Η αλήθεια για τα γκολ του Κριστιάνο! (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Η αλήθεια για τα γκολ του Κριστιάνο! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr αναζητά το... χαμένο τέρμα του Ρονάλντο και απαντάει στο εάν ο CR7 έχει τελικά 70 ή 71 τεμάχια στο Champions League και εάν έπιασε στην 1η θέση τον Ραούλ.

Με το που σκόραρε για πρώτη του φορά στο «Ανφιλντ» (μετά από πέντε επισκέψεις εκεί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο Twitter έγινε χαμός. Αμέσως ξεκίνησε μία διαμάχη όλων των ιστοσελίδων που πυροβόλησαν με στατιστικά... τιτιβίσματα σχετικά με τα επιτεύγματα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η μεγάλη κόντρα τους ήταν για το εάν ο CR7 έφτανε με αυτό το τέρμα τα 70 ή τα 71 γκολ στο Champions League. Δηλαδή εάν έπιανε ή όχι τον Ραούλ στην 1η θέση των σκόρερ του θεσμού. Σε αυτό το κείμενο θα γίνει μία προσπάθεια αποσαφήνισης του πραγματικού νούμερου του Πορτογάλου επιθετικού.

Για να βρούμε την αλήθεια, θα πρέπει να ξεκινήσουμε, γυρνώντας το χρόνο στο φινάλε της σεζόν 2004-'05 και στο ξεκίνημα της επόμενης. Το 2004 ο Ζοσέ Μουρίνιο κατέφθανε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για να οδηγήσει την Τσέλσι στην κατάκτηση της Premier League. Καθώς τότε η φόρμα διεξαγωγής του Champions League ήταν πιο περιορισμένη και με την Αρσεναλ να τερματίζει 2η στην Αγγλία, η 3η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλήθηκε να δώσει προκριματικά για να καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους της περιόδου 2005-'06.

Αντίπαλος της στον 3ο προκριματικό γύρο ήταν η Ντεμπρετσένι από την Ουγγαρία. Η Γιουνάιτεντ νίκησε εντός και εκτός με το ίδιο σκορ (3-0) και πέρασε στα γκρουπ. Ωστόσο, στις 9 Αυγούστου, στην πρώτη αναμέτρηση με τους Ούγγρους, σε εκείνη του «Ολντ Τράφορντ», το τρίτο γκολ το έβαλε στο 63' ο Κριστιάνο και ήταν το παρθενικό του στην Ευρώπη γενικότερα (σ.σ.: με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας δεν είχε νωρίτερα).

Θα ακολουθούσαν ακόμα 15 με τη Μάντσεστερ και 55 με τη Ρεάλ, με αποκορύφωμα το ρεκόρ των 17 στην περσινή περίοδο. Εκείνο το γκολ όμως επειδή ήταν στα προκριματικά, οι περισσότεροι δεν το προσμετρούν. Η αλήθεια λοιπόν για το εάν θα πρέπει να μπει και εκείνο στη σούμα, βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA και πιο συγκεκριμένα σε αυτή τη διεύθυνση: (http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/EuroExperience/competitions/Publications/02/14/56/70/2145670_DOWNLOAD.pdf) Εκεί, φαίνεται ξεκάθαρα ότι και τα γκολ στα προκριματικά θεωρούνται ως γκολ Champions League και ότι τελικά ο Κριστιάνο έχει 71.

Κατά συνέπεια, αν και κατά τη γνώμη μας είναι λάθος να εξισώνεις τα γκολ στους ομίλους και τα νοκ άουτ με εκείνα των προκριματικών, μπορούμε να πούμε με κάθε βεβαιότητα ότι ο Ρονάλντο πλέον έχει φτάσει τον Ραούλ ως all time scorer στο σεντόνι με τ' αστέρια...

Follow me: @jorgekaraman

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα