Γιατί ο Ηρακλής επιστρέφει στην Superleague!

Γιατί ο Ηρακλής επιστρέφει στην Superleague!

Γιατί ο Ηρακλής επιστρέφει στην Superleague!

bet365

Ο Ηρακλής είναι με το... ένα πόδι και πάλι στην Super League και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις «ακτίνες» που ανέτρεψαν όλα τα δεδομένα στον Γηραιό.

Έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή είναι ο Ηρακλής, που μετά την ιδανική πρεμιέρα στα πλέι οφ και την επικράτηση κόντρα στην ΑΕΚ, έσβησε κάθε αμφιβολία που μπορεί να υπήρχε, για το αν θα καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη άνοδο. Με αφορμή ατό, το gazzetta.gr παρουσιάζει όλους τους... άξονες που συνέβαλαν στην μεταμόρφωση του Ηρακλή των τελευταίο χρόνο και τον οδηγούν και πάλι εκεί που ανήκει.

Σπύρος Παπαθανασάκης: Ο ευεργέτης!

Το καλοκαίρι μπήκε στην ποδοσφαιρική... ζωή της Ελλάδας, με την απόφασή του να έρθει από τον Καναδά και να επενδύσει στον Ηρακλή. Το έργο του δύσκολο, αφού παρέλαβε ένα χάος, το οποίο έπρεπε να μαζέψει, χτίζοντας παράλληλα την ομάδα της νέας σεζόν. Αν και τυπικά, οι μετοχές πέρασαν στα χέρια του Τον Δεκέμβρη, ο Σπύρος Παπαθανασάκης είχε προλάβει να δημιουργήσει μία ομάδα μοντέλο, που έδειχνε έτοιμη για την μεγάλη επιστροφή.

Ο Ηρακλή ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια, όμως πλέον βρήκε τον άνθρωπό του. Με την απαιτούμενη οικονομική ευχέρεια, χωρίς υπερβολές αλλά και χωρίς να λείπει τίποτα, με το βάρος να πέφτει στην σωστή οργάνωση, αλλά και έναν άνθρωπο με ωραία τρέλα, που πρόλαβε να δεθεί με τον «Γηραιό» και τον κόσμο του, έναν μεγαλομέτοχο που παρακολουθεί παιχνίδι μαζί με τους οργανωμένους και δείχνει να έχει γίνει ένα με κάθε φίλο του Ηρακλή!

Νίκος Παπαδόπουλος: Ο «μαέστρος»

Όταν έγινε η επιλογή του το καλοκαίρι, δεν ήταν λίγοι αυτοί που... ξίνισαν, καθώς περίμεναν ότι με την έλευση του Παπαθανασάκη, την θέση του προπονητή θα κάλυπτε κάποιο πιο δυνατό και «πιασάρικο» όνομα. Ο Παπαδόπουλος έκλεισε τα αυτιά του, δούλεψε σκληρά και μεθοδικά, κλείνοντας εντέλει στόματα μετά από λίγο καιρό. Μαζί με τον Μυροφορίδη έφτιαξαν ένα δυνατό ρόστερ, με τα απαραίτητα στοιχεία, χωρίς υπερβολές, με έξυπνες και αποτελεσματικές επιλογές, οδήγησαν τον Ηρακλή στην διαφαινόμενη άνοδο, αλλά και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου ακόμα μπορεί να ελπίζει στην – έστω και πολύ δύσκολη – πρόκριση στον τελικό.

Μέσα στην σεζόν, έχει καταφέρει να κάνει σωστή διαχείριση, χωρίς να... καίει τους παίκτες του, δίνοντας αρκετές ευκαιρίες με τρόπο που δεν επηρέαζε την χημεία και την αποτελεσματικότητα. Πήγε την ομάδα «τρένο», ενώ συνέβαλε τα μέγιστα και στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, το οποίο αποτελεί κι ένα εκ των μεγάλων της όπλων.

Παύλος Μυροφορίδης: Ο «εργολάβος»

Πήρε τα... κλειδιά για να χτίσει την ομάδα του Ηρακλή, με στόχο να επαναλάβει τον άθλο της προ διετίας πορείας του Απόλλωνα, όταν κόντρα σε κάθε πρόβλεψη και παίζοντας στην δυσκολότερη Football League των τελευταίων χρόνων, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και όπως όλα δείχνουν, για ακόμα μία φορά το έκανε το «θαύμα» του αι από του χρόνου ο «Γηραιός» θα βρίσκεται εκεί που ανήκει.

Ρόστερ: Η «μαγεία» της ισορροπίας!

Ο Ηρακλής ήθελε να φτάσει στην άνοδο και το καλοκαίρι έχτισε μία ομάδα με ξεκάθαρο στόχο την είσοδο στα πλέι οφ και την διεκδίκηση του ενός εκ των δύο «χρυσών» εισιτηρίων. Υπερβάσεις έγιναν, αλλά όχι και υπερβολές. Οι άνθρωποι του Γηραιού πόνταραν στην ισορροπία και δικαιώθηκαν στο 100%.

Μπορεί να ήρθαν παίκτες όπως ο Περόνε, ο Μπαρτολίνι και ο Ρομάνο, όμως πλαισιώθηκαν από νεαρά και ιδιαίτερα ταλαντούχα παιχνιδά, που μπορούσαν να τους υποστηρίξουν, χωρίς να δημιουργήσουν «κορεσμό». Παίκτες που μπορούσαν να κάνουν την διαφορά, ακόμα κι αν έρχονται από τον πάγκο – πρώτος σκορερ ο αναπληρωματικός Λουκίνας -, χωρίς να υπάρχει γκρίνια, κάτι που φέρνει συνήθως ο... συνωστισμός αστέρων!

Από κοντά και παίκτες με τεράστια ποιότητα που ήξεραν την κατηγορία, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Πουρτουλίδης, το μυαλό και κινητήριος μοχλός του Ηρακλή, που καθοδηγούσε, όριζε τον ρυθμό και αποτελούσε πραγματικό αρχηγό του «Γηραιού».

Και τέλος, ο... κέρβερος Χουάντερσον, ο... εκκεντρικός τερματοφύλακας από την Βραζιλία που για μία ακόμα φορά έδειξε τις τεράστιες δυνατότητές του και βοήθησε τον Ηρακλή να χτίσει μία άμυνα από μπετόν.

Οπαδοί: Ο κόσμος, η δύναμή του!

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός και η παρουσία του κόσμου. Οι φίλοι του Ηρακλή πίστεψαν την προσπάθεια και την στήριξαν μέχρι... τελικής πτώσης. Από το συγκλονιστικά ταξίδια στο Κύπελλο, μέχρι το χτεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου 20.000 Ηρακλειδείς θύμισαν παλιές καλές εποχές, δίνοντας παράλληλα την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα για να επικρατήσει της Ένωσης και να... κλειδώσουν ουσιαστικά την άνοδο.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα