Τα πάντα όλα για το φινάλε της Volley League! (pics)

Τα πάντα όλα για το φινάλε της Volley League! (pics)

bet365

Ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα είναι το φετινό της Α1 Ανδρών, με τις... μάχες για την πρώτη θέση, την τετράδα, αλλά και την σωτηρία να μαίνονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Διαβάστε στο gazzetta.gr το πρόγραμμα των τελευταίων τεσσάρων αγωνιστικών.

Πάει και 18η αγωνιστική και πλέον μένουν μόλις τέσσερις για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών. Ενός πρωταθλήματος που φέτος είναι το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών, τόσο στην κορυφή, όσο στην... μάχη της τετράδας, αλλά και σε αυτή της αποφυγής του υποβιβασμού. Πραγματικά και χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, δεν έχει ξεκαθαρίσει απολύτως τίποτα και όλα θα κριθούν στις τελευταίες αγωνιστικές, με τον κάθε αγώνα να έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Στην κορυφή και το πλεονέκτημα έδρας, οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός (Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ βάζουμε και τα δύο για να μην υπάρχει γκρίνια), είναι πρώτοι με ίδιους βαθμούς, ίδια διαφορά σετ, ίδια αποτελέσματα και πόντους στους μεταξύ τους αγώνες και αν στις τέσσερις αγωνιστικές έχουν τα ίδια αποτελέσματα, θα πρέπει να γίνει μπαράζ για να δούμε ποιος θα τερματίσει πρώτος. Κάτι που φυσικά δεν έχει ξαναγίνει.

Απίστευτη... μάχη γίνεται και για το ποιοι θα είναι οι άλλοι δύο που θα ακολουθήσουν τους Πειραιώτες και τους Θεσσαλονικείς στην τετράδα. Η Κηφισιά είναι 3η με 35 βαθμούς και ακολουθούν Φοίνικας και Εθνικός με 34 και Παναθηναϊκός με 32 και όπως είναι φυσικό δεν έχει κριθεί τίποτα και όλοι μπορούν να βρεθούν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Όμως και στην ουρά δεν έχει ξεκαθαριστεί επίσης τίποτα. Για την ακρίβεια ΑΕΚ, Λαμία και ΜΕΝΤ μόνο με... θαύμα θα αποφύγουν τα πλέι άουτ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι αδιάφορες, καθώς θέλουν όσους περισσότερους βαθμούς μπορούν για να μπουν με άλλη δυναμική στην... μάχη για την παραμονή. Ο τέταρτος της παρέας Άρης, μετά και τη νίκη επί της Κηφισιάς, έδειξε πως μπορεί να πιάσει είτε την Ορεστιάδα που βρίσκεται μπροστά του 3 μόλις βαθμούς, είτε ακόμα και τον Παμβοχαϊκό που προηγείται με 5 βαθμούς.

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια μικρή ανάλυση, για τις... μάχες που θα γίνουν ως το τέλος, με τις αγωνιστικές και τα παιχνίδια κλειδιά, αν και πραγματικά όλα έχουν την δική τους ξεχωριστή σημασία.

Όλα ανοικτά για την πρώτη θέση

Πάμε με την...μάχη που θα γίνει για την πρώτη θέση. Όπως αναφέραμε μετά την απώλεια του σετ για τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην Γλυφάδα (νίκησε με 3-1), ο «δικέφαλος του βορρά» ισοβαθμεί σε όλα με τον Ολυμπιακό και αν οι δύο ομάδες έχουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα ως το τέλος, θα χρειαστεί να δοθεί μπαράζ, προκειμένου να βγει η ομάδα που θα έχει το πλεονέκτημα ως το τέλος.

Οι αγώνες του Ολυμπιακού

19η αγωνιστική: Κηφισιά – Ολυμπιακός

20η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

21η αγωνιστική: Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός

22η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Λαμία

Οι αγώνες του ΠΑΟΚ

19η αγωνιστική: ΜΕΝΤ – ΠΑΟΚ

20η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Ορεστιάδα

21η αγωνιστική: Κηφισιά – ΠΑΟΚ

22η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Μια πρώτη εκτίμηση: Φαβορί ο ΠΑΟΚ

Φυσικά και όλα κρίνονται στο τάραφλεξ, ωστόσο βάση προγράμματος ο ΠΑΟΚ δείχνει να είναι φαβορί για να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο τέλος του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν εκτός με τον κακό τους δαίμονα την Κηφισιά, που επίσης διψάει για νίκη, υποδέχονται τον Παναθηναϊκό στο άδειο (αν δεν γίνει έφεση και μειωθεί η ποινή) λόγω τιμωρίας Ρέντη και ταξιδεύουν και σε μία επίσης δύσκολη έδρα την Σύρο για να παίξουν με τον Φοίνικα. Μόνο εύκολο ματς είναι αυτό με την Λαμία που είναι δεδομένο πως θα κερδίσουν. Φαβορί είναι και με τον Παναθηναϊκό φυσικά, όμως στα υπόλοιπα δύο μπορούν να χάσουν είτε το ματς, είτε σετ που επίσης είναι σημαντικά στην ισοβαθμία τους με τον ΠΑΟΚ.

Έναν ΠΑΟΚ που από την πλευρά του παίζει εκτός-εντός (έχει έδρα την Τούμπα) με την ΜΕΝΤ, εντός με Ορεστιάδα, ενώ στα δύο τελευταία ματς θα χρειαστεί να προσπαθήσει περισσότερο με την Κηφισιά εκτός και τον Παναθηναϊκό εντός. Όπως φαίνεται και από το πρόγραμμα η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έχει καλύτερο πρόγραμμα, αρκεί φυσικά να το αποδείξει και στο τάραφλεξ. Αν ωστόσο τα αποτελέσματα πάνε φυσιολογικά και δεν υπάρξουν εκπλήξεις, ο «δικέφαλος» είναι φαβορί για να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι Πειραιώτες δεν μπορούν να κάνουν το τέσσερα στα τέσσερα και να ανατρέψουν τα πάντα.

Απίστευτος χαμός για την τετράδα

Και αν για την πρώτη θέση είδαμε πως τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες, τι να πούμε για την προσπάθεια που κάνουν τέσσερις ομάδες για να πάρουν τις δύο θέσεις που απομένουν για την τετράδα. Κηφισιά (35), Φοίνικας (34), Εθνικός (34) και Παναθηναϊκός (32), θα τα δώσουν όλα για να καταφέρουν να βρεθούν στην θέση που οδηγεί στην διεκδίκηση του τίτλου. Λόγω βαθμολογίας, ένα βήμα πιο πίσω είναι οι «πράσινοι», όμως επειδή οι τέσσερις αυτές ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους, κανείς δεν μπορεί να πει πως έχει κριθεί κάτι.

Οι αγώνες της Κηφισιάς (35 βαθμοί)

19η αγωνιστική: Κηφισιά - Ολυμπιακός

20η αγωνιστική: Εθνικός - Κηφισιά

21η αγωνιστική: Κηφισιά - ΠΑΟΚ

22η αγωνιστική: ΜΕΝΤ – Κηφισιά

Οι αγώνες του Φοίνικα Σύρου (34 βαθμοί)

19η αγωνιστική: Φοίνικας - Παμβοχαϊκός

20η αγωνιστική: Άρης - Φοίνικας

21η αγωνιστική: Φοίνικας - Ολυμπιακός

22η αγωνιστική: Εθνικός – Φοίνικας

Οι αγώνες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (34 βαθμοί)

19η αγωνιστική: Ορεστιάδα - Εθνικός

20η αγωνιστική: Εθνικός - Κηφισιά

21η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Κηφισιά

22η αγωνιστική: Εθνικός – Φοίνικας

Οι αγώνες του Παναθηναϊκού (32 βαθμοί)

19η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Άρης

20η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

21η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Εθνικός

22η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Μια πρώτη εκτίμηση: Μπορούν όλοι την τετράδα

Πραγματικά όσο και να θέλεις να το κοιτάξεις από εδώ, να το κοιτάξεις από εκεί, δεν μπορείς να βγάλεις άκρη αναφορικά με τις πιθανότητες που υπάρχουν για τις τέσσερις ομάδες να πάρουν τις δύο θέσεις που μένουν για την τετράδα. Η αλήθεια είναι πως με την ήττα της από τον Άρη, η Κηφισιά έχει σημαντικό έδαφος να εξασφαλίσει την είσοδό της στην τετράδα, ενώ μαζί και με τον Εθνικό έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός αν καταφέρει να κερδίσει τα εντός με Άρη και Εθνικό κάνει σημαντικότατο βήμα, ενώ και ο Φοίνικας, αν κερδίσει τους Παμβοχαϊκό εντός και Άρη εκτός, δεν θα έχει πρόβλημα. Ωστόσο ξαναλέμε δεν γίνεται να κάνουμε κάποια πρόβλεψη γιατί όλα θα κριθούν στα μεταξύ τους παιχνίδια, τα οποία θα κρίνουν τα πάντα.

Οι τρεις των πλέι άουτ βρέθηκαν. Ψάχνουμε τον τέταρτο

Η αλήθεια είναι στην... μάχη του υποβιβασμού, έχουν ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, αναφορικά με τις ομάδες που θα παλέψουν στα πλέι άουτ. Συγκεκριμένα οι ΑΕΚ (9 βαθμοί), Λαμία (11 βαθμοί), ΜΕΝΤ (13 βαθμοί), ούτε με θαύμα δεν γλιτώνουν την ψυχοφθόρα διαδικασία. Αυτό βέβαια δεν πάει να πει πως είναι αδιάφοροι, καθώς θέλουν να μαζέψουν όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται για να έχουν ελπίδες να παραμείνουν.

Αυτό που μένει να δούμε, είναι αν τελικά ο Άρης (18 βαθμοί),καταφέρει να ξεπεράσει έναν από τους Ορεστιάδα (21 βαθμοί), Παμβοχαϊκό (23 βαθμοί) και γλιτώσει τα πλέι άουτ. Φυσικά αυτό δεν είναι εύκολο, όμως οι «κίτρινοι» όπως έδειξαν και κόντρα στην Κηφισιά, μπορούν να κάνουν την τεράστια ανατροπή, αν και αν συνεχίσουν έτσι και να παίξουν στα πλέι άουτ, θα είναι φαβορί για να σωθούν.

Οι αγώνες του Παμβοχαϊκού (23 βαθμοί)

19η αγωνιστική: Φοίνικας - Παμβοχαϊκός

20η αγωνιστική: Παμβοχαϊκός - Λαμία

21η αγωνιστική: Παμβοχαϊκός - ΑΕΚ

22η αγωνιστική: Άρης – Παμβοχαϊκός

Οι αγώνες της Ορεστιάδας (21 βαθμοί)

19η αγωνιστική: Ορεστιάδα - Εθνικός

20η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Ορεστιάδα

21η αγωνιστική: Ορεστιάδα - ΜΕΝΤ

22η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ορεστιάδα

Οι αγώνες του Άρη (18 βαθμοί)

19η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Άρης

20η αγωνιστική: Άρης - Φοίνικας

21η αγωνιστική: Λαμία - Άρης

22η αγωνιστική: Άρης – Παμβοχαϊκός

Οι αγώνες της ΜΕΝΤ (13 βαθμοί)

19η αγωνιστική: ΜΕΝΤ - ΠΑΟΚ

20η αγωνιστική: ΑΕΚ - ΜΕΝΤ

21η αγωνιστική: Ορεστιάδα - ΜΕΝΤ

22η αγωνιστική: ΜΕΝΤ – Κηφισιά

Οι αγώνες της Λαμίας (11 βαθμοί)

19η αγωνιστική: Λαμία - ΑΕΚ

20η αγωνιστική: Παμβοχαϊκός - Λαμία

21η αγωνιστική: Λαμία - Άρης

22η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Λαμία

Οι αγώνες της ΑΕΚ (9 βαθμοί)

19η αγωνιστική: Λαμία - ΑΕΚ

20η αγωνιστική: ΑΕΚ - ΜΕΝΤ

21η αγωνιστική: Παμβοχαϊκός - ΑΕΚ

22η αγωνιστική: ΑΕΚ - Ορεστιάδα

Η... μάχη θα δοθεί ανάμεσα σε Άρη και Ορεστιάδα

Όπως αναφέραμε στην... μάχη της ουράς, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό. Οι ΑΕΚ, Λαμία και ΜΕΝΤ δεν γλιτώνουν τα πλέι άουτ, αλλά δεν είναι αδιάφορες. Έτσι παίζεται μια θέση, με τον Άρη να είναι σε πιο δύσκολη θέση από Ορεστιάδα και Παμβοχαϊκό, αλλά να έχει καλύτερο μομέντουμ (όπως λένε και οι μπασκετικοί). Οι «κίτρινοι» είναι σε θέση να περάσουν τους ακρίτες, με τους Βραχατιώτες έχοντας εντός την Λαμία και την ΑΕΚ, να είναι εξαιρετικά δύσκολα να κινδυνέψουν. Και εδώ πάντως είναι όλα ανοικτά, με τον κάθε αγώνα να έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Βαθμολογία σε 18 αγώνες

1. Ολυμπιακός 47 (53-18)

-. ΠΑΟΚ 47 (53-18)

3. ΑΟ Κηφισιάς 35 (43-29)

4. Φοίνικας Σύρου 34 (41-28)

5. Εθνικός Αλεξ. 34 (41-28)

6. Παναθηναϊκός 32 (40-31)

7. Παμβοχαϊκός 23 (32-37)

8. Ορεστιάδα 21 (26-40)

9. Άρης 18 (25-40)

10. ΜΕΝΤ 13 (20-46)

11. Λαμία 11 (17-47)

11. ΑΕΚ 9 (18-47)

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα