Dr Nτάνιελ και Mr Πράνιτς (pics+vids)

Dr Nτάνιελ και Mr Πράνιτς (pics+vids)

Νίκος Ρόλλας
Dr Nτάνιελ και Mr Πράνιτς (pics+vids)

bet365

To Gazzetta.gr βάζει στη... ζυγαριά τις καλές και τις κακές στιγμές του Ντάνιελ Πράνιτς στον Παναθηναϊκό στα περίπου δύο χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο Ντάνιελ Πράνιτς είναι το πρόσωπο των ημερών στον Παναθηναϊκό και όχι για καλό λόγο, καθώς τα τελευταία περιστατικά στα οποία ήταν πρωταγωνιστής, σε συνδυασμό με τις μέτριες εφετινές του εμφανίσεις, τον έχουν φέρει στην πόρτα της εξόδου...

Στα περίπου δύο χρόνια που βρίσκεται στο «τριφύλλι» είχε παρουσιάσει δύο πρόσωπα... Ένα καλό, κυρίως την περσινή περίοδο και ένα όχι και τόσο ικανοποιητικό ικανοποιητικό, εφέτος... Το Gazzetta.gr βάζει στη... ζυγαριά τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα και εξηγεί γιατί όλα δείχνουν οτι από το καλοκαίρι δύσκολα θα φοράει τα πράσινα.

Ο ΚΑΛΟΣ ΝΤΑΝΙΕΛ

Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4
Μπορεί το παιχνίδι της 8ης Δεκεμβρίου του 2013 να ήταν απέναντι σε έναν νεοφώτιστο αντίπαλο, όπως ήταν η Καλλονή, η οποία έπαιζε μακριά από την φυσική της έδρας, ωστόσο το γεγονός οτι πέτυχε δύο γκολ στη νίκη με 4-0, αυτομάτως το συγκαταλέγει στις θετικές στιγμές του. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Κροάτης μέσος είχε 5 χρόνια να σκοράρει δύο φορές σε ένα ματς. Τελευταία φορά που το είχε καταφέρει ήταν στις 15 Νοεμβρίου, στη νίκη με 3-2 της Χέρενφεν επί της Ουτρέχτης.


Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3
Στο συγκεκριμένο ματς δεν υπήρχε παίκτης του Παναθηναϊκού που να είχε υστερήσει, ωστόσο ο Πράνιτς ήταν από τους κορυφαίους, καθώς με την εμπειρία του στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και τις σωστές τοποθετήσεις έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιβλητική νίκη με 3-0. Highlight το σπριντ που έκανε στην φάση του πρώτου γκολ, ακολουθώντας τον Μπεργκ, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε θέση βολής και να κάνει το 0-1.

Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου 1-0
Φυσικά, ο αντίπαλος δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στους πολύ δυνατούς, ωστόσο τόσο καλή απόδοση ο Κροάτης δεν είχε και σε πολλά ματς. Ειδικά εφέτος που στα περισσότερα έμενε στα... ρηχά. Κόντρα στη Νίκη Βόλου λοιπόν, ο έμπειρος μέσος βοήθησε πολύ στο δημιουργικό κομμάτι, βοηθώντας τον Παναθηναϊκόνα έχει συνολικά 27 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων η μία κατέληξε στα δίχτυα από δική του ασίστ.

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-3
Σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει 2-1 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, όμως η είσοδος του Νίνη σε συνδυασμό με την δραστηριοποίηση του Πράνιτς βοήθησε τους «πράσινους» να κάνουν την ανατροπή. Ειδικά από τη στιγμή που το γκολ της ισοφάρισης ξεκίνησε από δικά του πόδια, έχοντας και την βοήθεια της τύχης...

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1
Σε ένα ντέρμπι που ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε, όπως αυτό της Λεωφόρου κόντρα στον Ολυμπιακό, η συνεισφορά του ήταν καθοριστική. Ειδικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όπου οι «πράσινοι» μπήκαν με πολύ επιθετικό προφίλ, ο Κροάτης ήταν πολύ καλός. Άλλωστε από δική του ατομική προσπάθεια και σέντρα από αριστερά, προήλθε το αυτογκόλ του Μαζουάκου, με το οποίο άνοιξε το σκορ.



Ο ΚΑΚΟΣ ΠΡΑΝΙΤΣ

Το καλοκαιρινό σίριαλ
Προερχόμενος από μία καλή σεζόν με τον Παναθηναϊκό και ενώ βρισκόταν στην Βραζιλία με την Εθνική Κροατίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Ντάνιελ Πράνιτς άρχισε να δείχνει σημάδια φυγής. Οι... σειρήνες από ομάδες που ενδιαφέρονταν να τον αποκτήσουν ηχούσαν στα αυτιά του και αυτός το σκεφτόταν σοβαρά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης. Κάτι που θα ανέτρεπε όλο τον σχεδιασμό της ομάδας εν μέσω καλοκαιριού. Τελικά το μένω-φεύγω τελείωσε με την επέμβαση του Νίκου Νταμπίζα, ο οποίος τον έπεισε να μείνει στην Αθήνα.

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 4-2
Από έναν παίκτη με τις εμπειρίες, τις ικανότητες και την προσωπικότητα του Ντάνιελ Πράνιτς, κάθε προπονητής περιμένει πως στα δύσκολα θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που αγωνίζεται στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Κροάτης όμως, στο παιχνίδι με την Ξάνθη έπεσε στα... Πηγάδια, όπως όλοι οι «πράσινοι» με αποτέλεσμα να χαθεί η μία εξαιρετική ευκαιρία για να πάει η διαφορά στο -2 από την κορυφή της βαθμολογίας. Ειδικά στο δεύτερο γκολ, ψάχνει τον διαιτητή να διαμαρτυρηθεί, αφήνοντας το πλάγιο των γηπεδούχων να παιχτεί και να χάσει την φάση, από την οποία ξεκίνησε το δεύτερο γκολ της ακριτικής ομάδας.

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1
Το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο ήταν από αυτά που ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κερδίσει, προκειμένου να διατηρηθεί κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι γηπεδούχοι προηγούνται, ο Μπεργκ ισοφαρίζει και στα τελευταία λεπτά οι «πράσινοι» σφυροκοπούν την εστία του Γιαννακόπουλου με ευκαιρίες. Καμία όμως δεν καταλήγει στα δίχτυα, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Πράνιτς, που όλοι πίστευαν οτι λόγω της κλάσης του θα χάριζε τη νίκη στο «τριφύλλι». Μάλιστα ο Κροάτης μετά το τέλος του αγώνα, ζήτησε δημόσια συγγνώμη που δεν ευστόχησε και στέρησε από την ομάδα του τη νίκη.

Η κριτική για Τούντορ
Σε μία περίοδο που ο Παναθηναϊκός διανύει μία μεγάλη αγωνιστική «κοιλιά», αποφασίσει να ασκήσει κριτική στους υπεύθυνους της ομάδας για το γεγονός οτι δεν κράτησαν έναν συμπατριώτη του, τον Φραν Τούντο, γράφοντας στο instagram: «Όλοι οι άλλοι που δεν σε πίστεψαν και ξέρεις ποιοι είναι αυτοί… δεν είναι σημαντικοί… Γνωρίζουν ότι έκαναν λάθος… και αν δεν το γνωρίζουν… θα το ανακαλύψουν».


Το... γλεντάει
Το Gazzetta.gr την Τρίτη σας αποκάλυψε και άλλο ένα πρόβλημα που έχει προκύψει στις σχέσεις του με τον Παναθηναϊκό και οφείλεται στην ζωή που κάνει, καθώς υπάρχουν φορές που το ρίχνει λίγο παραπάνω έξω. Κάτι που έχει φτάσει στα... αυτιά αλλά και στα ματιά των ανθρώπων της ομάδας, που θα περίμεναν από έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή να δίνει το καλό παράδειγμα στους υπόλοιπους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς η πλάστιγγα δεν γέρνει υπέρ του, καθώς η αγωνιστική του εικόνα, πλην κάποιων εξάρσεων, δεν είναι ικανοποιητική, ενώ με την γενικότερη παρουσία του δεν βοηθάει στην δημιουργία και την διατήρηση του ήρεμου κλίματος στα αποδυτήρια της ομάδας. Κάτι που αποτέλεσε βασικό συστατικό της επιτυχίας πέρυσι... Στα παραπάνω προσθέστε και οτι έχει ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια στον Παναθηναϊκό με αποδοχές που φτάνουν 300.000, χρήματα που εφέτος δεν βρίσκουν αντίκρισμα εντός του αγωνιστικού χώρου...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα