Όταν «μιλούν» οι αριθμοί για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Όταν «μιλούν» οι αριθμοί για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό

bet365

Mε αφορμή τη συζήτηση για τα φάουλ και τα πέναλτι, το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει, μέσα από γράφημα, τα στατιστικά Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, αφήνοντας τη διαιτησία στην άκρη!

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που φωνάζει (άδικα ή δίκαια) περισσότερο από κάθε άλλον.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε νόημα στους παίκτες του να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού γηπέδου Καλλονής.

Δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο που να μην ακούσουμε κάτι για τη διαιτησία. Μήπως, όμως, θα έπρεπε να κοιτάμε περισσότερο τι κάνουν οι ομάδες από μόνες τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Ποια είναι η ταυτότητά τους;

Δεν θα εξετάσουμε αν η διαιτησία κάνει λάθη ή όχι (που σίγουρα κάνει), αλλά θα ασχοληθούμε ΜΟΝΟ με τα στοιχεία που βγαίνουν από την στατιστική υπηρεσία του Γαλάνη.

- Ξεκινάμε με το δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία με 48 βαθμούς, έχοντας την καλύτερη επίθεση με 48 γκολ και την καλύτερη άμυνα με παθητικό 13 γκολ.

Ο ΠΑΟΚ έχει 46 βαθμούς με 42 γκολ στην επίθεση και 23 γκολ παθητικό, ενώ από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει 32 γκολ και έχει δεχτεί 16 γκολ.

Το συμπέρασμα εύκολο: Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα συγκριτικά με τους άλλους δύο - αν και είναι ο βασικός αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

- Ας δούμε τώρα τα φάουλ, που γίνεται και μεγάλος ντόρος. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει 274, ο ΠΑΟΚ 252 και ο Παναθηναϊκός 237. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας σε όλα τα ματς - ακόμη και σ' αυτά που έχασε (ΠΑΟΚ και Ατρόμητο) είχε την κατοχή της μπάλας, άρα είναι και λογικό η ομάδα που τον κυνηγάει για να του πάρει την μπάλα να του κάνει και πιο πολλά φάουλ.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, στα ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δεν είχε την μπάλα στα πόδια του περισσότερο χρόνο, ενώ είναι κι η ομάδα με τις περισσότερες πάσες.

Βέβαια εδώ συμβαίνει το εξής: Ο Ατρόμητος έχει δεχτεί 291 κι η Βέροια 281 και ο Αστέρας 266.

- Συμπεριφορά: Στις αποβολές, ο ΠΑΟΚ είναι... πρωταθλητής με 3 έναντι... μηδέν Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Τζαβέλλας, Περέιρα και Κάτσε τα... κακά παιδιά.

Στις κίτρινες κάρτες, ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί 24, ο ΠΑΟΚ 56 και ο Παναθηναϊκός 51. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει 187 φάουλ, ο ΠΑΟΚ 316 και ο Παναθηναϊκός 310. Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει, ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι πιο... σοφτ ομάδα είναι και τα κλεψίματα, μιας και έχει μόλις 327, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 389 και ο ΠΑΟΚ 364. Άρα όταν μια ομάδα παίρνει την μπάλα από τον αντίπαλο λιγότερο από τους άλλους, άρα δεν έρχεται και σε παραπάνω σκληρές μονομαχίες. Οπότε, λογικό να μην παρατηρούνται κι οι παίκτες του με τον ίδιο ρυθμό.

- Στην επίθεση: Όπως είπαμε ο Ολυμπιακός έχει τα περισσότερα γκολ, σκοράρει 1 γκολ κάθε 7 σουτ, ενώ οι παίκτες του απειλούν την αντίπαλη εστία περισσότερο από κάθε άλλον είτε εντός είτε εκτός περιοχής. Mέσα από την περιοχή σουτάρει 136 σουτ, έναντι 102 του ΠΑΟΚ και 119 του Παναθηναϊκού. Όσο για τα σουτ εκτός περιοχής και εδώ είναι πρώτοι οι «ερυθρόλευκοι» με 129, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 108 και ο ΠΑΟΚ είναι... πολύ πίσω με 68!

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τα στατιστικά στοιχεία:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα