Tο κωμικοτραγικό πέρασμα του Γκατούζο από τον ΟΦΗ

Tο κωμικοτραγικό πέρασμα του Γκατούζο από τον ΟΦΗ

Δήμος Μπουλούκος
Tο κωμικοτραγικό πέρασμα του Γκατούζο από τον ΟΦΗ

bet365

Ο Τζενάρο Γκατούζο μας άφησε στα κρύα του λουτρού και το gazzetta.gr αναλύει τα... φάουλ που έκανε στην Ελλάδα ο ιδιόρρυθμος Ιταλός τεχνικός.

Οσο ξαφνικά μπήκε στην ποδοσφαιρική ζωή της Ελλάδας ο Τζενάρο Γκατούζο, άλλο τόσο ξαφνικά πήρε το καπελάκι του και έφυγε, μην μπαίνοντας καν στον κόπο να χαιρετήσει πριν μπει στο αεροπλάνο για την Ιταλία. Το «αντίο» το ανακοίνωσε και μάλιστα εμφατικά, όταν επέστρεψε στην πατρίδα του με μια σειρά δηλώσεων στον ιταλικό Τύπο τονίζοντας ότι δεν επιστρέφει στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού παίκτες και ομάδα, στην πιο κρίσιμη καμπή το πρωταθλήματος.

Ο Τζενάρο Γκατούζο υπήρξε σπουδαίος αν και ιδιόρρυθμος παίκτης, με καριέρα που θα ζήλευαν εκατομμύρια ποδοσφαιριστές στον πλανήτη. Ωστόσο το επάγγελμα του προπονητή δεν έχει πολύ… χώρο για ιδιορρυθμίες, εγωϊσμούς και υπεροψία, από τη στιγμή που πλέον δεν είσαι μόνος σου, αλλά έχεις μια ολόκληρη ομάδα να κατευθύνεις και κάπου εκεί ο 37χρονος Ιταλός, μάλλον τα μπέρδεψε τα πράγματα τουλάχιστον στην θητεία του στον ΟΦΗ. Το gazzetta.gr θυμίζει τις φορές που ο Γκατούζο, έχασε τον έλεγχο και αντί να φέρει στην Ελλάδα κομμάτι από την ποδοσφαιρική του αξία, μας φανέρωσε τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα που γρήγορα θα ξεχάσουμε!

Η... κακή μέρα από το πρωϊ φαίνεται

Ότι κάτι πάει στραβά με τον Ιταλό φάνηκε από την αρχή με τον ίδιο να έρχεται στην Κρήτη στα μέσα Μαϊου για να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις και τις συνθήκες εργασίας στο Ηράκλειο. Κι ενώ η συμφωνία φαινόταν δεδομένη με τον Μάνθο Πουλινάκη που τον πίστεψε και τον στήριξε απεριόριστα, όταν επέστρεψε στην Ιταλία επηρεασμένος προφανώς από κάτι, απάντησε αρνητικά. Μετά από λίγες ημέρες, άλλαξε και πάλι απόφαση και είπε «ναι» στον ΟΦΗ.

Ολα έδειχναν να συνεχίζονται κανονικά αλλά στα τέλη Αυγούστου έριξε την… βόμβα του Ντελ Πιέρο και της πιθανότητας να τον πείσει να έρθει στην Κρήτη, για να παίξει μπάλα στον ΟΦΗ. Τελικά τον έπεισε σε τέτοιο βαθμό που ο Μέγας Αλέξανδρος του ιταλικού ποδοσφαίρου επέλεξε την Iνδία!

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι άνθρωποι του ΟΦΗ πληροφορήθηκαν ότι πήρε το δίπλωμα Pro Licence της UEFA, χωρίς, όμως, να τους έχει ενημερώσει ως τότε, ότι δεν κατείχε επαγγελματικό δίπλωμα.

Τα πρώτα νεύρα!

Εκείνες τις ημέρες φάνηκαν και τα πρώτα νεύρα του Γκατούζο σε φιλικό με τον Εργοτέλη με τον Ιταλό να κάνει σαν παλαβός. Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι ο «Ρίνο» ήταν έτσι δεν του αρέσει να χάνει ούτε σε φιλικό, αλλά βγήκε από τα ρούχα του επειδή είχε μάθει πως αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών εξέφρασε παράπονα στη διοίκηση για την προπόνηση που κάνει! «Μας δίνει ρεπό μετά τα ματς κι άλλο ένα την Πέμπτη και κάνει μόνο τακτική. Τώρα είμαστε φρέσκοι, αλλά σε λίγο καιρό θα σερνόμαστε...» φέρεται να είπαν οι παίκτες και να έφτασε στα αυτιά του. Η αντίδραση των ποδοσφαιριστών ήταν έντονη, κυρίως όταν ο Γκατούζο ζήτησε εξηγήσεις από τους αρχηγούς αν αληθεύουν οι πληροφορίες. «Ποιος τα διαδίδει αυτά;» του απάντησαν, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τη φημολογία και περνώντας στην αντεπίθεση, ζητώντας από τον Ιταλό να τους κατονομάσει τον άνθρωπο στον οποίο εξέφρασαν τα παράπονά τους για τον Ιταλό.

Τα πρώτα θύματα

Τελικά την πλήρωσαν οι παίκτες του Μιχάλη Φραγκουλάκη και Σήφη Δασκαλάκη, τους οποίους έδιωξε ως ανεπιθύμητους επειδή κάποιοι του μετέφεραν ότι τον ειρωνεύτηκαν. Ωστόσο και οι δύο το διέψευσαν κατηγορηματικά και μάλιστα τον χαρακτήρισαν ψεύτη επειδή στην προπόνηση μπροστά σε όλη την ομάδα, είπε ότι δεν θέλει να τους βλέπει, τους διώχνει και θα τους πληρώνει και τα συμβόλαια από την τσέπη του και μετά το διέψευσε: «Κι όταν βγαίνεις μπροστά σε όλους τους παίκτες και λες δεν θέλω να τους βλέπω, τους πληρώνω το συμβόλαιο να φύγουν και μετά το διαψεύδεις... Να βγει και να ορκιστεί στην οικογένειά του να δούμε αν είναι μάγκας. Αν μετριέται έτσι αυτή η κατάσταση. Ήταν μπροστά όλη η ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Δασκαλάκης σε κρητικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Στα χέρια με τον Σίσιτς

Νέο επεισόδια με παίκτη, μετά τον αγώνα με την Ξάνθη, όταν επιτέθηκε στα αποδυτήρια στον Σίσιτς, αλλά χάρη στην παρέμβαση των συνεργατών του, αλλά και στη ψυχραιμία του Σλοβένου παίκτη αποφεύχθησαν τα χειρότερα, καθώς ο «Ρίνο» ήταν έτοιμος να τον δείρει! Από την οργή του Γκατούζο δεν γλίτωσε ούτε ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, προς γενική έκπληξη, αφού δεν έπαιξε λεπτό στα Πηγάδια!

Η απάντηση του Σίσιτς ήρθε μέσω συνέντευξης στο Goal: «Μπορεί να πει το οτιδήποτε για μένα. Ότι είμαι μ.....ς, ότι δεν είμαι καλός παίκτης, αλλά δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα και να με προσβάλει έτσι. Δεν φτάνει που παίζω τέσσερα χρόνια απλήρωτος, που πληρώνω τα πάντα από την τσέπη μου για να μπορέσω να επιβιώσω όπως και τα περισσότερα παιδιά, μου δημιουργεί πρόβλημα αφού πλέον δεν μπορώ να κυκλοφορήσω πουθενά στο Ηράκλειο. Όχι, μη με γ.....ς έτσι».

Η πρώτη παραίτηση

Στις 26 Οκτωβρίου, λίγη ώρα μετά την ήττα των Κρητικών απ’ τον Αστέρα Τρίπολης, ο Τζενάρο Γκατούζο υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία, λέγοντας πως δεν μπορεί άλλο να δουλέψει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες! Την επομένη και αφού οπαδοί της ομάδας τον παρακάλεσαν να μείνει, αυτός ανακάλεσε την απόφαση του.

Η πληρωμένη απάντηση ήρθε από τον προπονητή του Παναθηναϊκού Γιάννη Αναστασίου, όταν πήγε να απολογηθεί για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και συνάντησε το νομικό του ΟΦΗ και του είπε για την παραίτηση του Ιταλού: «Όταν αναλαμβάνεις μία ομάδα ξέρεις που πηγαίνεις. Και σε μας το ένα γήπεδο είναι μαλακό και το άλλο καμμένο και το πιάνει κι ο αέρας. Και οι Ακαδημίες μας δεν έχουν τα γήπεδα που θέλουμε, όμως τι να κάνουμε; Κι εμείς έχουμε προβλήματα, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε», φέρεται να του είπε ο Αναστασίου, ως συνέχεια της κόντρας που είχαν μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο από τον ΟΦΗ…

«Οla malakia, 100% malakia»

Το πιο χαρακτηριστικό του ξέσπασμα έγινε στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Ατρόμητο, όταν με αφορμή ένα δημοσίευμα περί φυγής του, είπε: «Αυτή η ομάδα, είναι η δική μου ομάδα. Είμαι ο καπετάνιος του καραβιού και ποτέ δεν θα αφήσω το καράβι. Είναι πολύ εύκολο στα 37 μου να ξυπνήσω μια ημέρα και να πω φεύγω», είπε και συμπλήρωσε πως όσα διαβάζει στις εφημερίδες είναι «ola malakia, 100% malakia».

Κι όμως είναι ο ίδιος άνθρωπος που τρεις μήνες αργότερα, απλώς ξύπνησε ένα πρωϊ και έφυγε χωρίς να το πει σε κανέναν, με τους συνεργάτες του να λένε ότι πήγε στην Ιταλία για προσωπικό θέμα και θα επιστρέψει.

«Μ@@@ες… Δε φεύγω»!- Δείτε το βίντεο με το ξέσπασμα του Γκατούζο, μετά τη νίκη του ΟΦΗ

Στην ίδια συνέντευξη είχε επισημάνει επίσης: Δεν μου αρέσει η δικαιολογία ότι δεν παίζει κάποιος παίκτης επειδή δεν έχει χρήματα. Να πάνε να γα....ν».Τώρα, όμως, αφού πήγε στην Ιταλία, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τόνισε: «Την περασμένη Δευτέρα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων αρκετοί παίκτες δεν ήρθαν στην προπόνηση επειδή δεν είχαν πληρωθεί και θα ήταν αναξιοπρεπές για εμένα να γυρίσω πίσω και να παραμείνω στην ομάδα».

Τώρα το ποιος είναι αξιοπρεπής και ποιος όχι, είναι κάτι που θα το κρίνει ο κόσμος της ομάδας του Ηρακλείου. Πάντως τα ξεσπάσματα του Γκατούζο θα λείψουν σε πολλούς κυρίως για την κωμική τους πλευρά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα