Τα έως τώρα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού

Φώτης Καρακούσης
Τα έως τώρα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού

bet365

Με εξαίρεση το πόλο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν τις ίδιες νίκες στις ως τώρα αναμετρήσεις τους σε όλα τα αθλήματα. Το gazzetta.gr σας θυμίζει και τα 10 ντέρμπι που έχουν γίνει σε αγωνιστικούς χώρους και πισίνες.

Το Σάββατο στο κλειστό του Ρέντη ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 του Ολυμπιακού. Αυτό ήταν το δέκατο ντέρμπι των... αιωνίων σε όλα τα αθλήματα. Οι Πειραιώτες έχουν καταφέρει να βρίσκονται με δύο νίκες μπροστά, έχοντας αυτές του πόλο. Στα υπόλοιπα αθλήματα υπάρχει η απόλυτη ισορροπία με τέσσερις νίκες για «πράσινους» και «ερυθρόλευκους».

Το gazzetta.gr θα σας θυμίσει τα παιχνίδια αυτά από τα οποία τα δύο είναι στο ποδόσφαιρο, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 1-0 στο Καραϊσκάκης και τον Παναθηναϊκό με 2-1 στη Λεωφόρο. Δύο στο μπάσκετ, με τους «πράσινους» να κερδίζουν και να παίρνουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν στο ποδόσφαιρο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο βόλεϊ και στα τέσσερα ντέρμπι που έχουν γίνει, δεν έχει κερδίσει κανένα ο γηπεδούχος, τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες. Για την συνέχεια, εκτός των τελικών στο μπάσκετ, αλλά και του αγώνα για τον δεύτερο γύρο στο ΟΑΚΑ, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν αναμετρήσεις στα πλέι οφ του πόλο, και του βόλεϊ ανδρών και γυναικών, ενώ οι γυναικείες ομάδες βόλεϊ είναι τα φαβορί για να βρεθούν στον τελικό του Κυπέλλου την ερχόμενη Κυριακή.

Ποδόσφαιρο: Από μία νίκη για κάθε ομάδα

Μίλησε ο Αυλωνίτης

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το ποδόσφαιρο. Στον πρώτο γύρο στο Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του Παναθηναϊκού με γκολ του Αυλωνίτη στο 59' με κεφαλιά. Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ που είχε γίνει για το συγκεκριμένο ματς.

Αυτογκόλ και Πέτριτς έκριναν το ντέρμπι

Στον δεύτερο γύρο και στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που χαμογέλασε, επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού. Το σκορ άνοιξε ο Μαζουακού που σκόραρε κατά της ομάδας του στο 49' μετά από γύρισμα του Πράνιτς, για να κάνει το 2-0 ο Πέτριτς στο 78'. Οι Πειραιώτες απάντησαν στις καθυστερήσεις με τον Ντομίνγκες, με τον Αργεντίνο με ωραίο σουτ να διαμορφώνει το τελικό 2-1. Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ για το ντέρμπι της Λεωφόρου.

Ισορροπία και στο μπάσκετ

Επική πρόκριση με τα πιτσιρίκια...

Και πάμε στο μπάσκετ, όπου και εκεί στα δύο έως τώρα ματς (είναι δεδομένο πως θα διεξαχθούν πολλά περισσότερα), που έχουν γίνει, οι «αιώνιοι» έχουν από μία νίκη. Αρχικά την πρώτη την πέτυχε ο Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και η οποία θεωρήθηκε από τον κόσμο ως μια από τις μεγαλύτερες. Στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς παίζοντας με πολλούς νέους στη σύνθεσή της, επικράτησε με 77-76, χάρη στο κάρφωμα του Μπατίστα στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Η νίκη αυτή έφερε την αποπομπή του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και τις διαμαρτυρίες (και όχι μόνο) που υπήρξαν στην αποστολή του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Φυσικά θυμίζουμε πως η πρόκριση των «πρασίνων» οριστικοποιήθηκε μετά από βδομάδες, καθώς αρχικά ο Ολυμπιακό με ένσταση πήρε αυτός την πρόκριση, για να δικαιωθεί ο Παναθηναϊκός στο ΑΣΕΑΔ. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του συγκεκριμένου αγώνα.

Σχετικά εύκολα οι Πειραιώτες

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, οι δύο ομάδες έχουν παίξει ένα παιχνίδι και αυτό στο ΣΕΦ. Εκεί ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό και παίζοντας καλύτερο μπάσκετ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα επικράτησε με 81-75. Οι γηπεδούχοι πήραν την διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο που έφτασε μέχρι και τους 13 πόντους, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μείωσαν στο 37' στους τρεις, όμως οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου με τον Σπανούλη να έχει 20 πόντους πήραν τη νίκη. Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ Στο μπάσκετ σίγουρα μένει ένα ακόμα ματς για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είναι δεδομένο πως οι δύο ομάδες θα παίξουν στους τελικούς των πλέι οφ, ενώ έστω και δύσκολα, μπορούν να βρεθούν και στην Ευρωλίγκα είτε στα πλέι οφ, είτε στο φάιναλ φορ, με το δεύτερο να το ευχόμαστε όλοι.

Νίκες μόνο για τους φιλοξενούμενους στο βόλεϊ

Απόλυτη ισορροπία έχουμε και στο βόλεϊ, όπου σε άνδρες και γυναίκες οι «αιώνιοι» έχουν από δύο νίκες (μία και μία). Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε πως στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν γίνει ανάμεσα σε «ερυθρόλευκους» και «πράσινους» νικητές σε όλα έχουν φύγει οι φιλοξενούμενοι!!!

Πρώτη νίκη μέσα στο Ρέντη

Ξεκινάμε με τις γυναίκες, καθώς εκεί υπήρξε το πρώτο χρονικά παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στο κλειστό του Ρέντη και για την 5η αγωνιστική το απόλυτο φαβορί για τον φετινό τίτλο Ολυμπιακός, υποδέχθηκε το αουτσάιντερ Παναθηναϊκό. Τα φαβορί και αουτσάιντερ ήταν όμως μόνο στα λόγια των... ειδικών, καθώς στο τάραφλεξ οι «πράσινες» ήταν σαρωτικές επικρατώντας με 3-0 (30-32, 20-25, 20-25), παίρνοντας μια σημαντική νίκη. Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Η απάντηση στην Κυψέλη για τις «ερυθρόλευκες»

Στον δεύτερο γύρο είχαμε το ίδιο έργο, αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στην κατάμεστη Κυψέλη τον Ολυμπιακό, με τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη να παίρνουν τη... εκδίκησή τους και να επικρατούν αυτών του Γιώργου Ρούσση επίσης με 3-0 (18-25, 19-25, 23-25). Σημείο αναφοράς στο συγκεκριμένο ματς η Νέσοβιτς η οποία αποκτήθηκε στον Δεκέμβρη και στο ντέρμπι ήταν εξαιρετική. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ για το ματς της Κυψέλης.

Μεγάλο ντέρμπι στην Κυψέλη

Από τα τέσσερα ματς που έχουν γίνει στο βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες, το μοναδικό που ήταν ντέρμπι ήταν αυτό για την Volley League που διεξήχθη στην Κυψέλη. Εκεί οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη επικράτησαν των «πράσινων» με 3-2 (17-25, 20-25, 27-25, 26-24, 12-15), όμως το έκαναν πολύ πιο δύσκολο από όσο θα περίμεναν. Για την ακρίβεια προηγήθηκαν με 2-0 σχετικά εύκολα, όμως ενώ όλοι περίμεναν έναν άνετο 3-0, ήρθε η αντεπίθεση και η ισοφάριση για τους «πράσινους» με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη στο τάι μπρέικ. Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Τεράστια έκπληξη στο Ρέντη

Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα το Σάββατο, οι δύο ομάδες βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες στο Ρέντη. Ο Ολυμπιακός ήταν το τεράστιο, όχι απλά μεγάλο φαβορί, όμως ο Παναθηναϊκός παίζοντας στην μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι εξαιρετικό βόλεϊ, πήρε την μεγάλη νίκη με 3-1 (18-25, 25-21, 23-25, 17-25). Μια νίκη που όχι μόνο τους δίνει μεγάλες ελπίδες για την τετράδα, αλλά ήταν και η πρώτη μετά από ένα σερί 18-0 που είχαν οι Πειραιώτες σε όλες τις διοργανώσεις. Τα παιδιά του Δημήτρη Ανδρεόπουλου κατέκτησαν με χαρακτηριστική άνεση το ντέρμπι και έχουν ένα ψυχολογικό προβάδισμα αν υπάρξει μεταξύ τους συνάντηση στα πλέι οφ. Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Μεγάλη διαφορά στο πόλο

Στο πόλο έχουν γίνει δύο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Οι Πειραιώτες έχουν ισάριθμες νίκες και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση και συνολικά δείχνουν πως δεν έχουν αντίπαλο στο άθλημα αυτό.

Περίπατος στο Μαρούσι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα ξεχωριστά αναφορικά με τα δύο ματς στο πόλο. Το πρώτο διεξήχθη στο Μαρούσι, καθώς στο κολυμβητήριο των Ιλισίων που χρησιμοποιεί ο Παναθηναϊκός γινόντουσαν έργα και δεν μπορούσε να γίνει το ματς. Οι Πειραιώτες στο συγκεκριμένο ματς ήταν καλύτεροι και το έδειξαν σε όλη την διάρκειά του. Επικράτησαν με 11-2 και θα μπορούσαν να είχαν μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την διαφορά, αν ήταν πιο σοβαροί στην επίθεση. Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Άνετα και στο Παπαστράτειο

Και στο δεύτερο ματς οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που νίκησαν με άνεση όπως δείχνει και το τελικό 16-7. Στο Παπαστράτειο ωστόσο οι «πράσινοι» ήταν σαφώς καλύτεροι από ότι εντός έδρας και είχαν καταφέρει για τις δύο πρώτες περιόδους να κοντράρουν στα ίσια τον μεγάλο τους αντίπαλο. Στην συνέχεια βέβαια το φαβορί ήταν αυτό που έφτασε στη νίκη, επιβεβαιώνοντας πως φέτος δεν υπάρχει κάποιος αντίπαλος που να μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια. Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα