ΠΑΟΚ: Τον έσωσε από τα βράχια ο Σαββίδης

ΠΑΟΚ: Τον έσωσε από τα βράχια ο Σαββίδης

ΠΑΟΚ: Τον έσωσε από τα βράχια ο Σαββίδης

bet365

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την τριετία Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Στα 86,8 εκατ ευρώ έχουν φτάσει τα έξοδα της ομάδας του «δικεφάλου» από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και τον Φλεβάρη του 2015. Ο μεγαλομέτοχος που είναι ο μοναδικός χρηματοδότης της ομάδας δεν έχει λάβει ούτε ευρώ από την επένδυσή του.


Από την τριετία Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ αυτό που θυμούνται όλοι είναι ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να κερδίσει έναν τίτλο, Αλλά και τις λάθος επιλογές που έγιναν σε πρόσωπα τόσο στην διοίκηση όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο μεγαλομέτοχος μπορεί να μην έχει ανοιχτά κατηγορηθεί για τις αποφάσεις του από την μεγάλη μάζα των φιλάθλων, όμως μια γκρίνια την νιώθει.. Σαφώς και δεν είναι ικανοποιημένος ούτε ο ίδιος με δυο δεύτερες θέσεις στα play offs κι έναν τελικό Κυπέλλου. Από την άλλη όμως δεν είναι λογικό και μπορεί να αποβεί καταστροφικό να μιλάμε μόνο για τα λάθη του μεγαλομετόχου, από τη στιγμή που εμπράκτως μπορεί εύκολα να αποδειχθεί η σωτήρια παρέμβασή του στα οικονομικά του συλλόγου. Πλέον οι πάντες έχουν ξεχάσει πως ήταν η ομάδα το 2012 που προσπαθούσε να βρει έσοδα πουλώντας παίκτες όπως οι Βιερίνια, Κοντρέρας και Σταφυλίδη και το μόνο που σκέφτονται είναι οι μεταγραφές και η κατάκτηση των τίτλων.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει με αριθμούς την επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Τα έσοδα και τα έξοδα της τριετίας. Από διάφορες πηγές εσόδων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εισέπραξε 44 εκατομμύρια ευρώ σε αυτό το διάστημα. Αυτά προήλθαν:
Εισιτήρια (απλά και διαρκείας) - 12,2 εκ
UEFA: 11,3 εκ
Τηλεοπτικά: 10 εκ
Χορηγίες: 6,1 εκ.
Πωλήσεις/δανεισμοί/λοιπά έσοδα: 4,4 εκ
Ο Ιβάν Σαββίδης έχει καλύψει 42,7 εκατομμύρια ευρώ σε Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, δηλαδή σχεδόν διπλασιάσει τη ρευστότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

ΕΞΟΔΑ ΠΑΕ ΠΑΟΚ 7/12-2/15: 86,8 εκατομ

Συμβόλαια/πριμ ποδοσφαιριστών/προπονητών 26 εκατομμύρια

Μεταγραφές/δανεισμοί/λοιπά σχετικά έξοδα: 9 εκ.

Τμήματα υποδομής, έξοδα διοργάνωσης αγώνων, αθλητικών οργανισμών (ΕΠΟ, Superleague, Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ κλπ), μισθοδοσίες και λοιπά σχετικά έξοδα: 21,1 εκ.

Αποπληρωμή λοιπών φόρων: 6,7 εκ.

Εγκαταστάσεις/υποδομές: 3,4 εκ.

Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούλιο του 2012 - 20,8 εκ.

Ληξιπρόθεσμα προς ποδοσφαιριστές/προπονητές/ομάδες: 7,8 εκ.
Ληξιπρόθεσμοι φόροι: 9 εκ
Ληξ. προς προμηθευτές/πιστωτές: 3 εκ
Ληξ. προς Ερασιτέχνη: 1 εκ)

Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο καθένας πως ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε μέσω αυξήσεων 42,7 εκατομμύρια, αυξάνοντας 100% τη ρευστότητα της ΠΑΕ. Με τα έσοδα των 44 εκ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα έπρεπε να λειτουργήσει για 3 αγωνιστικές περιόδους, εξοφλώντας παράλληλα 20,8 ληξιπρόθεσμων οφειλών συν τα πάγια έξοδα μισθοδοσίας, τέλεσης αγώνων, ΕΠΟ για συμβόλαια, τμήματα υποδομής, Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, συν τους τρέχοντες φόρους. Συνολικά έχουν πληρωθεί 23 εκατομμύρια στο Κράτος για ληξιπρόθεσμους και τρέχοντες φόρους. Από τα 86,7 εκατομμύρια, το 1/7 προέρχεται μόνο από εισιτήρια και είναι το μεγαλύτερο έσοδο, μετά την επένδυση του Ιβάν Σαββίδη.

Ο Ιβάν Σαββίδης, όπως υποστηρίζουν διάφοροι, δεν έχει κερδίζει χρήματα μέχρι στιγμής από την επένδυσή του στον ΠΑΟΚ. Δεν έχει πάρει πίσω έστω 1 ευρώ. Ένας μέτοχος μόνο έτσι λαμβάνει μερίσματα και όχι ανοίγοντας τα χρηματοκιβώτια μια εταιρίας. Με το κλείσιμο της φετινής πιθανότατα θα υπάρχει επιπλέον ζημιά που θα καλυφθεί με ανάλογη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Αν όλα κυλίσουν ομαλά και δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με το θέμα των χρεών και η ομάδα υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και πληρώσει άμεσα τα 10,4 εκατ. ευρώ, που θα είναι έξτρα χρήματα, τότε η επένδυση του στον ΠΑΟΚ θα φτάσει τα 53,1 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα