Hθελαν εκδίκηση για το Κόσοβο οι Αλβανοί! (pics)

Δήμος Μπουλούκος
Hθελαν εκδίκηση για το Κόσοβο οι Αλβανοί! (pics)

bet365

Tο gazzetta.gr έψαξε και βρήκε τις δηλώσεις των Αλβανών ποδοσφαιριστών, πριν και μετά το ματς με τη Σερβία, που αποδεικνύουν ότι έβλεπαν τον αγώνα, ως εκδίκηση για το Κόσοβο!

Oπως φαινόταν εδώ και ημέρες, το ματς μύριζε μπαρούτι, ειδικά για τους Αλβανούς που το έβλεπαν εκδίκηση για όσα θεωρούν ότι έκαναν οι Σέρβοι στο Κόσοβο. Ενας από τους πιο θερμόαιμους ήταν ο Τάουλαντ Τσάκα που κατάγεται από το Κόσοβο και είχε γράψει στο Facebook λίγες ημέρες πριν από το ματς: «Ανεξάρτητο Κόσοβο, UCK! Εκδίκηση! Οι Σέρβοι πρέπει να πέσουν στα γόνατα τους»!

Ο Τσάκα αμέσως μετά το περιστατικό ανέβασε την εξής φωτογραφία στο Facebook και έγραψε, «η ομορφότερη σημαία στον κόσμο»!

Στη συνέχεια ανέβασε και άλλη φωτογραφία γράφοντας ‪#‎ProudtobeAlbanian ‬ που έδειχνε την σημαία μέσα στο γήπεδο και έγραφε: «Η Σερβία λέει όχι σε σημαία μέσα στο γήπεδο. Οι Αλβανοί γελούν δυνατά!»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μπάσα που δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού στο Βελιγράδι και είχε δηλώσει: «Παρακάλεσα τον προπονητή μου να με καλέσει για τα δύο ματς εναντίον της Σερβίας. Οι Σέρβοι στρατιώτες σκότωσαν έναν από τους θείους μου στονν πόλεμο του Κοσόβου και θέλω εκδίκηση για όσους σκοτώθηκαν!»

Ο Μπαλάι που είχε σκοράρει στην Πορτογαλία δήλωσε: «Το γκολ στην Πορτογαλία είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά να βρω δίχτυα στην σερβική πρωτεύουσα είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια. Το έθνος μας που έχει υποφέρει πολύ από τους Σέρβους , μας βλέπει σαν ήρωες και δεν θα τους απογοητέψουμε.»

«Το Κόσονο είναι Αλβανία. Θέλω να ταπεινώσω τους Σέρβους και να τους πληρώσω για όλα τα χρέη από το παρελθόν, τις εκτελέσεις, τον τρόμο, τη γενοκτονία», είχε πει ο επιθετικός της Πάντερμπορν, Αλμπαν Μέχα. O Μέχα μάλιστα μετά το ματς ανήρτησε στο Facebook μία φωτογραφία από τα επεισόδια, χρησιμοποίησε το σλόγκαν που χρησιμοποιούσαν οι Κοσοβάροι στον πόλεμο του 2008 με τους Σέρβους, το Bac u kry δηλαδή «Θείε, έγινε» και μετά έγραψε: «Βάλαμε τη σημαία μέσα στην Σερβία. Ο Αλμπάν Μέχα πολέμησε τους Σέρβους χούλιγκαν με τη δύναμη και το όπλο όπως ο TAHIR MEHËS και ο ADEM JASHARIT» (Δύο από τα ιδρυτικά μέλη του UCK).

 

EURO Τελευταία Νέα