Οι καλύτερες μεταγραφές της χειμερινής περιόδου (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Οι καλύτερες μεταγραφές της χειμερινής περιόδου (vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις πιο σημαντικές μετακινήσεις ποδοσφαιριστών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2015.

Τα λιμνάζοντα νερά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν... ταράχθηκαν τόσο πολύ από τις κινήσεις που έκαναν οι μεγάλοι σύλλογοι στο «παζάρι» που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.

Η τελευταία μέρα της διορίας ήταν σχεδόν... αδιάφορη, αφού το μοναδικό που θα μπορούσαν να περιμένουν οι φίλαθλοι ήταν η μεταγραφή του Αντρέ Σούρλε από την Τσέλσι στη Βόλφσμπουργκ και αυτή του Χουάν Κουαδράδο από τη Φιορεντίνα στους «μπλε».

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις... λιγοστές, εξαιρετικές – στη θεωρία, αφού ακόμα δεν έχουμε σαφείς αποδείξεις στην πράξη – που πραγματοποιήθηκαν τον φετινό Ιανουάριο.

Φερνάντο Τόρες: Επέστρεψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης έπειτα από 7,5 χρόνια και από τα πρώτα του παιχνίδια έχει δείξει ότι καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να βρει τον καλό του εαυτό. Έχει σκοράρει απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα από τα πρώτα... δευτερόλεπτα των αγώνων (και του δευτέρου ημιχρόνου στο ματς με τη «βασίλισσα» στο Κύπελλο) και στην Τσέλσι μόνο... πάρτι που δεν κάνουν για την αποχώρησή του. Έφυγε σαν αποτυχημένος από τους «μπλε», δεν «έπιασε» ούτε στη Μίλαν, η οποία, παρ' όλα αυτά, απέκτησε τα δικαιώματά του από τους Λονδρέζους και αυτή τη στιγμή έχει παραχωρήσει τον Ισπανό στους «ροχιμπλάνκος» με δανεισμό 1,5 έτους.

Χουάν Κουαδράδο: Η μεταγραφή που... όλοι περίμεναν στην Αγγλία. Η πιο σημαντική απ' όλες όσες έγιναν στην τελευταία μέρα της διορίας των μεταγραφών. Έπειτα από ένα σήριαλ που κράτησε πολλές ώρες λόγω της ανάγκης να αποχωρήσουν από την Τσέλσι οι Αντρέ Σούρλε και Μοχάμεντ Σάλαχ, εν τέλει, ο Κολομβιανός στράικερ πήρε το «ok» για να υπογράψει το συμβόλαιό του και να γίνει κάτοικος «Στάμφορντ Μπριτζ» για τα επόμενα 4,5 χρόνια. Η μεταγραφή του από τη Φιορεντίνα κόστισε περίπου 32 εκατ. Ευρώ.

Ματία Ντέστρο: Άφησε τη Ρόμα για τη Μίλαν, η οποία τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού. Η απώλεια του Ελ Σαραουΐ που είναι τραυματίας και θα στερηθούν τις υπηρεσίες του οι «ροσονέρι», τους έβγαλε στην αναζήτηση του επιθετικού που θα καλύψει το κενό. Ο Ντέστρο, έχοντας συμπληρώσει μόλις οχτώ συμμετοχές την τρέχουσα σεζόν στο «Ολίμπικο», δεν το σκέφτηκε και πολύ στην πρόταση της Μίλαν που θα του δώσει το χρόνο που επιθυμεί. Η ομάδα του Φίλιπο Ιντσάγκι εξασφάλισε και οψιόν αγοράς του Ντέστρο, έναντι 15 εκατ.ευρώ το προσεχές καλοκαίρι.

Αντρέ Σίρλε: Η μετακίνησή του από την Τσέλσι στη Βόλφσμπουργκ, οριστικοποιήθηκε στα τελευταία... δευτερόλεπτα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου στη Γερμανία που ολοκληρώθηκε στις 19:00, ώρα Ελλάδος. Ο παίκτης δεν υπολογιζόταν από τον Ζοσέ Μουρίνιο παρά το γεγονός πως το καλοκαίρι στέφθηκε Παγκόσμιος Κυπελλούχος με την εθνική ομάδα της Γερμανίας, όμως, η φετινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για εκείνον αφού βρέθηκε παραγκωνισμένος στους «μπλε». Η Βόλφσμπουργκ είχε φροντίσει να συμφωνήσει πρώτα μαζί του, να τον δηλώσει στη λίστα με τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές για τα ματς της Μπουντεσλίγκα και την ύστατη ώρα έδωσαν τα χέρια με την Τσέλσι έναντι 30 εκατ.ευρώ.

Σέρνταν Σακίρι: Το ποδοσφαιρικό του μέλλον απασχόλησε τον Τύπο του εξωτερικού για πολλές μέρες μέχρι να βρεθεί η Ίντερ να τον κάνει δικό της. Στη Μπάγερν Μονάχου δεν είχε το ρόλο που θα ήθελε επιστρέφοντας από τη Βραζιλία όπου τα πήγε μια χαρά στο Μουντιάλ με την εθνική ομάδα της Ελβετία και στο μυαλό του έκαναν πολύ γρήγορα την εμφάνισή τους οι σκέψεις αποχώρησης από τους Βαυαρούς. Ενώ η Γιουβέντους φερόταν να βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτησή του, η Ίντερ έκανε ρελάνς και τον έπεισε να υπογράψει συμβόλαιο 4,5 ετών έναντι αδιευκρίνιστου ποσού.

Γουίλφριντ Μπονί: Ο Ιβοριανός επιθετικός «ανάγκασε» τη Μάντσεστερ Σίτι να βγάλει 30 εκατ.ευρώ από τα ταμεία της για να τον κάνει δικό της, με τους Πρωταθλητές Αγγλίας να ποντάρουν και στις αποχωρήσεις των Αλβάρο Νεγρέδο (δανεικός στη Βαλένθια) και Στέφαν Γιόβετιτς (το καλοκαίρι). Ο Μπονί αποχώρησε από τη Σουόνσι έπειτα από μόλις 1,5 χρόνια παρουσίας, έχοντας κάνει αντιληπτή όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο την ικανότητά του στο σκοράρισμα και είναι ο άνθρωπος που θα βοηθήσει τους «πολίτες» στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά – πυκνά στη γραμμή κρούσης.

Μάρτιν Έντεγκαρντ: Ο μικρός και... θαυματουργός Νορβηγός, αποφάσισε τελικά να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχοντας κάνει ένα μικρό... ευρωπαϊκό tour τον Δεκέμβριο, κυρίως στην Αγγλία, ώστε να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις μεγάλων συλλόγων, να συνομιλήσει με τους ανθρώπους των ομάδων και να μπορέσει να σχηματίσει μια σωστή άποψη για όσα είδε και βίωσε, επέλεξε τη «βασίλισσα», στην οποία μετακινήθηκε από τη Στρόμσγκοντσετ. Η Λίβερπουλ είναι η ομάδα της καρδιάς του, όμως δεν ήθελε να αφήσει το συναισθηματικό κομμάτι να τον κυριεύσει. Η Μπάγερν Μονάχου τον θεωρούσε κλεισμένο, όμως όλοι έμειναν... με την όρεξη, αφού τον κέρδισε ο Ζινεντίν Ζιντάν και ο Κάρλο Αντσελότι υπό τις οδηγίες των οποίων θα αγωνίζεται είτε στη δεύτερη ομάδα, είτε στην πρώτη της Ρεάλ.

 

Τελευταία Νέα