ΠΑΟΚ: Αυτός είναι ο Ρούντι Καρντόσο

ΠΑΟΚ: Αυτός είναι ο Ρούντι Καρντόσο

Κώστας Ζάλιαρης
ΠΑΟΚ: Αυτός είναι ο Ρούντι Καρντόσο

bet365

Ο ΠΑΟΚ περιμένει τη λήξη του βολιβιανού πρωταθλήματος για να κάνει κρούση στη Μπολιβάρ για τον Ρούντι Καρντόσο και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον μεταγραφικό στόχο του «δικεφάλου».

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός φέρεται να απασχολεί έντονα την ομάδα της Θεσσαλονίκης ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Βέβαια, βρίσκεται σε απραξία τους τελευταίους δύο μήνες, λόγω της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του.

Το gazzetta.gr αναζήτησε στοιχεία για τον Ρούντι Καρντόσο και τα παρουσιάζει.

Χρωστάει πολλά στη Μπολιβάρ

Έπειτα από έναν κακό χρόνο στο ισραηλινό ποδόσφαιρο με την Ironi Ramat, ο Καρντόσο υπέγραψε συμβόλαιο έξι μηνών στη Μπολιβάρ το 2009. Κλήθηκε να αποδείξει την αξία του στην ομάδα που τον εμπιστεύθηκε χωρίς να έχει πετύχει στο πέρασμά του από το Ισραήλ και κρατώντας χαμηλά το κεφάλι και με πολλή δουλειά, ο διεθνής άσος ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη. Πλέον, θεωρείται ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Βολιβίας και ηγέτης της Μπολιβάρ, με τον ίδιο να δηλώνει: «Δεν είμαστε ομάδα του ενός. Πάνω απ' όλα είναι το σύνολο. Όλοι μαζί δουλεύουμε. Εγώ είμαι ο ίδιος ταπεινός άνθρωπος, έχω κάνει θυσίες και είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο».

Ο σοβαρός τραυματισμός

Τον Σεπτέμβριο του 2013 υπέστη μεγάλη ζημιά στο δεξί γόνατο, όταν σε αναμέτρηση κόντρα στη Βέλστερμαν, κόλλησε το πόδι του στο χορτάρι και αποκόμισε σοβαρό πρόβλημα στους συνδέσμους. Χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και να μείνει εκτός δράσης για τρεις μήνες.

Η κλωτσιά στον βοηθό προπονητή!

Στις 23 Οκτωβρίου, στην αναμέτρηση απέναντι στη Σαν Χοσέ Ορούρο, ο Ρούντι Καρντόσο έπαιξε για τελευταία φορά – μέχρι σήμερα - με τη φανέλα της Μπολιβάρ Λα Παζ. Ένα τρομερό περιστατικό με τον βοηθό προπονητή της ομάδας του, Βλάντιμιρ Σόρια. Έπειτα από έντονο καυγά και ανταλλαγή «γαλλικών», ο 24χρονος άσος τον κλώτσησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να του αποφέρει κάταγμα στη μύτη! Λίγες μέρες αργότερα ζήτησε συγγνώμη και οι δύο άνδρες φέρονται να τα έχουν βρει, ωστόσο, το περιστατικό είναι τέτοιο που θέλει να το ξεχάσει και γι' αυτο φέρεται να αναζητεί νέο ποδοσφαιρικό σταθμό.

Το γκολ κόντρα στην Εθνική μας

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας ενόψει του φετινού Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο Ρούντι Καρντόσο αγωνίστηκε απέναντι στη «γαλανόλευκη» που είχε προγραμματίσει φιλικό με τη Βολιβία. Ο μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 70ο λεπτό με αριστερό σουτ, με τον Καρνέζη να βλέπει τη μπάλα να σκάει και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του παρά την εκτίναξή του στην αριστερή γωνία.

Ενδιαφέρον και από την Αραβία

Το γραφείο που εκπροσωπεί τον Ρούντι Καρντόσο, έκανε πρόσφατα κινήσεις για να ψάξει ομάδα για τον παίκτη, με συλλόγους από την Αραβία να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. «Υπάρχει πρόοδος στις επαφές που έχουμε κάνει με ορισμένες ομάδες» είχε δηλώσει ο μάνατζερ του Βολιβιανού άσου, που πριν από λίγο καιρό είχε βρεθεί και στην Αμερική, διαψεύδοντας όμως τα περί συζητήσεων με ομάδα του MLS.

«Να φύγω πρωταθλητής»

Την Κυριακή, ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα της Βολιβίας, με τη Μπολιβάρ να βρίσκεται στην κορυφή, στο +1 από την Οριέντε Πετρολέρο. Επιθυμία του Ρούντι Καρντόσο, εφόσον αποχωρήσει τελικά τον Ιανουάριο, είναι να αφήσει την ομάδα του πρωταθλήτρια. «Θέλω να πάρουμε το πρωτάθλημα και να φύγω αφήνοντας επιτυχημένη την ομάδα μου» έχει τονίσει ο παίκτης, που όμως, είναι τιμωρημένος για 12 αγωνιστικές, από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν είχε χτυπήσει τον Σόρια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα