Τα επεισόδια έγιναν εκεί που υπήρχαν και κάμερες και τουρνικέ!

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Τα επεισόδια έγιναν εκεί που υπήρχαν και κάμερες και τουρνικέ!

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους λόγους που τα μέτρα της Κυβέρνησης για την πάταξη της βίας στον αθλητισμό, δεν μπορούν να φέρουν λύση, αφού το μόνο που λείπει, είναι η πραγματική θέληση και το θάρρος της αμερόληπτης τιμωρίας.

Με αφορμή την απαίτηση από την Κυβέρνηση για ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάμερες στα γήπεδα, το gazzetta.gr παρουσιάζει τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως το μέτρο αυτό δεν μπορεί να φέρει κανένα αποτέλεσμα, αφού το πρόβλημα είναι στην θέληση και όχι σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Άμα αναλογιστείς το που έγιναν τα επεισόδια τα οποία προκάλεσαν την... οργή της Κυβέρνησης, αλλά και όσα άλλα έγιναν τον τελευταίο χρόνο, μπορείς να καταλάβεις πως τα... νέα (υποτίθεται) μέτρα δεν θα δώσουν καμία λύση. Αν ήταν να δώσουν, άλλωστε, θα είχε γίνει ήδη.

Και εξηγούμε. Πέρα από τα του ντέρμπι την Κυριακή στην Λεωφόρο, υπάρχουν τα εξής επεισόδια:

-Στην Τούμπα, στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, έπεσαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, ένα από τα οποία χτύπησε τον Τσόρι την ώρα που προσπαθούσε να εκτελέσει κόρνερ.

-Στο «Καραϊσκάκης», ξανά σε ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν και πάλι αντικείμενα που πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο, με ένα καπνογόνο να χτυπάει τον Γλύκο.

-Στο Περιστέρι πέρσι στα πλέι οφ, στο παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Παναθηναϊκό, οπαδοί των γηπεδούχων εισβάλουν στο γήπεδο και υπάρχουν σοβαρά επεισόδια με την Αστυνομική δύναμη, με τους φίλους του Παναθηναϊκού να... σιγοντάρουν και να τα βάζουν επίσης με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

-Επεισόδια και πάλι στην Λεωφόρο, στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ. Με την αστυνομία να είναι ωσεί παρούσα και τις μνήμες από τον τελικό Κυπέλλου να είναι νωπές, οι οπαδοί των δύο ομάδων χάνουν τον έλεγχο και έχουμε για ακόμα μία φορά ακρότητες.

Αυτά είναι μερικά από τα τελευταία παραδείγματα αγώνων που είδαμε, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, γεγονότα που δυσφημίζουν το ποδόσφαιρο. Αυτά τα παιχνίδια είναι θεωρητικά οι αφορμές για την απόφαση να μπει λουκέτο, να έρθουν... αλλαγές και όσα ωραία (λίγο... προεκλογικά) ακούμε τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό που κανένας μέχρι σήμερα δε φρόντισε να πει, όμως, είναι πως σε ΌΛΑ αυτά τα γήπεδα, υπάρχουν κανονικά και ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάμερες! Μόλις πέντε είναι όλες κι όλες οι έδρες που έχουν όλα αυτά τα συστήματα ασφαλείας στην Superleague και με εξαίρεση αυτήν της Κέρκυρας, σε όλα είδαμε επεισόδια, αλλά και σε κανένα δεν είδαμε συλλήψεις.

Και η Λεωφόρος και η Τούμπα και το «Καραϊσκάκης», ακόμα και το γήπεδο του Ατρομήτου, όλα έχουν και κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο, όμως τίποτα δεν απέτρεψε τους χούλιγκαν να τα κάνουν... ρημαδιό. Επίσης, σε καμία περίπτωση οι αρχές δεν φρόντισαν να ενεργήσουν, να χρησιμοποιήσουν αυτά τα μέσα και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες συλλήψεις.

Πλέον, από λόγια χορτάσαμε. Αλλά και πάλι λόγια μας σερβίρουν. Αν δεν υπάρξει πραγματική θέληση και πυγμή, που θα φέρει παραδειγματικές τιμωρίες κατά παντός υπευθύνου, δηλαδή και του χούλιγκαν, αλλά και του συλλόγου που τον «υποθάλπει», άσπρη μέρα δεν θα δούμε, παρά μόνο όταν θα... χιονίσει!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα