Οι... παγίδες για ΠΑΟΚ πριν τον τίτλο!

Φώτης Καρακούσης
Οι... παγίδες για ΠΑΟΚ πριν τον τίτλο!

bet365

Με πέντε βαθμούς διαφορά από Ολυμπιακό και εννιά από Παναθηναϊκό (με ένα ματς λιγότερο οι «πράσινοι»), ο ΠΑΟΚ ξεφεύγει στην κούρσα για τον τίτλο και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα ματς-παγίδες που θα έχει μέχρι το τέλος.

Μια από τις πιο... αγαπημένες εκφράσεις προπονητών και παικτών, όταν μιλάνε για πρόγραμμα και συνέχεια πρωταθλήματος είναι η περιβόητη «όλα τα ματς είναι δύσκολα και εμείς κοιτάζουμε τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά». Εντάξει η αλήθεια είναι πως όντως ο κάθε αντίπαλος θέλει την δική του προσοχή, ωστόσο όπως και να το κάνουμε, υπάρχουν αναμετρήσεις με πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Ο ΠΑΟΚ μετά την τεράστια νίκη του επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης κατάφερε να αποσπαστεί πέντε βαθμούς από τους Πειραιώτες και εννιά από τους «πράσινους», οι οποίοι έχουν ένα ματς λιγότερο, αυτό της Πέμπτης με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Με βάση και την σημερινή του απόδοση φαντάζει ως το φαβορί για τον τίτλο, αλλά με 23 ακόμα παιχνίδια να απομένουν, θα πρέπει να είναι κάποιος αφελής για να πει πως όλα κρίθηκαν σήμερα.

Από αυτά, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, άλλα είναι πιο δύσκολα από τα υπόλοιπα και φυσικά όλα είναι σημαντικά και χρειάζεται η νίκη αν θέλουν οι Θεσσαλονικείς να φτάσουν πρώτοι ως το τέλος. Αυτά τα παιχνίδια θα αναλύσουμε κοιτώντας ποια από αυτά κρύβουν τις μεγαλύτερες παγίδες.

Η δύσκολη έξοδος στην Τρίπολη!

Θα πάρουμε τα ματς αναφορικά με την αγωνιστική και όχι την ημερομηνία διεξαγωγής, αρχίζοντας από αυτό στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Οι «ασπρόμαυροι» για την 11η αγωνιστική θα παίξουν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία, αλλά λογικά θα γίνει 10 ή 11 Ιανουαρίου), σε μια έδρα που μόνο εύκολα δεν περνάει. Θεωρείται και όχι άδικα ένα από τα ματς κλειδιά και σίγουρα από αυτά που θα κρίνουν πολλά για την συνέχεια της κούρσας προς τον τίτλο.

Πρώτα Πηγάδια και μετά συνεχόμενα Ζωσιμάδες και Λιβαδειά

Με δεδομένο πως στην Τούμπα, εύκολα ή δύσκολα ο «δικέφαλος» κερδίζει τους τρεις πόντους της νίκης, είναι λογικό να σταθούμε στις εξόδους της παοομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη. Τρεις από τις πιο περίεργες για να μην πούμε δύσκολες, είναι αυτές για την 13η, 15η και 16η αγωνιστική σε Πηγάδια, Ζωσιμάδες και Λιβαδειά αντίστοιχα. Αρχικά στα Πηγάδια γιατί εκτός από το ότι η Ξάνθη είναι μια επικίνδυνη ομάδα στην έδρα της, οι Θεσσαλονικείς πριν καν προλάβουν να φτάσουν στην συμπρωτεύουσα, θα ταξιδέψουν για την Ξάνθη και θα παίξουν απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είχε ταξίδι και όλα αυτά σε διάστημα τριών ημερών, με την κούραση τόσο σωματική, όσο και ψυχολογική να είναι σημαντική.

Μετά ακολουθεί ένα λογικά εύκολο ματς με την Κέρκυρα εντός και υπάρχουν τα δύο εκτός με ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό. Αν δεν υπήρχε το σημερινό 0-4 των Βοιωτών, θα λέγαμε πως σαφώς πιο δύσκολο παιχνίδι είναι στους Ζωσιμάδες, όμως και τα δύο κρύβουν δυσκολίες. Το θετικό βέβαια για τον «δικέφαλο», είναι πως και σε Γιάννενα και σε Λιβαδειά, θα είναι σαν να παίζουν εντός έδρας, καθώς ο κόσμος της ομάδας αναμένεται να δώσει βροντερό παρών.

Καλλονή και μετά χαλαρά πριν την Κρήτη και τον ΟΦΗ

Μετά τις δύο συνεχόμενες εξόδους, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο όπου και είναι το απόλυτο φαβορί και μετά για την 18η αγωνιστική παίζει στην Μυτιλήνη με την Καλλονή. Μια ομάδα που πήρε βαθμό σε Τούμπα και που εντός έδρας δείχνει επικίνδυνη, αλλά όπως και να το κάνουμε, οι Θεσσαλονικείς είναι το φαβορί για τη νίκη. Μετά τους νησιώτες ακολουθεί ένα πιο βατό πρόγραμμα με Πλατανιά εντός, Νίκη Βόλου εκτός, Παναιτωλικό εντός και μετά για τους παίκτες του Αναστασιάδη υπάρχει το εμπόδιο του ΟΦΗ στην Κρήτη και το Γεντί Κουλέ, ένα γήπεδο που για κάθε αντίπαλο κρύβει πολλές παγίδες.

Τριάδα... φωτιά, ξεκινώντας με Ολυμπιακό

Κανονικά θα πρέπει να είχαμε βάλει τον τίτλο τετράδα... φωτιά, βάζοντας μέσα και την Κρήτη, αλλά θα βάλουμε τριάδα, ξεκινώντας από το ντέρμπι της Τούμπας. Για την 23η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που είναι εξαιρετικά πιθανό να είναι ματς τίτλου, καθώς μετά το πρωτάθλημα θα μπαίνει στην τελική του ευθεία. Μετά την αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» οι «ασπρόμαυροι» έχουν δύο πολύ δύσκολες εξόδους. Αρχικά αυτή με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ένα εξίσου σημαντικό ματς απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει και θα έχει ως εκείνη την στιγμή στόχους και στην συνέχεια για την 25η υπάρχει ο αγώνας με την Βέροια στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Αυτό το βάζουμε στα δύσκολα με βάση την εικόνα της... βασίλισσας του βορρά που έχει ως σήμερα, όμως από την άλλη, ο ΠΑΟΚ θα είναι όντως σαν να παίζει εντός έδρας, μιας και οι φίλοι του είναι δεδομένο πως θα γεμίσουν το γήπεδο.

Χαλαρώνει με Εργοτέλη και πάει σε Λεωφόρο για όλα στα όλα

Μετά την Βέροια υπάρχει ένα σχετικά εύκολο ματς με Εργοτέλη, πριν φτάσουμε στην 27η αγωνιστική, όπου στην Λεωφόρο είναι εξαιρετικά πιθανό να κριθούν στα πάντα. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ σε ένα ντέρμπι που αν δεν υπάρχουν εκπλήξεις ως το τέλος μπορεί να βγάλει ακόμα και τον πρωταθλητή. Είναι με διαφορά μάλιστα και το πιο δύσκολο ματς του «δικεφάλου» μέχρι και το τέλος και αν καταφέρει και κερδίσει στην Αθήνα, τότε θα είναι στο χέρι του ο τίτλος. Άλλωστε με εξαίρεση την τελευταία αγωνιστική και τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, μετά τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ παίζει εντός με Αστέρα, εκτός με Πανθρακικό, εντός με Ξάνθη, εκτός με Κέρκυρα και εντός με ΠΑΣ και Λεβαδειακό.

*Βέβαια και επειδή είναι λογικό ο καθένας να έχει τις αντιρρήσεις του, εμείς βάλαμε τα σχετικά πιο δύσκολα παιχνίδια του ΠΑΟΚ ως το τέλος. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα γιατί μιλάμε για ακόμα 23 αγώνες, ενώ όσο δύσκολα είναι τα συγκεκριμένα παιχνίδια για τον «δικέφαλο», είναι και για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Με δεδομένη την διαφορά των πέντε βαθμών, οι Θεσσαλονικείς είναι το φαβορί, αλλά όποιος πει πως έχει κριθεί κάτι από τώρα, θα είναι το λιγότερο αφελής.

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ ως το τέλος

11η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ

13η αγωνιστική: Ξάνθη – ΠΑΟΚ

14η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Κέρκυρα

15η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ

16η αγωνιστική: Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ

17η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος

18η αγωνιστική: Καλλονή – ΠΑΟΚ

19η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Πλατανιάς

20η αγωνιστική: Νίκη Βόλου – ΠΑΟΚ

21η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός

22η αγωνιστική: ΟΦΗ – ΠΑΟΚ

23η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

24η αγωνιστική: Ατρόμητος – ΠΑΟΚ

25η αγωνιστική: Βέροια – ΠΑΟΚ

26η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Εργοτέλης

27η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

28η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης

29η αγωνιστική: Πανθρακικός – ΠΑΟΚ

30η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Ξάνθη

31η αγωνιστική: Κέρκυρα – ΠΑΟΚ

32η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

33η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός

34η αγωνιστική: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα