Ελεύθεροι και προσιτοί τεχνικοί διευθυντές

Ελεύθεροι και προσιτοί τεχνικοί διευθυντές

Απόστολος Παγώνης
Ελεύθεροι και προσιτοί τεχνικοί διευθυντές

bet365

Ο ΠΑΟΚ αναζητά τεχνικό διευθυντή και το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε πέντε ικανές περιπτώσεις που θα μπορούσαν να «χτίσουν» τον δικέφαλο του αύριο.

Η αναζήτηση τεχνικού διευθυντή από τον Ιάκωβου Αγγελίδη εντείνετε καθώς βασικός στόχος της διοίκησης του ΠΑΟΚ είναι να βρεθεί ο κατάλληλος για μια θέση την οποία τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο είχε για χρόνια ο Ζήσης Βρύζας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ όπως έχουμε αναφέρει στο gazzetta.gr θέλει αυτή η υπόθεση να κλείσει άμεσα προκειμένου να τρέψουν άμεσα και τα υπόλοιπα θέματα. Όπως είναι του προπονητή, αλλά και τα μεταγραφικά θέματα . Αυτή την στιγμή υπάρχουν στην ποδοσφαιρικά πιάτσα πολλοί τεχνικοί διευθυντές οι οποίοι είναι ελεύθεροι ή θα ολοκληρώσουν την συνεργασία τους το καλοκαίρι. Εμείς επιλέξαμε πέντε ονόματα κοντά στα οικονομικά δεδομένα και στα στάνταρ που βάζουν στην Τούμπα. Το κοινό στοιχείο όλων είναι η δυναμική ηλικία, η εμπειρία, ο απόλυτος επαγγελματισμός και η συμμετοχή στο «χτίσιμο» ομάδων με ποιοτικά στάνταρ.

Αυτοί είναι ο Ισλανδός Αρναρ Γκρέταρσον, οι Βέλγοι Ζαν Φρανσουά Ντε Σάρτ και Γκίντερ Γιάκομπ, ο Δανός Φράνκ Άρνεσεν, και ο Ουκρανός Εουγκέν Κρασνίκοφ.

ΑΡΝΑΡ ΓΚΡΕΤΑΡΣΟΝ

Ο 43χρονος Ισλανδός ξεκίνησε την καριέρα του στη Μπρέινταμπλικ όπου έμεινε 9χρόνια έχοντας 139 συμμετοχές και 27 γκολ. Στην συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ για 3χρονια σημειώνοντας 67 συμμετοχές πετυχαίνοντας 2 γκολ. Το 2000 πήρε μεταγραφή στην Λόκερεν και μέχρι το 2006 είχε 157 συμμετοχές και 36 γκολ. Ο Γκρέταρσον τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην μεγάλη του αγάπη την Μπρέινταμπλικ Ο Ισλανδός το 2009 σταμάτησε την ενεργό δράση και ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στην ομάδα της Ισλανδίας. Την διετία 2010-12 μετακόμισε στην ΑΕΚ ως Διευθυντής ποδοσφαίρου, στην συνέχεια στην Μπρίζ, ενώ το 2014 επέστρεψε και πάλι ως μάνατζερ στην Μπρέινταμπλικ.

ΖΑΝ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΝΤΕ ΣΑΡΤ

Ο 53χρονος Βέλγος έκανε καριέρα στην Άντερλεχτ και στην Σταντάρ Λιέγης. Το 1999 ανέλαβε προπονητής της Κ21 του Βελγίου αναδεικνύοντας τεράστια ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το 2010 έγινε βοηθός προπονητή στην Σταντάρ Λιέγης και από το 2011 μέχρι το 2014 ήταν τεχνικός της διευθυντής. Στην θητεία του έχασε το πρωτάθλημα πέρυσι από την Άντερλεχτ στα πλέι οφ με διαφορά δύο βαθμών, παρότι στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος η ομάδα της Λιέγης ήταν πρώτη. Ειδικεύεται στην δόμηση ομάδας με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.

ΓΚΙΝΤΕΡ ΓΙΑΚΟΜΠ

Ο 47χρονος Βέλγος συνδύασε την ποδοσφαιρική του καριέρα με την Μαλίν, στην οποία θήτευσε και ως προπονητής. Το 2011 ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της Γκενκ με την οποία πήρε το κύπελλο Βελγίου το 2013. Δόμησε μία αξιόπιστη και ανταγωνιστική ομάδα, με συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε σύγκριση με τους υπόλοιπους δεν έχει το ίδιο βεληνεκές ονόματος, εντούτοις, θεωρείται στο Βέλγιο σοβαρός και υπεύθυνος στην δουλειά του. Η τετραετία του ως τεχνικού διευθυντή στην Γκενκ θεωρήθηκε επιτυχημένη. Στις 13 Γενάρη του 2015 αποχώρησε λόγω διαφωνιών με την διοίκηση.

ΦΡΑΝΚ ΑΡΝΕΝΣΕΝ

Ο 58χρονος Δανός έχει πολύ βιογραφικό, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως τεχνικός διευθυντής. Έ χει θητεύσει ως τεχνικός διευθυντής στις Αϊντχόβεν, Τότεναμ, Τσέλσι, Αμβούργο και Μέταλιστ, αλλά πριν προλάβει να προσαρμοστεί στο Χάρκοβο έφυγε το περασμένο καλοκαίρι, λόγω των ταραχών στην Ουκρανία. Είναι μία λύση που κοστίζει, αλλά φαίνεται ιδανικός απ’ όλες τις απόψεις. Το όνομά του είχε γραφτεί στα διεθνή ΜΜΕ, πριν από αρκετό καιρό, ως υποψηφίου να αναλάβει πόστο στον ΠΑΟΚ.

ΕΟΥΓΚΕΝ ΚΡΑΣΝΙΚΟΦ

Ο 40χρονος Ουκρανός έκανε όνομα στην Ευρώπη, με την Μέταλιστ, η οποία έπαιξε και αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά αυτός της έδωσε υπόσταση και την «έχτισε» φέρνοντας μεταξύ άλλων και πολλούς λατινοαμερικάνους στην ομάδα του Χάρκοβο, οι οποίοι μετά από λίγα χρόνια πολλαπλασίασαν την αξία τους. Έγινε γνωστός για τις πολύ εύστοχες μεταγραφικές κινήσεις του, ιδίως στην Λατινική Αμερική. Από μία μέτρια ομάδα του Ουκρανικού ποδοσφαίρου έκανε την Μέταλιστ πρωταγωνίστρια και την έβαλε στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Όταν τιμωρήθηκε η Μέταλιστ με αποκλεισμό από την Ευρώπη αποχώρησε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα