Παναθηναϊκός: Το προφίλ του Γκιγιέρμο Ροντρίγκεζ

Παναθηναϊκός: Το προφίλ του Γκιγιέρμο Ροντρίγκεζ

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Το προφίλ του Γκιγιέρμο Ροντρίγκεζ

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Γκιγιέρμο Ροντρίγκεζ για τον οποίο ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός. Μαθαίνει ήδη... ελληνικά στη Βερόνα και παίρνει μαθήματα από τον Ράφα Μάρκες!

Μέχρι πριν από περίπου έναν μήνα, ο Ουρουγουανός αμυντικός είχε αρχίσει να κάνει τις πρώτες σκέψεις για αποχώρηση από την ομάδα των Μόρα, Χριστοδουλόπουλου και Ταχτσίδη, αφού δεν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του και έμοιαζε μονίμως δεύτερη και τρίτη επιλογή.

Η αλλαγή του συστήματος από τον Μαντορλίνι τον έχει κάνει πλέον βασικό στην Ελλάς Βερόνα, πράγμα που δυσκολεύει την προσπάθεια του «τριφυλλιού».

Το gazzetta.gr αναζήτησε στοιχεία για τον 30χρονο στόπερ και τα παρουσιάζει:

-Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ντανούμπιο της πατρίδας του, της Ουρουγουάης, όμως άμεσα πήρε εμπειρίες από το Μεξικό, έχοντας παραχωρηθεί δανεικός στην Άτλας.

--Το πέρασμά του από τη Γαλλία και τη Λανς (με τη μορφή δανεισμού από τη Ντανούμπιο) δεν είχε επιτυχία, κάνοντας μονάχα δύο εμφανίσεις.

-Έχει μόλις μια αποβολή, στη θητεία του στην Πενιαρόλ. Άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο σε ματς απέναντι στη Νασιονάλ Μοντεβιδέο, στις 8 Μαΐου του 2011. Βέβαια, δεν ήταν μοιραίος, αφού έφυγε για τα αποδυτήρια στις καθυστερήσεις, δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης.

-Έχει στεφθεί δις πρωταθλητής Ουρουγουάης, το 2004 με τη Ντανούμπιο και το 2010 με την Πενιαρόλ.

-Είχε καλές χρονιές με αρκετές συμμετοχές στις τρεις σεζόν που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ιντεπεντιέτε στην Αργεντινή.

-Στη Serie A έχει κλείσει πλέον τρία χρόνια, ξεκινώντας από το 2011 με τη φανέλα της Τσεζένα, ενώ ακολούθησε και η Τορίνο

-Το παρατσούκλι του είναι «El pelado», που σημαίνει στην ουσία... ο φαλακρός!

-Στην Ιταλία τον αποκαλούν... Μπρους Γουίλις της Ελλάς Βερόνα, λόγω του παρουσιαστικού του και φυσικά της επιλογής του να ξυρίζει το κεφάλι του.

-Έχει αδυναμία στο τσάι Mate, κουβαλώντας συνέχεια ένα γεμάτο θερμός! «Είναι ένα τσάι που το πίνουμε πολύ εμείς από τη Νότια Αμερική... Δεν είναι μαγικό φίλτρο» λέει χαριτολογώντας όποτε έχει ερωτηθεί.

-Το καλοκαίρι αποκτήθηκε με σκοπό να κλείσει τις τρύπες που παρουσίαζε η Ελλάς Βερόνα στα μετόπισθεν. Στα ρεπορτάζ και τις πρώτες σκέψεις του προπονητή της ομάδας είχε σημαντικό ρόλο, ωστόσο, δεν είχε αγωνιστεί μέχρι τις αρχές του μήνα.

-Στις πρώτες του προπονήσεις, είχε... παρτενέρ τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και οι δυο τους ακολουθούσαν ειδικό πρόγραμμα στην προετοιμασία της ομάδας, μέχρι να μπουν σε φουλ ρυθμούς.

-Η τριάδα στην άμυνα που χρησιμοποιεί τον τελευταίο καιρό ο Αντρέα Μαντορλίνι στην Ελλάς Βερόνα, τον έχει κάνει βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας, δίπλα στον Βαγγέλη Μόρα.

-Τα... λέει καλά με τον πολύπειρο, Ράφα Μάρκεζ που επίσης μετακόμισε στη Βερόνα φέτος

-Έχει την ηγετική φυσιογνωμία και με την εμπειρία του, εμπνέει εμπιστοσύνη και ηρεμία στους συμπαίκτες του.

-«Μπορεί να μην έπαιζε μέχρι πρότινος, αλλά πάντα στήριζε και εμψύχωνε την ομάδα. Δεν κοιτάει τον εαυτό του» δήλωσε πρόσφατα για τον συμπαίκτη του στην Ελλάς Βερόνα, ο Βαγγέλης Μόρας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα