Επεισόδια με παράγοντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο (vids)

Gazzetta team
Επεισόδια με παράγοντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο (vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει επεισοδιακές στιγμές με πρωταγωνιστές παράγοντες των ελληνικών ομάδων, με αφορμή όσα συνέβησαν την Τρίτη στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ.

Η κόντρα των Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζου που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Βασίλη Κωνσταντίνου από άνθρωπο της φρουράς του ισχυρού άνδρας του Ολυμπιακού και όλες οι εκφράσεις... πεζοδρομίου που ακούστηκαν στο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής, δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό στο οποίο η κατάσταση με τους παράγοντες ξέφυγε του ελέγχου.

Θυμηθείτε μαζί με το gazzetta.gr ανάλογα περιστατικά...

Η... κόντρα Βαρδινογιάννη – αστυνομικού και το ξύλο

Ο τελικός του Κυπέλλου του 1995, τον οποίο κατέκτησε ο Παναθηναϊκός για να κάνει το νταμπλ εκείνη την περίοδο, ήταν επεισοδιακός. Τόσο στις εξέδρες με τους οπαδούς των δύο ομάδων να «ανταλλάζουν» ό,τι αντικείμενο μπορούσαν να βρουν πρόχειρο, μέχρι να παρέμβει η αστυνομία αρκετά καθυστερημένα, όσο και στη φυσούνα και τον διάδρομο που οδηγούσε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ.

Το τότε αφεντικό των «πράσινων», Γιώργος Βαρδινογιάννης ήρθε σε αντιπαράθεση με αστυνομικό διότι δεν του είχε επιτρέψει την είσοδο στα αποδυτήρια, ενώ στη συνέχεια η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, αφού έπεσαν... αρκετές ψιλές ανάμεσα σε ανθρώπους με μπουφάν των δύο ομάδων.

Πυροβολισμοί στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Ήταν 15 Νοεμβρίου του 1999. Χαμός στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό! Ο άλλοτε άσος της «Ένωσης», Μιχάλης Κασάπης, επιτέθηκε στον διαιτητή εκείνης της αναμέτρησης, Βαγγέλη Δημητρόπουλο, καθώς δεν είχε καταλογίσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, ενώ είχε προκαλέσει οργή και για την αποβολή του Καλιτζάκη.

Η χειροδικία προς τον ρέφερι, του απέφερε τιμωρία 23 αγωνιστικών με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ η «κιτρινόμαυρη»... πρώην ΠΑΕ και η NetMed εκδίδουν ανακοίνωση κατά της διαιτησίας και οι διεθνείς της «Ένωσης» ανακοινώνουν ότι αποχωρούν από την Εθνική ομάδα, κάτι που για αρκετό καιρό έκαναν πράξη.

Λίγο αργότερα, στο «Members Club» του «Νίκος Γκούμας», ο προσωπικός φρουρός του Βίκτωρα Μητρόπουλου αρχίζει να πυροβολεί στον αέρα προτού τραυματιστεί στο πόδι από αιχμηρό αντικείμενο! Το χάος μεταδόθηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες.

«Σκληρό ροκ» με Κούγια και Μπέο

Σε συνεδρίαση της ΕΠΑΕ, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2005, με πρωταγωνιστές τους Αχιλλέα Μπέο και Αλέξη Κούγια. Τότε, ο πρώτος ήταν ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου και ο δεύτερος, το αφεντικό του ΤΑΠ ΠΑΣ Γιάννινα. Ακούστηκαν βαριές εκφράσεις με τον Αλέξη Κούγια να φέρεται πως ήταν αυτός ο οποίος έκανε... την αρχή και όταν η κατάσταση ξέφυγε, σύμφωνα με όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο Μπέος έκανε κίνηση για να χτυπήσει τον νυν ιδιοκτήτη της Παναχαϊκής! Οι ψυχραιμότεροι τον συγκράτησαν κι έτσι δεν υπήρξε χειροδικία. Το περιστατικό, πάντως, είχε επιβεβαιώσει και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που σίγουρα μετάνιωσε για την επιλογή του να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή...Ο Αχιλλέας Μπέος υπέβαλε την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΕΠΑΕ έπειτα από το συμβάν.

Η κόντρα των δύο ανδρών, πάντως, δεν... σταμάτησε εκεί, αφού καυγάδισαν και σε καφετέρια στη Γλυφάδα, σε τυχαία συνάντησή τους.

Μαρινάκης, Πατέρας, Μπέος...

Και το 2010 η κατάσταση μύριζε... μπαρούτι σε συνεδριάσεις της Σούπερ Λιγκ. Ειδικά στις 17 Δεκεμβρίου εκείνου του έτους, σημειώθηκε χοντρό επεισόδιο ανάμεσα στον τότε πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, Βαγγέλη Μαρινάκη με τον εκτελεστικό διευθυντή – τότε – της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργο Κωνσταντινίδη. Παράλληλα, υπήρξαν απίστευτοι διάλογοι ανάμεσα στον Νικόλα Πατέρα και τον Αχιλλέα Μπέο, τη στιγμή του τσακωμού του πρώτου με το μεγάλο αφεντικό του Ολυμπιακού.

«Είσαι φαιδρό υποκείμενο» είχε φωνάξει ο Μαρινάκης στον Κωνσταντινίδη, για να πάρει την απάντηση: «Έχεις ρίξει πολύ το επίπεδο και σου επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς». Τότε, το αφεντικό των «ερυθρολεύκων» να σηκώνεται έξαλλος και να του λέει: «Θα έρθω εκεί και θα σε πιάσω από το σβέρκο, όπως έπιαναν οι μπράβοι σας τον Φουστέρ». Ο Πατρίκ Κομνηνός ήταν εκείνος που τον συγκράτησε μαζί με τη βοήθεια άλλων παραγόντων.

Στην... κόντρα Πατέρα – Μπέου, ο δεύτερος είχε πάρει το μέρος του Μαρινάκη στη φράση του άλλοτε προέδρου του Παναθηναϊκού προς εκείνον: «Τώρα είσαι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ή της θύρας 7; Είπαμε εμείς τίποτα που αθωώθηκες για την επίθεση στον Κάκο;». Τότε του είπε ο Μπέος: «Εσύ δεν έχεις ούτε 10% στον Παναθηναϊκό. Μπροστινός είσαι. Τι έρχεσαι και μας λες εδώ;».

«Τι θέλεις εσύ εδώ ρε υπόδικε; Με ποιο δικαίωμα έρχεσαι εδώ μέσα;», τον ρώτησε ο Νικόλας Πατέρας. Ο Αχιλλέας Μπέος χρησιμοποίησε εκφράσεις που έβγαλαν το πρόεδρο του Παναθηναϊκού από τα ρούχα του: «Άσε μας ρε Φιλιππίδη που θα μου πεις τι κάνω εδώ μέσα»! «Εμένα είπες Φιλιππίδη ρε λαμόγιο; Ευτυχώς που δεν έχω το όνομα Μπέος στην κοινωνία, να με κυνηγάει κάθε μέρα η αστυνομία και τα δικαστήρια», ήταν η απάντηση του Πατέρα που λίγο αργότερα, άκουσε πως: «Είσαι και Φιλιππίδης και Μήτσου μαζί. Πόσες μετοχές έχεις ρε;» για να σηκωθεί όρθιος και πάλι να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι, με τον Μπέο να αποχωρεί από την αίθουσα...

Τα... γαλλικά Μαρινάκη – Σισέ

Έπειτα από το ντέρμπι του 2011 στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με σκορ 2-1 επί του Παναθηναϊκού και στη λήξη της αναμέτρησης τους «πράσινους» να έρχονται αντιμέτωποι με τους οπαδούς των Πειραιωτών που εισέβαλαν στο γήπεδο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε φραστικό επεισόδιο με τον Τζιμπρίλ Σισέ στη μικτή ζώνη όπου περίμεναν οι δημοσιογράφοι για τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Ό,τι συνέβη και όσα ειπώθηκαν, στο βίντεο που ακολουθεί...

Χαμός στην Πάτρα

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε ο Αλέξης Κούγιας στο ντέρμπι της Πελοποννήσου ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Πανηλειακό στην Πάτρα, στις 17 Φεβρουαρίου του 2014.

Όλα ξεκίνησαν αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού, όταν παράγοντας της ομάδας του Πύργου με έναν μπράβο επιτέθηκε στον Κούγια που βρισκόταν στα αποδυτήρια της Παναχαϊκής.Οι δύο άντρες πλησίασαν τον Αλέξη Κούγια και ο μπράβος τον χτύπησε με σιδερογροθιά. Αυτός έχασε τις αισθήσεις του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο και οι δράστες συνελήφθησαν, με τον ένα εξ αυτών να αναγνωρίζεται.

Φραστικό επεισόδιο Μελισσανίδη – Μαρινάκη

Η κόντρα που έχει ανοίξει ανάμεσα στους Δημήτρη Μελισσανίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη, είχε ένα από τα επεισόδιά της, στις 25 Φεβρουαρίου του 2014, σε γνωστό ξενοδοχείο στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα είχε μεταδώσει τότε η εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είχε προγραμματισμένο γεύμα με τον Μισέλ Πλατινί και συναντήθηκε τυχαία με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ.

Οι δυο τους είχαν φραστικό επεισόδιο όταν αποχώρησε ο πρόεδρος της UEFA, ενώπιον των αδελφών Βαρδινογιάννη (με τους οποίους γευμάτιζε ο Μελισσανίδης) και του εφοπλιστή Πέτρου Παππά που βρισκόταν σε διπλανό τραπέζι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα