Οι πιο σοκαριστικοί τραυματισμοί στο ποδόσφαιρο! (vids)

Οι πιο σοκαριστικοί τραυματισμοί στο ποδόσφαιρο! (vids)

bet365

Με αφορμή τον ανατριχιαστικό τραυματισμό του Ματιέλο στην Ιταλία, το gazzetta.gr θυμίζει τους πιο σοκαριστικούς τραυματισμούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με τις εικόνες να είναι για γερά στομάχια.

Ο Φεντερίκο Ματιέλο τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο ματς της Κιέβο με την Ρόμα και με αφορμή αυτή το gazzetta.gr θυμίζει τους πιο σοκαριστικούς τραυματισμούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το παρήγορο είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις, οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στην ενεργό δράση.

Νικουσόρ Μπάνκου Ουνιόν Κραϊόβα - 2014

Στις 29 Οκτωβρίου 2014, με αποκλεισμό 16 αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο Αλίν Σερόνι της Βιτορούλ για το αντιαθλητικό τάκλιν που έκανε στον Νικουσόρ Μπάνκου της Ουνιόν Κραϊόβα στο ρουμανικό πρωτάθλημα.

Ραφαέλ Νταχάν Μπνέι Γιεχούντα - 2014

Ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης, Ρούμπεν Ράγιος, με δολοφονικό τάκλιν έσπασε το πόδι του αντιπάλου του, Ράφαελ Νταχάν, προξενώντας του και ζημιά στους χιαστούς. Ο τραυματισμός έγινε τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Μακάμπι Χάιφα με αντίπαλο τη Μπνέι Γιεχούντα. Τελικά στον Ράγιος επιβλήθηκε ποινή 16 αγωνιστικών.

Eδουάρδο Αρσεναλ - 2008

Στις 23 Φεβρουαρίου του 2008 ο Τέιλορ της Μπέρμιγχαμ θα χτυπήσει πολύ άσχημα τον Βραζιλιάνο με κροατικ΄διαβατήριο Εντουάρντο της Αρσεναλ. Yπήρχε πιθανότητα ο άσος της Αρσεναλ να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό, αν οι γιατροί του αγώνα με την Μπέρμιγχαμ δεν είχαν αντιδράσει υποδειγματικά. Διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε εγχείριση και επέστρεψε στην δράση μετά από ένα χρόνο.

Ινίγο Ντιαθ ντε Σέριο Σοσιεδάδ - 2008

Ο Βάσκος επιθετικός της Ρεάλ Σοσιεδάδ δέχτηκε απίστευτη κλωτσιά από τον τερματοφύλακα και στην κόντρα πάνω το πόδι του διαλύθηκε. Το ματς έγινε τον Νοέμβριο του 2008 και ο Σέριο επέστρεψε το καλοκαίρι στην ενεργό δράση.

Τζιμπρίλ Σισέ Γαλλία - 2006

Στις 7 Ιουνίου του 2006 ο Σισε πέφτει και πάλι άτσαλα και σπάει το ποδι του στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της Γαλλίας με αντίπαλο την Κινα, πριν από το Μουντιάλ του 2006, το οποίο φυσικά και χάνει.

Τζιμπρίλ Σισέ Λίβερπουλ - 2004

Στις 30 Οκτωβριου του 2004, στον αγώνα με την Μπλάκμπερν ο Σισέ τότε παίκτης της Λίβερπουλ, σε μια κατεβασιά, έπεσε άτσαλα κάτω και έσπασε το πόδι του. Παρά τον σοβαρό τραυματισμό του επέστρεψε και παλι στις προπονησεις τον Απριλιο του 2005.

Αλφ Ινγκε Χάαλαντ Mάντσεστερ Σίτι - 2001

Ο Ρόι Κιν παραλίγο να κόψει το ποδόσφαιρο στον Νορβηγό αντίπαλο του σε ντέρμπι του Μάντσεστερ του 2001. Αποβλήθηκε και όπως έγραψε αργότερα στην αυτοβιογραφία του, το χρωστούσε το χτύπημα στον Χάαλαντ, για να του ανταποδώσει μια κλωτσιά σε ματς που έγινε τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

Ρονάλντο Ιντερ - 2000

Στις 12 Απριλίου 2000 όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου χειροκρότησαν την επιστροφή του Βραζιλιάνου στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο κόντρα στη Λέτσε είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε μείνει εκτός αγώνων όλο αυτό το διάστημα. Επιστροφή λοιπόν στον πρώτο τελικό του Κόπα Ιτάλια ανάμεσα σε Λάτσιο και Ίντερ, ωστόσο μετά από έξι λεπτά η ατυχία ξαναχτύπησε. Σε μία επέλαση στην εστία της Λάτσιο, νέος σοβαρός τραυματισμός στο δεξί γόνατο που τον κράτησε εκτός γηπέδων για σχεδόν ένα χρόνο.

Xένρικ Λάρσον Σέλτικ - 1999

Σε αγώνα του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της Σέλτικ με την Λιόν σε μια φάση με τον Μπλαν ο Σουηδός Χένρικ Λάρσεν υπέστη διπλό κάταγμα στο αριστερό πόδι και έμεινε εκτός αγώνων για 8 μήνες. Ωστόσο επέστρεψε ακόμα πιο δυνατός και έκανε σπουδαία καριέρα.

Ντιέγκο Μαραντόνα Μπαρτσελόνα - 1983

Ήταν 24 Σεπτεμβρίου του 1983 όταν ο μεγάλος Ντιέγκο, ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα τότε, έφυγε από το γήπεδο με το πόδι στα χέρια. Ποιος του το έδωσε; Ο Άντονι Γκοϊκοετσέα Ολασκοάγα, ένας Βάσκος αμυντικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο οποίος, συνέδεσε την καριέρα του με το προσωνύμιο «Ο χασάπης του Μπιλμπάο»! Ο Μαραντόνα αποχωρεί πάνω σε φορείο και με μορφασμούς πόνου. Η διάγνωση, αποκαρδιωτική: Σπασμένος ο αριστερός αστράγαλος και ρήξη χιαστού. Ο γιατρός Ραφαέλ Γκονθάλεθ Αντριο έκανε την επέμβαση και, παρ’ ότι αρχικά ο χρόνος αποθεραπείας ορίστηκε στους έξι μήνες, ο Ντιέγκο επέστρεψε 3,5 μήνες μετά


Πατρίκ Μπατιστόν Γαλλία - 1982

Ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982 μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας και ο Γερμανός τερματοφύλακας Χάραλντ Σουμάχερ, όρμησε σον Πατρίκ Μπατιστόν που έβγαινε τετ-α-τετ και έπεσε με μεγάλη δύναμη στο κεφάλι του Γάλλου ποδοσφαιριστή, ο οποίος έπεσε αναίσθητος στο έδαφος και δεν κατάφερε να συνεχίσει. Ο διαιτητής άφησε ατιμώρητο τον Σουμάχερ, για έναν τραυματισμό που έχει συζητηθεί όσο λίγοι...

Εβαλντ Λίνεν Αρμίνια Μπίλεφελντ - 1981

Στις 14 Αυγούστου του 1981 και η Αρμίνια Μπίλεφελντ του μετέπειτα προπονητή της ΑΕΚ, Εβαλντ Λίνεν αντιμετωπίζει τη Βέρντερ Βρέμης, ομάδα που προπονούσε ο Ότο Ρεχάγκελ. Σε μία ανύποπτη φάση, ο Λίνεν βρίσκεται στην επίθεση και δέχεται ένα εγκληματικό τάκλιν από το Νόρμπερτ Ζίγκμαν, ο οποίος προκαλεί μία βαθιά τομή μήκους 25 εκατοστών που χρειάστηκε 17 ράμματα για να κλείσει. Προς έκπληξη όλων ο Λίνεν σηκώθηκε και άρχισε να διαμαρτύρεται για το σκληρό παιχνίδι, ενώ ενα μήνα αργότερα επέστρεψε στα γήπεδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα