Ποιοι φεύγουν από τη Ντόρτμουντ μετά τον Κλοπ

Ποιοι φεύγουν από τη Ντόρτμουντ μετά τον Κλοπ

Κώστας Ζάλιαρης
Ποιοι φεύγουν από τη Ντόρτμουντ μετά τον Κλοπ

bet365

Το gazzetta.gr ρίχνει φως στην επόμενη μέρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ χωρίς τον Γιούργκεν Κλοπ και τις αλλαγές που ενδεχομένως θα γίνουν στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Κλοπ έκανε τη γερμανική ομάδα αυτό που είναι σήμερα. Όχι βέβαια το σύνολο που μοχθεί για μια θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, αλλά για το πολύ υψηλό στάτους που έχει πλέον ο σύλλογος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έπαιζαν και για τον προπονητή τους, πέρα από το όνομα της ομάδας και τον κόσμο στο «Yellow Wall».

Στην προπόνηση της Τετάρτης, λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε επίσημα η απόφαση να χωρίσουν τους δρόμους τους Ντόρτμουντ και Κλοπ, ο επί 7 χρόνια προπονητής των Βεστφαλών μίλησε και στους παίκτες, οι οποίοι δεν είχαν υποψιαστεί απολύτως τίποτα και το έμαθαν ουσιαστικά από τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν χθες (15/4) το πρωί, μέχρι να τους γίνει και η επίσημη ενημέρωση.

Ποιοί από αυτούς, όμως, ίσως σκέφτηκαν αμέσως ότι δεν θέλουν να συνεχίσουν χωρίς τον Κλοπ;

Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Αποτελεί σχεδόν... μόνιμο μεταγραφικό στόχο της Άρσεναλ. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός με 17 γκολ σε 37 εμφανίσεις με την κίτρινη φανέλα έχει κάνει τον Αρσέν Βενγκέρ να θαυμάζει τα ποδοσφαιρικά του προσόντα, ενώ ο Αλσατός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να δει τον παίκτη και από κοντά στα παιχνίδια των δύο ομάδων στη φετινή φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018, όμως, αυτή τη στιγμή, η Ντόρτμουντ δεν θα εμφανιζόταν αδιάλλακτη αν προέκυπτε μια πρόταση που θα... ξεπερνούσε όμως τα 30 εκατ.ευρώ.

Ιλκάι Γκουντογκάν

Από τα πιο σημαντικά στελέχη της ομάδας όταν αυτή το 2013 έφτασε μέχρι και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στη Μπάγερν. Μάλιστα, ήταν εκείνος που πέτυχε και το γκολ των Βεστφαλών στο ματς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην ήττα (2-1) που άφησε το σύνολο του Κλοπ με το μετάλλιο του φιναλίστ αλλά με εξαιρετικά πολύτιμη εμπειρία για το μέλλον. Φάνταζε... ιδανικός για να καλύψει το κενό του Πολ Σκόουλς στη μεσαία γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως το θέμα εξασθένησε. Κάτι οι τραυματισμοί του, κάτι το πέρασμα του Ντέιβιντ Μόγιες από τους «κόκκινους διαβόλους» και κάτι η σχέση του παίκτη με τον Κλοπ, τον κράτησαν στο «Signal Iduna Park». Πλέον, η Γιουνάιτεντ δεν ενδιαφέρεται, όμως ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Σίτι και η Άρσεναλ (σύμφωνα πάντα με τα μεταγραφικά σενάρια) έχουν σημειωμένο το όνομά του.

Ματς Χούμελς

Ίσως η πιο ξεκάθαρη περίπτωση ποδοσφαιριστή που θ' ακολουθήσει τον Γιούργκεν Κλοπ στην έξοδο από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Έχει αναφέρει στη διοίκηση της ομάδας την επιθυμία του για κάτι καινούριο στην καριέρα του, όμως, παρά την επικείμενη αλλαγή προσώπου στην τεχνική ηγεσία, του έγινε πρόταση γι' ανανέωση του συμβολαίου του με αποτέλεσμα να κάνει κάποιες... δεύτερες σκέψεις ο 26χρονος άσος μέχρι το καλοκαίρι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «ακούγεται» συνεχώς για την περίπτωσή του, ειδικά από τη στιγμή που το κέντρο της άμυνας του συλλόγου χρειάζεται... ρεκτιφιέ, ενώ, ακόμα κι αν η τιμή του ξεφύγει, ο Φαν Χάαλ φαίνεται να έχει πάρει το «ok» για να τα «σκάσει» το καλοκαίρι.

Χένρικ Μκιταριάν

Η Λίβερπουλ απέτυχε να τον κάνει δικό της το 2013 και αυτός, όταν έφυγε από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, επέλεξε τη Γερμανία και τη Bundesliga για να συνεχίσει την καριέρ του με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Έκανε καλή πρώτη σεζόν με 11 γκολ, όμως δεν συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Κλοπ δεν «καιγόταν» για να τον κρατήσει στον σύλλογο. Βέβαια, αν δεν γίνει κάποια κίνηση από άλλη ομάδα, ίσως ο επόμενος κόουτς να εισηγηθεί την παραμονή του, με τον Αρμένιο άσο να δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2017. Τα ενδεχόμενα φυσικά, είναι είτε με την επικείμενη αποχώρηση του Κλοπ να μείνει και να παλέψει για μια θέση στα πλάνα του επόμενου τεχνικού, είτε να πάει κάπου όπου θα ξέρει σίγουρα πως θα έχει σημαντικό ρόλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα