Η χειρότερη Εθνική όλων των εποχών! (vids)

Η χειρότερη Εθνική όλων των εποχών! (vids)

Θοδωρής Βασίλης
Η χειρότερη Εθνική όλων των εποχών! (vids)

bet365

Η Εθνική Ελλάδος συνεχίζει την κατρακύλα της καθώς όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, με την ήττα από τη Σερβία, έγραψε το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία της με πέντε συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια χωρίς γκολ.

Η Εθνική Ελλάδος τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα την τελευταία δεκαετία μας είχε συνηθίσει μόνο σε χαρές με κατακτήσεις Euro και προκρίσεις στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Εδώ και τρεις μήνες όμως η Εθνική είναι αγνώριστη και γράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ πίσω από το άλλο. Μετά τις ντροπιαστικές ήττες από την Βόρεια Ιρλανδία και Νησιά Φερόε, στο φιλικό με αντίπαλο την Σερβία συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια εντός έδρας χωρίς να σκοράρει!

Σε ιστορία 85 ετών, και με αρχή εκείνο το 1-4 από την δεύτερη ομάδα της Ιταλίας, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το 1929, σε όλες τις διοργανώσεις που έχιε λάβει μέρος (Βαλκανικά, Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια Κύπελλα, φιλικά και επίσημα), η Εθνική ΔΕΝ έδωσε 5 διαδοχικά παιχνίδια εντός συνόρων, στα οποία να μην πετύχει ούτε ένα γκολ...

To gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις πέντε εντός έδρας αναμετρήσεις που οι διεθνείς δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Η αρχή του αρνητικού ρεκόρ
Η Ελλάδα προετοιμάζεται για το Μουντιάλ της Βραζιλίας και στο πλαίσιο αυτό κλείνει φιλικό με τη Νότια Κορέα που το στιλ της θυμίζει πολύ την Ιαπωνία την οποία θα αντιμετωπίζαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι παίκτες του Σάντος δεν βρίσκονται σε καλή ημέρα, αντιμετώπισαν το φιλικό χαλαρά και ήρθε μία ανώδυνη ήττα με 2-0 με γκολ των Παρκ Τσου και Σον.

Πρεμιέρα με το αριστερό
Πρεμιέρα του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής και το πρώτα ανησυχητικά μηνύματα έρχονται. Η Ελλάδα δεν είχε καμία σχέση με την Μουντιαλική που μας έκανε περήφανους. Χωρίς πλάνο και φρεσκάδα από παλιούς και νέους, χάνει με 0-1 από την Ρουμανία στο άδειο Καραϊσκάκη και μπαίνει σε μπελάδες με το καλημέρα των προκριματικών του Euro 2016!

Πέρασμα με Λάφερτι η Β. Ιρλανδία
Η Εθνική Ελλάδος υποδέχεται την Βόρεια Ιρλανδία με στόχο την πρώτη της νίκη στον προκριμαιτκό όμιλο. Ρανιέρι και ποδοσφαιριστές παρουσιάζουν μία εικόνα τραγική, χωρίς νεύρο με την Βόρεια Ιρλανδία με κορυφαίο τον Λάφερτι να περνάει από το Καραϊσκάκη. Αρχικά ο Γουόρντ στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Λάφερτι συτο 51' σε αντεπίθεση να υπογράφει το 2-0 με την Ελλάδα να γνωρίζει ταπεινωτική ήττα.

Απλά τραγική
Οι νύχτες ντροπής για τους διεθνείς δεν είχαν τελειώσει. Κλαούντιο Ρανιέρι και ποδοσφαιριστές πρωταγωνιστούν στην πιο μαύρη σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου υποδεχόμενοι τα Νησιά Φερόε. Η εικόνα της Εθνικής είναι απλά τραγική με τους ψαράδες να παγώνουν το Καραϊσκάκη στο 61' με τον Σίμουνσον και να στέλνουν τον Ιταλό σπίτι του.

Κατρακύλα
Με την ψυχολογία στα τάρταρα και με προσωρινό προπονητή τον Κώστα Τσάνα, η Εθνική ταξιδεύει στα Χανιά για να αντιμετωπίσει σε φιλικό την Σερβία. Το ματς περισσότερο θυμίζει αγγαρεία με την εικόνα της Εθνικής ομάδας να είναι ασορτί με αυτή που μας έχει συνηθίσει στα προκριματικά του Euro 2016. Έτσι, η ήττα με 2-0 ήρθε φυσιολογικά μαζί και το αρνητικό ρεκόρ.

Όπως είναι φυσικό τα άσχημα αυτά αποτελέσματα θα έχουν επιπτώσεις και όσον αφορά την κατάταξη της Εθνικής Ελλάδας στην βαθμολογία της FIFA για τον μήνα Νοέμβριο. Με πέντε ήττες και μία ισοπαλία η Ελλάδα όπως όλα δείχνουν θα βγει από την πρώτη εικοσάδα (για πρώτη φορά μετά το 2003) και αναμένεται να βρεθεί ανάμεσα στην 22η και 24η θέση. Όσον αφορά την ευρωπαϊκή κατάταξη θα είναι ανάμεσα στην 14η και 15η θέση, λίγο πάνω από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας.

 

EURO Τελευταία Νέα