Οι 12 επικές ατάκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Οι 12 επικές ατάκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο (vids)

bet365

Ο Γιώργος Καραγκούνης δήλωσε πως ξέρει από βουτιές και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις 12 καλύτερες ατάκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η διαφήμιση γνωστής εταιρίας τσίχλας με μότο: «Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς» ήταν από τις καλύτερες που έχουν παιχτεί στην ελληνική τηλεόραση...

Η ατάκα αυτή ταιριάζει γάντι και στο ποδόσφαιρο με Ελληνες ποδοσφαιριστές να έχουν πει μυθικά λόγια (αστεία και όχι) που έχουν γραφτεί στην ιστορία.

Με αφορμή την ατάκα του Γιώργου Καραγκούνη στην παρουσίαση του από την ΕΠΟ για το πόστο του στην Εθνική Ελλάδος που είπε: «Είναι μια βουτιά στα βαθιά, αλλά ξέρω από βουτιές», το gazzetta.gr σας θυμίζει τις 12 καλύτερες επικές ατάκες που έχουν βγει από το στόμα ποδοσφαιριστών, προπονητών και προέδρων...

Ατματζίδης: «Ήρωες είναι ο Παπαφλέσσας, ο Κολοκοτρώνης
Στις 22 Σεπτεμβρίου 1997 και μετά τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Ήρωες είναι ο Παπαφλέσσας, ο Κολοκοτρώνης. Αυτοί που πολεμούσαν για την Ελλάδα. Εμείς μπάλα παίζουμε»

Αναστασιάδης: «Προηγηθήκαμε με αυτογκόλ δώρο της Παναγιάς»
Τον Φεβρουάριο του 2013 ο τότε προπονητής του Πλατανιά, Αγγελος Αναστασιάδης μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ στάθηκε στο πρώτο γκολ της ομάδας του που ήρθε από αντίπαλο: «Είχαμε τη ευκαιρία να προηγηθούμε με αυτογκόλ δώρο της Παναγιάς», είπε χαρακτηριστικά ο νυν τεχνικός του ΠΑΟΚ!

Αλέφαντος: «Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα»
Από τους καλύτερους ατακαδόρους είναι ο Νίκος Αλέφαντος, ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφου (που δεν του άρεσε) αρκετά χρόνια πριν είχε πει: «Στα εξηγώ ωραία; Μάθε μπαλίτσα, βρε μάθε μπαλίτσα απ' τον άρχοντα». Νίκος Αλέφαντος, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου.

Σε ένα δείπνο της αποστολής του Ολυμπιακού με προπονητή τον Νίκο Αλέφαντο, ο Ελληνας τεχνικός έδειχνε την τακτική στους παίκτες του χρησιμοποιώντας κεφτεδάκια. Σε κάποια στιγμή, ο Νίκος Βαμβακούλας είχε φάει έναν κεφτέ και ο Αλέφας του είπε: «Μην τρως τους παίκτες»!

Ζήκος: «Χεσμένοι διαιτητές στο Καραϊσκάκης»
Στις 16 Δεκεμβρίου 2007, ο Άκης Ζήκος μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο είχε πει: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι διαιτητές παίζουν τόσο χεσμένοι στο Καραϊσκάκης»

Κόκκαλης: «Πελάτες και κότες»
Ο Σωκράτης Κόκκαλης πριν πολλά χρόνια είχε σταθεί σε μια συνέντευξη του στον Παναθηναϊκό που τότε διεκδικούσε το πρωτάθλημα και διαμαρτυρόταν για την διαιτησία, αναφέροντας: «Να δώσουν έναν κατάλογο με τους διαιτητές που θέλουν. Στην Ευρώπη όμως κότες! Καλοδεχούμενοι οι πελάτες μας».

Χενκ τεν Κάτε: «Παίξαμε σαν πριμαντόνες»
Τον Φεβρουάριο του 2009, ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα στις Σέρρες απέναντι στον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος και ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ τεν Κάτε δήλωσε: «Παίξαμε σαν πριμαντόνες»

Βγενόπουλος: «Πιο ισχυροί από τον Αμπράμοβιτς»
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατά την παρουσίαση της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κηφισιάς είπε το επικό που γράφτηκε στην ιστορία: «Ολοι μαζί είμαστε πιο ισχυροι κι απ' τον Αμπράμοβιτς».

Μαρινάκης: «Χωρίς φούστες και μπλούζες»
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης λίγα λεπτά μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο περιβόητο ντέρμπι του 2011 στο Φάληρο και τις δηλώσεις περί φυγής του Τζιμπρίλ Σισέ από την Ελλάδα, απάντησε λέγοντας: «Ο Σισέ αν θέλει να φύγει χωρίς φούστες και μπλούζες μπορεί να αποχωρήσει».

Σισέ: «Με πηδήξανε»
Ο Τζιμπρίλ Σισέ μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναικού από την ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδος το 2011 και έπειτα από το γκολ στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων είπε στη συνέντευξη Τύπου «Το θέμα δεν είναι ότι χάσαμε την πρόκριση. Θα το πω άσχημα: έχω την αίσθηση ότι σήμερα με πηδήξανε».

Μήτσου: «Ο Γκονζάλες κάνει για δύο Ριβάλντο»
Ο Αργύρης Μήτσου με την ιδιότητα του προέδρου του Παναθηναϊκού είχε ξεστομίσει πως: «ο Γκονζάλες κάνει για δύο Ριβάλντο», με την ατάκα να γράφεται στην ιστορία.

Αναστόπουλος: «Κατοχή είχαμε το 1940»
Ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος έπειτα από ένα παιχνίδι ρωτήθηκε για το ποσοστό κατοχής στο ματς που μόλις είχε τελειώσει και φανερά εκνευρισμένος απάντησε: «Κατοχή είχαμε το 40'».

Φάμπρι: «Κατουρώντας γύρω από την λιονταρίνα»
Ο Ισπανός προπονητής, Φάμπρι δεν έμεινε για πολύ καιρό στον πάγκο του Παναθηναϊκού, όμως, κατάφερε να γραφτεί στην ιστορία με μια ομιλία του προς τους παίκτες λέγοντας: «Στη ζούγκλα υπάρχουν πολλές λιονταρίνες και λίγα λοντάρια. Τα πιο ισχυρά πηδάνε τις λιονταρίνες και την ώρα που ζευγαρώνουν δημιουργούν μια γραμμή κατουρώντας γύρω από την λιονταρίνα. Αυτή την γραμμή μπορεί να την περάσει μόνο όποιος είναι πιο ισχυρός. Θέλω για εσάς μέσα στο γήπεδο να υπάρχει αυτή η γραμμή. Να μην επιτρέπετε σε κανέναν να την περάσει. Σας θέλω τα πιο ισχυρά λιοντάρια!».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα