για το υπόλοιπο της σεζόν και φυσικά για τους τελικούς των πλέϊ-οφ. Λαμβάνοντας σχεδόν ως δεδομένο, ότι το δεύτερο δείγμα των ούρων του Τζέϊμς Γκιστ (θα εξεταστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα), θα βρεθεί θετικό (αν αποδειχθεί αρνητικό απλά θα πληγεί η αξιοπιστία του ΕΣΚΑΝ), τότε αυτεπάγγελτα θα κινηθεί η διαδικασία για την τιμωρία του. Με βάση λοιπόν, ότι ο Αμερικανός άσος θα έχει αγωνιστεί κανονικά σε όλους τους αγώνες της ομάδας του μέχρι και τις 2 Μαϊου, τότε η ποινή που θα του επιβληθεί, είναι πιθανό να ισχύσει από την επομένη του ντέρμπι. Αν λοιπόν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΣΑΚΕ, οι τελικοί του πρωταθλήματος αρχίσουν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, τότε ο ψηλός των «πρασίνων» θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, μόνο αν ο αθλητικός δικαστής τον τιμωρήσει στην χειρότερη περίπτωση με αποκλεισμό ενός μηνός!

Το χρονικό

Για το τυπικό της υπόθεσης, η διαδικασία τηρήθηκε ως εξής: Το βράδυ της Τετάρτης (29/04) ο ΕΣΚΑΝ ενημέρωσε εγγράφως την Ελληνική Ομοσπονδία για το αποτέλεσμα του εργαστηρίου του, μετά την εξέταση του πρώτου δείγματος των ούρων που έδωσε ο Τζέϊμς Γκιστ, μετά τον τελικό του Κυπέλλου (05/04) με τον Απόλλωνα Πάτρας. Το πρωί της Πέμπτης (30/04), η ΕΟΚ κοινοποίησε το σχετικό έγγραφο στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτομάτως, οι πρωταθλητές ανακάλεσαν τον Δημήτρη Χαραλαμπόπουλο στην Αθήνα (μαζί με τους Λούντζη και Παπαγιάννη, βρισκόταν στην Πτολεμαϊδα με την εφηβική ομάδα για την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος) και αφού μελέτησαν τον κανονισμό και διαπίστωσαν ότι ο αθλητικός δικαστής δεν προλαβαίνει να τιμωρήσει τον παίκτη τους, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τόνισαν ότι θα περιμένουν την εξέταση του 2ου δείγματος, χωρίς να διευκρινίσουν αν θα τον χρησιμοποιήσουν ή όχι.

Η πλευρά του ΕΣΚΑΝ

Η αργία της Πρωτομαγιάς σε συνδυασμό με την επιθυμία κατοχύρωσης της ισονομίας στο πρωτάθλημα, ανάγκασε τον ΕΣΚΑΝ να καλέσει σε απολογία τον Τζέϊμς Γκιστ, το πρωί του Σαββάτου (02/05)... Δηλαδή λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του ντέρμπι... Τώρα, δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει απαρτία, στο έκτακτο συμβούλιο που συνεκλήθη, αλλά οι κανονισμοί δίνουν το δικαίωμα στο Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ, να περιβάλλει τον αθλητή με το πλαίσιο της "provisional suspension", δηλαδή της προσωρινής τιμωρίας, έτσι ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι να εξεταστεί το 2ο δείγμα. Κοντός ψαλμός αλληλούια...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα