Oι αδικημένοι για τη «Χρυσή Μπάλα»

Θοδωρής Βασίλης
Oι αδικημένοι για τη «Χρυσή Μπάλα»

bet365

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για την Χρυσή Μπάλα με ουκ ολίγες εκπλήξεις. Το gazzetta.gr παρουσιάζει 10 παίκτες που θα μπορούσαν να είναι στη λίστα με τους 23 καλύτερους για τη Χρυσή Μπάλα, αλλά έμειναν εκτός.

Ανακοινώθηκε η λίστα με τους 23 υποψήφιους για την Χρυσή Μπάλα με αρκετές εκπλήξεις. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από την λίστα απουσιάζουν αρκετά μεγάλα ονόματα. Ποδοσφαιριστές όπως ο Ριμπερί και ο Σουάρες, αλλά και οι Πίρλο και Αγκουέρο έμειναν εκτός πληρώνοντας είτες τις αποτυχίες με τις ομάδες τους, είτε τους τραυματισμούς τους που δεν τους επέτρεψαν να προσφέρουν τα αναμενόμενα. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις δέκα πιο ηχηρεές απουσίες από την λίστα.

1. Φρανκ Ριμπερί

Στις 13 Ιανουαρίου του 2014 ο Φρανκ Ριμπερί έφτασε μία ανάσα από το να κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα, τερματίζοντας πίσω από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. Εννιά μήνες αργότερα ο Γάλλος αστέρας της Μπάγερν Μονάχου δεν βρίσκεται καν μέσα στους υποψήφιους πληρώνοντας τους τραυματισμούς του από τα τέλη Απριλίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου που τον ανάγκασαν να απουσιάσει και από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά από το 2010 και την μείωση της λίστας των υποψηφίων στους 23 που ο Ριμπερί μένει εκτός.

2. Λουίς Σουάρες

Τιμωρημένος για τέσσερις μήνες ελέω του δαγκώματος στον Τζιόρτζιο Κιελίνι της Ιταλίας κατά την διάρκεια του Μουντιάλ, ο Ουρουγουανός έμεινε εκτός λίστας καθαρά για την έλλειψη fair play εκ μέρους του. Γιατί αγωνιστικά ο Σουάρες ήταν με διαφορά από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές σημειώνοντας 31 γκολ (πρώτος σκόρερ) και 12 ασίστ, ενώ και κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε κερδίσει μόνος του την Αγγλία.

3. Αρτούρο Βιδάλ

Άλλο ένα όνομα που θα έπρεπε να είναι στην λίστα. Ο Χιλιανός μέσος ήταν η ειδοποιός διαφορά στην περσινή Γιουβέντους. Άλλωστε οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Σημείωσε 11 γκολ σε 32 αγώνες στην Serie A οδηγώντας τους «μπιανκονέρι» στον τίτλο. Επίσης στο Μουντιάλ ήταν από τπρωταγωνιστές για τη νίκη της Χιλής επί της Ισπανίας που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των τότε κατόχων του τροπαίου, ενώ και στην φάση των 16 παραλίγο να στείλει την οικοδέσποινα Βραζιλία σπί της. Υπάρχει όμως ένα αλλά και αυτό που πλήρωσε ο Βιδάλ. Την ευρωπαϊκή ανυπαρξία της Γιουβέντους. Η Γηραιά Κυρία απέτυχε παταγωδώς στην Ευρώπη (αποκλεισμός από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

4. Ντιέγκο Γκοντίν

Εκτός λίστας ο Ουρουγουανός αμυντικός. Αυτός που με δικό του γκολ χάρισε το πρωτάθλημα στην Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο Καμπ Νου και αυτός που παραλίγο να δώσει και το Τσάμπιονς Λιγκ στους «ροχιμπλάνκος» πριν η Ρεάλ ισοφαρίσει στο τεέλος και στείλει τον αγώνα στην παράταση. Επίσης, ο Γκοντίν άφησε το στίγμα του και στο Παγκόσμιο Κύπελλο αφού ένα δικό του γκολ έστειλε την Ιταλία σπίτι της. Γενικότερα, ο Ουρουγουανός ήταν η σιγουριά της Ατλέτικο στην αμυντική γραμμή (η καλύτερη άμυνα της Ισπανίας με παθητικό 26 γκολ), αλλά όλες αυτές οι προσπάθειες δεν εκτιμήθηκαν δεόντως.

5. Τσάβι

Το γεγονός ότι το 2013 τερμάτισε στην 14η θέση δείχνει ότι πλέον τα καλύτερα έχουν περάσει για τον εμβληματικό άσο της Μπαρτσελόνα. Ο Τσάβι όμως εκεί, πάντα μέσα στους πέντε καλύτερους για την Χρυσή Μπάλα και μάλιστα τρεις συνεχόμενες χρονιές βρέθηκε στην τελική τριάδα (2009, 2010 and 2011). Μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται για «ιστορική» απουσία αφού ο 34χρονος πια Τσάβι μόνο καλή χρονιά δεν έκανε πέρυσι, αν σκεφτεί κανείς ότι απέτυχε τόσο σε συλλογικό επίπεδο με την Μπαρτσελόνα όσο και με την εθνική Ισπανίας, ενώ και η θέση του στη ενδεκάδα των «μπλαουγκράνα» του Λουίς Ενρίκε δεν είναι τόσο σίγουρη μετά την απόκτηση του Ράκιτιτς.

6. Σέρχιο Αγκουέρο

Οι συχνοί τραυματισμοί συντέλεσαν ώστε ο Αγκουέρο να μην έχει γεμάτη χρονιά και ουσιαστικά η συμβολή του στις ομάδες του να μην είναι ουσιαστική. Ειδικά στο Μουντιάλ ήταν σκιά του εαυτού του και παρότι η «αλμπιτσελέστε» έφτασε στον τελικό με την εικόνα του να δείχνει παλαίμαχου.

7. Αντρέα Πίρλο

Άλλο ένα μεγάλο όνομα που έμεινε εκτός λίστας. Ο λόγος για τον Αντρέα Πίρλο ο οποίος μπορεί να κατέκτησε το πρωτάθλημα Ιταλίας με την Γιουβέντους, αλλά το γεγονός ότι η παρουσία του δεν κινήθηκε σε υψηλά στάνταρ μαζί με τις αποτυχίες τόσο της ομάδας του στην Ευρώπη, όσο και ο αποκλεισμός της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και ο τραυματισμός του που τον άφησε εκτός μέχρι αρχές Οκτωβρίου συντέλεσαν ώστε να νν βρίσκεται μέσα στα ονόματα.

8. Τζιανλουίτζι Μπουφόν

Ο Ιταλός πορτιέρο πληρώνει ότι και οι δύο συμπαίθκτες του Βιδάλ και Πίρλο. Την ανυπαρξία της Γιουβέντους στην Ευρώπη. Στην περίπτωση του Μπουφόν υπάρχει και η «Σκουάντρα Ατζούρα» που συντέλεσε στον αποκλεισμό του αρχηγού των «μπιανκονέρι» από την τελική λίστα των υποψηφίων.

9. Ρόμπιν Φαν Πέρσι

Η Ολλανδία τερμάτισε τρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ο Φαν Πέρσι με εξαίρεση το τρομερό γκολ επί της Ισπανίας ήταν ουσιαστικά εξαφανισμένος στην διοργάνωση. Όσον αφορά σε συλλογικό επίπεδο ο Ολλανδός θα πρέπει να την ξεχάσει αν σκεφτεί κανείς ότι η Γιουνάιτεντ είχε μία από τις χειρότερες χρονιές κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην βγει ούτε καν στο Γιουρόπα Λιγκ.

10. Γουέιν Ρούνεϊ

Η λέξη καταστροφή δεν είναι υπερβολική να περιγράψει την χρονιά του Γουέιν Ρούνεϊ τόσο σε συλλογικό όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Στην πρώτη χρονιά της μετά-Φέργκιουσον εποχή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε από το κακό στο χειρότερο με συνέπεια να μείνει εκτός Ευρώπης! Τα ίδια και χειρότερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με την Αγγλία να επιστρέφει πρόωρα σπίτι της μετά τον αποκλεισμό της στην φάση των ομίλων χωρίς νίκη.

Follow me: @Teovas82

 

Τελευταία Νέα