Μαυρίας: Γιατί επιστρέφει στον Παναθηναϊκό

Κώστας Ζάλιαρης
Μαυρίας: Γιατί επιστρέφει στον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Χάρης Μαυρίας επιστρέφει στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr εξηγεί πως έφτασε στην πόρτα της εξόδου από τη Σάντερλαντ

Τον Ιούλιο του 2013, ο Χάρης Μαυρίας πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την Ελλάδα στην ηλικία των 18 ετών κι έπειτα από εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό, για να συνεχίσει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ικανοποιώντας και τους «πράσινους» στο οικονομικό κομμάτι με τη Σάντερλαντ να πιέζει και να προσφέρει στην τελική 3+1 εκατ.ευρώ στο «τριφύλλι» για να πάρουν τον νεαρό μεσοεπιθετικό έπειτα και από εισήγηση του Πάολο Ντι Κάνιο, ο Μαυρίας ξεκίνησε ένα πολύ δύσκολο ποδοσφαιρικό ταξίδι στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Ήξερε πως λόγω και του νεαρού της ηλικίας του μπορεί για αρκετό καιρό να περιοριζόταν στη δεύτερη ομάδα της Σάντερλαντ μέχρι να πείσει ότι είναι έτοιμος για να παίξει με τους άνδρες και να πάρει χρόνο συμμετοχής στην Πρέμιερ Λιγκ. Το έκανε όμως άμεσα, με τον Πάολο Ντι Κάνιο να τον εμπιστεύεται στον απόλυτο βαθμό και τον μικρό να τον δικαιώνει για την επιλογή που έκανε και την βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε η Σάντερλαντ στον Παναθηναϊκό.

Ντεμπούτο στην Πρέμιερ με την Κρίσταλ Πάλας, σημαντικός στα πλάνα του προπονητή

Ο Χάρης Μαυρίας, αφού αρχικά είχε αγωνιστεί για μισή ώρα στο Λιγκ Καπ απέναντι στην ΜΚ Ντονς, έκανε ντεμπούτο στο κορυφαίο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σάντερλαντ στην αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας, την 31η Αυγούστου του 2013, με τις «μαυρόγατες» να γνωρίζουν την ήττα με σκορ 3-1 στο «Selhurst Park», παίρνοντας μάλιστα τη θέση του Τζιακερίνι στο 61ο λεπτό του αγώνα! Μπορεί ο Ιταλός να ήταν ουσιαστικά αυτός που έπαιρνε φανέλα βασικού από τον Ντι Κάνιο, όμως, αισθανόταν την... ανάσα του Χάρη Μαυρία κάθε φορά που δεν απέδιδε στα παιχνίδια της ομάδας και ο τότε κόουτς των «μαυρόγατων» έδειχνε ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη του και την προτίμησή του στον πρώην «πράσινο» άσο.

Ακολούθησε συμμετοχή και σε παιχνίδι με την Άρσεναλ την αμέσως επόμενη αγωνιστική, μπαίνοντας στη θέση του Φάμπιο Μπορίνι στο 71', ενώ έπαιξε για πρώτη φορά σε ολόκληρο ημίχρονο αντικαθιστώντας ξανά τον Τζιακερίνι στην επανάληψη της αναμέτρησης με τη Γουέστ Μπρομ στο «Χόθορνς». Η τελευταία του εμφάνιση στο πρωτάθλημα, ήταν αυτή στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο στο 85ο λεπτό αντί του Σεμπάστιαν Λάρσον. Η απόλυση του Ντι Κάνιο λίγες μέρες νωρίτερα, ήταν ουσιαστικά η εξέλιξη που σήμανε το φινάλε της θητείας του στη Σάντερλαντ.

Το πρώτο και μοναδικό 90λεπτο, στο οποίο μάλιστα πέτυχε και το γκολ της νίκης (1-0), ήταν κόντρα στην Κιντερμίνστερ, τον Ιανουάριο του 2014 για το Κύπελλο Αγγλίας.

Απόλυση Ντι Κάνιο, «τέλος» ο Μαυρίας

Μη μπορώντας να παρουσιάσει έργο αντάξιο των πρώτων του ημερών στην τεχνική ηγεσία της Σάντερλαντ, την οποία και γλίτωσε από τον υποβιβασμό στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, ο Πάολο Ντι Κάνιο απομακρύνθηκε από τον πάγκο του συλλόγου έπειτα από τις πρώτες πέντε αγωνιστικές της σεζόν 2013-2014. Αποχώρησε αφήνοντας τη Σάντερλαντ στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με το τελευταίο του παιχνίδι να είναι η ήττα με σκορ 3-0 από τη Γουέστ Μπρομ, στις 21/9.

Ήταν τόσο κακό το ξεκίνημα των «μαυρόγατων» σε εκείνο το πρωτάθλημα που ο Ντι Κάνιο έχασε και την εμπιστοσύνη των οπαδών, οι οποίοι ξέχασαν γρήγορα το πάθος για επιβίωση που επέδειξε η ομάδα λίγους μήνες νωρίτερα και στο γήπεδο εμφανιζόταν πλέον ένα σύνολο που αποτελούσε εύκολη λεία για κάθε αντίπαλο. Ο άνθρωπος που πήρε τον Μαυρία στη Σάντερλαντ έφυγε και ο νεαρός άσος, έμεινε πλέον να παίρνει συμμετοχές στους Νέους της Σάντερλαντ και να μην μπορεί πλέον να πείσει, τόσο τον υπηρεσιακό κόουτς, Κέβιν Μπολ, όσο και τον μετέπειτα και μέχρι σήμερα τεχνικό του συλλόγου, Γκουστάβο Πογιέτ.

Μόνο πάγκο, ελάχιστες επιλογές για το μέλλον και επιστροφή

Μέχρι και σήμερα, στις καλύτερες των περιπτώσεων, ο Χάρης Μαυρίας βρισκόταν στον πάγκο της Σάντερλαντ όταν δεν έμενε εκτός αποστολής. Μόλις σε οχτώ παιχνίδια στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κατάφερε να συμπεριληφθεί στα πλάνα του Πογιέτ, με τον Ουρουγουανό προπονητή όμως να δείχνει ξεκάθαρα πως δεν είχε τον 20χρονο πλέον ποδοσφαιριστή στα πλάνα του. Περισσότερο απλά γέμιζε μια θέση στην αποστολή παρά ήταν παίκτης που θα αποτελούσε λύση ανά πάσα στιγμή στα παιχνίδια της ομάδας.

Ο Γκουσάβο Πογιέτ εδώ και λίγο καιρό είχε ξεκαθαρίσει ότι ο Χάρης Μαυρίας βρισκόταν πλέον στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές. Βέβαια, δεν ήταν πολλές οι ομάδες που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Σε πολύ θεωρητικό επίπεδο τον είχαν προσέξει σύλλογοι από την Τσάμπιονσιπ, ώστε να παραμείνει στην Αγγλία, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν, ομάδα από την Πριμέρα Ντιβιζιόν που δεν κατονομάστηκε, αλλά και η Σέλτικ, είχαν καταθέσει προτάσεις για την απόκτησή του.

Ο Παναθηναϊκός, έκανε ρελάνς αποφασίζοντας να κινηθεί για την απόκτησή του λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο που προκάλεσε τριγμούς και ξεχείλισε το ποτήρι για αρκετούς ποδοσφαιριστές του «πράσινου» ρόστερ. Οι «πράσινοι» έκαναν κρούση στη Σάντερλαντ για τον δανεισμό του Χάρη Μαυρία που δεν το σκέφτηκε καθόλου, απέρριψε την πρόταση που είχε στα χέρια του και ήταν έτοιμος να ταξιδέψει για να υπογράψει και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, δέχθηκε να βοηθήσει τον σύλλογο σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, έχοντας και ο ίδιος όφελος από το ρόλο που θα έχει στο «τριφύλλι».

Δείτε το μοναδικό γκολ του Χάρη Μαυρία με τη φανέλα της Σάντερλαντ, αλλά και στιγμές με την πράσινη φανέλα:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα