Πρόστιμα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Αντώνης Σαούλης
Πρόστιμα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

bet365

Μετά το μισό εκατομμύριο του Μαρινάκη στους παίκτες του Ολυμπιακού, το gazzetta.gr θυμάται άλλες τιμωρίες διοικήσεων προς τους παίκτες και το τεχνικό τιμ...

Ηταν βαρύ το πρόστιμο. Οι «ερυθρόλευκοι» την άκουσαν! Το μισό εκατομμύρια για δύο παιχνίδια είναι μεγάλη «καμπάνα» και το gazzetta.gr θυμάται μερικές μεγάλες αλλά και μικρές τιμωρίες διοικήσεων τα τελευταία χρόνια. Οχι μόνο για τον Ολυμπιακό και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το έχει ξαναρίξει το πρόστιμο. Μισό εκατομμύριο για ένα παιχνίδι! Ούτε καν για δύο όπως το έκανε την Δευτέρα. Ηταν Γενάρης του 2012 όταν οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να νικήσουν την Δόξα Δράμας (0-0) και ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού πήγε στου Ρέντη για ν' ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα.

Αρχικά το πρόστιμο των 500.000 ευρώ, στην συνέχεια ότι δεν θα γινόταν καμία ανανέωση μέχρι το τέλος Μαρτίου και ταυτόχρονα απαγόρευση δηλώσεων για έναν μήνα! Βεβαίως η διαφορά με την Δευτέρα ήταν η εξής: «Είχατε 200 χιλιάδες πριμ με τον Π.Α.Ο.Κ. και 300 χιλιάδες για τις τελευταίες έξι συνεχόμενες νίκες. Σύνολο 500 χιλιάδες μπόνους. Αυτό είναι και το πρόστιμό σας. Αν κερδίσετε τον τίτλο σας το χαρίζω. Αν δεν πάρετε το Πρωτάθλημα το κρατάμε», τους είχε πει τότε.

ΒΑΡΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ Η ΚΑΕ
Εξίσου μεγάλο πρόστιμο είχε επιβάλει και η ΚΑΕ Ολυμπιακός μετά την ήττα και τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό για την συνέχεια του Κυπέλλου τον Οκτώβρη. Για την ακρίβεια είχε ανακοινωθεί και στους παίκτες αλλά και στο τεχνικό τιμ πως θα πρέπει να δώσουν το 50% του μηνιαίου τους μισθού!

Και πάνω-κάτω το πρόστιμο πρέπει να έφτασε στο μισό εκατομμύριο εάν αναλογιστεί κανείς τι συμβόλαια έχουν αρκετοί παίκτες της ΚΑΕ. Για παράδειγμα μόνο ο Σπανούλης πρέπει να πλήρωσε κοντά στις 100.000 ευρώ! Βάλτε την σούμα 12 παικτών και του τεχνικού τιμ και λογικά το ποσό θα βγήκε πάνω από μισό εκατομμύριο...

Ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που η ΚΑΕ Ολυμπιακός τιμώρησε με πρόστιμο την ομάδα. Ηταν και το 2009 (τέλη Οκτώβρη) όταν η ομάδα έχασε από την Μάλαγα στην Ισπανία. Τότε το πρόστιμο ήταν το 10% του μηνιαίου μισθού...

ΟΙ 200.000 ΤΟΥ ΝΤΕΜΗ
Μισό εκατομμύριο ευρώ δεν θυμόμαστε να έχει πέσει σε άλλον σύλλογο. Αλλά υπάρχουν κι άλλες «καμπάνες» που την άκουσαν οι παίκτες. Οπως για παράδειγμα αυτό του Ντέμη Νικολαϊδη στην ΑΕΚ της περιόδου 2007-08. Οταν η ΑΕΚ απογοήτευε στα πλέι οφ, ο Νικολαϊδης ανακοίνωσε μέσω του Δέλλα (αρχηγός τότε) πως οι παίκτες «έφαγαν» πρόστιμο 200.000 ευρώ. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως ήταν συμψηφισμός. Δηλαδή οι παίκτες δεν θα έπαιρναν το πριμ που είχαν κερδίσει (200.000 ευρώ) για τη νίκη τους στην Τούμπα.

15.000 ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Μεγάλο πρόστιμο είχε πέσει και στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό την σεζόν 2008-09. Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν νικήσουν τον Αστέρα στην Τρίπολη και ο τότε τεχνικός διευθυντής, Κώστας Αντωνίου ανακοίνωσε την λυπητερή στους παίκτες! 15.000 ευρώ για τον κάθε ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε. Οπερ σημαίνει κοντά στις 200.000 ευρώ συνολικά ως ομάδα...

ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΝΤΕΜΗ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ
Στην ΑΕΚ είχε υπάρξει κι άλλο πρόστιμο στο πρόσφατο παρελθόν. Οταν διοικούσε ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ είχε ανακοινώσει πρόστιμο 100.000 ευρώ μετά την ήττα της ομάδας από τον Ηρακλή στις 21 Δεκεμβρίου του 2010.

ΤΑ... «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ»
Βεβαίως τιμωρίες υπάρχουν και στις μικρότερες ομάδες. Εκεί τα συμβόλαια είναι μικρότερα, άρα και το πρόστιμο είναι πιο χαμηλό. Οπως στην περίπτωση του Λεβαδειακού και του Κομπότη. Ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει τιμωρήσει δύο φορές την ομάδα του.

Φέτος ήταν μετά τον αποκλεισμό από τον Απόλλωνα. Το ποσό ήταν 40.000 ευρώ. Ωστόσο έχει βάλει και μεγαλύτερο. Την σεζόν 2012-13 ο Λεβαδειακός έκανε δύο σερί ήττες (από Ξάνθη και Αρη) εισέπραξε συνολικά 8 τεμάχια και ο Κομπότης το κοστολόγισε το κάθε γκολ 10.000 ευρώ. Σούμα; 80.000 ευρώ για τους παίκτες του Λεβαδειακού.

Ο Πλεξίδας στην Λάρισα επίσης έριξε 50.000 ευρώ φέτος μετά το 0-0 με τον Πιερικό ενώ στον Εργοτέλη στον παρελθόν έχει επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ για τον κάθε παίκτη και 1.000 ευρώ για τους ποδοσφαιριστές που είχαν συμβόλαιο άνω των 100.000 ευρώ μετά από ήττα από τον ΟΦΗ.

Πρόστιμο επειδή οι παίκτες έπαιρναν κίτρινες κάρτες λόγω διαμαρτυριών (!) είχε βάλει ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, κ. Λούβαρης μετά από ματς με τη Νίκη Βόλου. Για κάθε τέτοια κάρτα 500 ευρώ στο ταμείο ως τιμωρία! Για εκείνη την ήττα όλη η ομάδα είχε τιμωρηθεί με το ποσό των 10.000 ευρώ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα