Champions League: Η «ακτινογραφία» των ημιτελικών

Κώστας Ζάλιαρης
Champions League: Η «ακτινογραφία» των ημιτελικών

bet365

Το gazzetta.gr ρίχνει μια πρώτη ματιά στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ που αφήνουν ζωντανό το... όνειρο για clasico στον μεγάλο τελικό.

Η κληρωτίδα για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έβγαλε τα ζευγάρια Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου.

Με τη γλώσσα της λογικής, την εικόνα και τη δύναμη των δύο ομάδων, η Γιουβέντους ήταν εκείνη που ήθελαν όλες οι ομάδες με την «τυχερή» να είναι τελικά η «βασίλισσα», στο δρόμο για το 11ο ευρωπαϊκό στο οποίο στοχεύει.

Αυτές ήθελαν

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, από την πλευρά του, είχε τονίσει λίγη ώρα πριν από την κλήρωση πως θα ήθελε να συναντηθεί με τη Ρεάλ, όμως στον τελικό. Κατά ένα μέρος, η ευχή του πραγματοποιείται...

Από την πλευρά της και όπως ανέφεραν τα ισπανικά Μέσα σήμερα το πρωί, η Μπαρτσελόνα ήλπιζε να βρεθεί με τη Μπάγερν Μονάχου για να συναντήσει ξανά τον Πεπ Γκουαρντιόλα αλλά και να έρθει αντιμέτωπη με μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Πρόκειται, εξάλλου, για μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης που επίσης παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και είναι... κάπως πιο εφικτό να διαχειριστείς την κόντρα μαζί της σε δύο παιχνίδια παρά σε ένα.

Η προϊστορία

Στην πιο δυνατή «μάχη» των ημιτελικών, αυτή της Μπαρτσελόνα με τη Μπάγερν Μονάχου, οι Βαυαροί υπερέχουν στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, μετρώντας πέντε νίκες έναντι μόλις μιας των «μπλαουγκράνα». Το ζευγάρι αυτό έχει σημειώσει δύο ισοπαλίες όσες φορές έχουν έρθει αντιμέτωποι, με τελευταίες συναντήσεις τους αυτές της σεζόν 2012-2013, όταν με συνολικό σκορ 7-0 η Μπάγερν Μονάχου είχε... ξεπαστρέψει τους Καταλανούς για να βρεθεί στον τελικό απέναντι στη Ντόρτμουντ.

Στο άλλο ζευγάρι, η κατάσταση όσον αφορά τα αποτελέσματα της προϊστορίας των δύο αντιπάλων, είναι κάπως πιο ισορροπημένα. Η «Γηραιά Κυρία» έχει εφτά νίκες έναντι 8 της Ρεάλ, ενώ υπάρχει και μια ισοπαλία. Τελευταία φορά συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 με τη Ρεάλ να επικρατεί 2-1 της Γιουβέντους στη Μαδρίτη και το ματς του Τορίνο να ολοκληρώνεται στο ισόπαλο 2-2. Πάντως, η τελευταία παρουσία του ιταλικού συλλόγου στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ξυπνάει πολύ ευχάριστες μνήμες για τους «μπιανκονέρι», αφού είχαν ξεπεράσει το εμπόδιο της «βασίλισσας» για να βρεθούν στον τελικό, τον οποίο κέρδισε η Μίλαν στα πέναλτι.

Οι επιστροφές σε γνώριμα λημέρια

Κάρλο Αντσελότι και Πεπ Γκουαρντιόλα επιστρέφουν σε γνώριμους τόπους. Βέβαια, οι περιπτώσεις τους είναι πολύ διαφορετικές, αφού ο Ιταλός κόουτς δεν κατάφερε τίποτα όταν κάθισε στον πάγκο της Γιουβέντους, ενώ ο Ισπανός μεγαλούργησε και κατέκτησε... ολόκληρο τον κόσμο στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα.

Στο Τορίνο, ο Αντσελότι διαδέχθηκε τον Μαρσέλο Λίπι το 1999 και κατέκτησε μονάχα το Ιντερτότο στην πρώτη του σεζόν, για να συνεχίσει δίχως επιτυχία και να απολυθεί για να επιστρέψει στην άκρη του πάγκου ξανά ο Λίπι!

Ο Γκουαρντιόλα ήταν ο πρωτομάστορας της αυτοκρατορίας της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, στην Ευρώπη και στον κόσμο! Δεν υπήρξε τίτλος που να μην πήρε με τους Καταλανούς, ενώ ακόμα και σήμερα, όλοι θυμούνται το «τίκι-τάκα» της ομάδας που δεν μπορούσε να σταματήσει κανένας! Στη Βαρκελώνη πίνουν νερό στ' όνομά του, τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες, ενώ θα βρεθεί ξανά και με τον Λουίς Ενρίκε, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στον σύλλογο!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα