Ο διαβόητος Σέρβος χούλιγκαν Ιβάν Μπογκντάνοφ

Ο διαβόητος Σέρβος χούλιγκαν Ιβάν Μπογκντάνοφ

Ο διαβόητος Σέρβος χούλιγκαν Ιβάν Μπογκντάνοφ

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει την... κινηματογραφική ζωή του Σέρβου χούλιγκαν, Ιβάν Μπογκντάνοφ που επανεμφανίστηκε στο ματς με την Αλβανία. Οι αλλεπάλληλες συμπλοκές με αποκορύφωμα τα επεισόδια στη Γένοβα, η φυλάκιση, το τατουάζ με την μάχη του Κοσόβου.

Ιβάν Μπογκντάνοφ, γνωστός και ως “θηρίο”. Πρόκειται για τον πλέον αναγνωρίσιμο χούλιγκαν της Σερβίας με πλούσιο ιστορικό σε συμπλοκές.

Σκληροπυρηνικός οπαδός του Ερυθρού Αστέρα, με καταδικαστικές αποφάσεις που αφορούν συμμετοχή σε συμπλοκές, επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης αλλά και κατοχή ναρκωτικών.

Ο Μπογκντάνοφ πριν από τέσσερα χρόνια συνελήφθη στη Γένοβα από τους καραμπινιέρι, καθώς αποτέλεσε τον συντονιστή επεισοδίων που αμαύρωσαν το ματς των Προκριματικών του Euro2012 ανάμεσα στην Ιταλία και την Σερβία.

Ο αγώνας διεκόπη μόλις στο 6' με τον ογκώδη Σέρβο οπαδό να προδίδεται από τα πολυάριθμα τατουάζ του.

Ο τηλεοπτικός φακός τον κατέγραψε να κόβει με μαχαίρι τα προστατευτικά δίχτυα, ενώ πετούσε κροτίδες και καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μπογκντάνοφ είχε επιχειρήσει να κρυφτεί στον χώρο των αποσκευών σε πούλμαν. Για κακή του τύχη λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση συνελήφθη.

Το “θηρίο” οδηγήθηκε για μερικούς μήνες σε φυλακή της Ιταλίας προτού μεταφερθεί στη Σερβία για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, ενώ εκκρεμούσαν και άλλες υποθέσεις

Έπειτα από 2,5 χρόνια αποφυλακίστηκε. Εκμεταλλευόμενος την δημοφιλία του στις τάξεις των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα πρωταγωνίστησε σε νέα επεισόδια.

Σε αναμέτρηση της ομάδας του Βελιγραδίου κόντρα στην Τσερνομόρετς για το Europa League επικράτησε πανδαιμόνιο με αφορμή τον καταλογισμό ενός αμφισβητούμενου πέναλτι.

Τελικά η ουκρανική αστυνομία κατάφερε να επιβάλλει την τάξη, όμως εκατομμύρια τηλεθεατές στη Σερβία αναγνώρισαν τον συμπατριώτη τους και αναρωτήθηκαν πως παρεισέφρησε στο γήπεδο.

Ο 33χρονος ηγέτης των Ultras έκανε την τελευταία εμφάνιση του κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο Βελιγράδι μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας διαψεύδοντας όσους πίστεψαν πως του είχε επιβληθεί ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα.

Ήταν ένας από τους πρώτους εισβολείς στο στάδιο της Παρτιζάν. Το 2006 συνελήφθη για επίθεση σε αστυνομικούς κατά την διάρκεια του ντέρμπι στο μπάσκετ ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν.

Ο Μπογκνάνοφ αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία για τους εθνικιστές Ultras του Ερυθρού Αστέρα. Σε ένα από τα τατουάζ του αναγράφεται η χρονολογία “1389” που συμβολίζει τη μάχη του Κοσόβου μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία του σερβικού έθνους.

Ως εκ τούτου αντιλαμβάνεται κανείς την “αναγκαιότητα” της παρουσίας του στην αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του απέναντι στην Αλβανία.
Αξίζει να σημειωθεί πως στα επεισόδια στο "Λουίτζι Φεράρις" πριν από τέσσερα χρόνια κρατούσε πανό που έγραφε: "Το Κόσοβο αποτελεί την καρδιά της Σερβίας".

Οι Σέρβοι Ultras χαρακτηρίζονται ως τα νεότερα αδέλφια εκείνων που πολεμούσαν στη δεκαετία του '90 με τους "Τίγρεις" του Αρκάν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Σερβίας ο 34χρονος Μπογκντάνοφ είναι απόφοιτος Λυκείου, ενώ μέχρι πρότινος παρέμενε άνεργος.

 

EURO Τελευταία Νέα