Η επίθεση του Ολυμπιακού στο «μικροσκόπιο»

Η επίθεση του Ολυμπιακού στο «μικροσκόπιο»

Δημήτρης Τομαράς
Η επίθεση του Ολυμπιακού στο «μικροσκόπιο»

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει έως τώρα βοήθεια και γκολ και από τους τρεις φορ περιοχής του. Το Gazzetta.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα των Μήτρογλου, Διαμαντάκου και Μπενίτες.

H χρονιά για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε με βασικό επιθετικό τον Διαμαντάκο. Τον Έλληνα φορ που είχε διαπρέψει στο τουρνουά των ΗΠΑ με γκολ απέναντι σε μεγάλες ομάδες και που ήταν βασικός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου. Στις 23 Αυγούστου ο πειραϊκός σύλλογος έπαιξε στην 1η αγωνιστική με τη Νίκη Βόλου στο Καραϊσκάκη για να κερδίσει με 3-1.

Στο τέρμα και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ήταν ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά ήταν ο Ελαμπντελαουί, ο Μποτία, ο Αμπιντάλ και ο Μαζουάκου. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ντινγκά και Κασάμι ενώ μπροστά τους, με το «10» στην πλάτη, ήταν ο Τσόρι. Στις πτέρυγες δεξιά ήταν ο Ντοσεβί και αριστερά ο Αφελάι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Διαμαντάκος.

Στο ματς αυτό ο Διαμαντάκος έβαλε το ένα από τα τρία γκολ του Ολυμπιακού, σκοράροντας στο 28'. Ακολούθησε στις 30 Αυγούστου το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Ρομπέρτο στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα τον Ελαμπντελαουί, αριστερά τον Μαζουάκου και στο κέντρο τον Μποτία με τον Αμπιντάλ.

Ο Ντινγκά με τον Μανιάτη ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι και μπροστά τους, σε ρόλο επιτελικού ο Τσόρι. Στην επίθεση την τριάδα αποτελούσαν οι εξής τρεις: δεξιά ο Ντουρμάζ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, αριστερά ο Ντοσεβί και στην κορυφή ήταν ξανά ο Διαμαντάκος. Το 1-1 που έγραψε στο... ηλεκτρονικό ταμπλό δεν ήταν απόρροια γκολ επιθετικού του Ολυμπιακού.

Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των Εθνικών ομάδων ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον ΟΦΗ στο Φάληρο. Σε παιχνίδι που έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου επικράτησε με 3-0. Ως προς το σχήμα του, ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα δεξιά ο Σαλίνο, αριστερά ο Μαζουάκου και στόπερ οι Αυλωνίτης και Αμπιντάλ. Στον άξονα, ως κεντρικοί μέσοι, ήταν οι Μιλιβόγιεβιτς και Κασάμι, ενώ μπροστά τους, ως ελεύθερος, σε ρόλο επιτελικού, ήταν ο Τσόρι.

Στις πτέρυγες ήταν δεξιά ο Ντουρμάζ, αριστερά ο Αφελάι και στην κορυφή και πάλι ο Διαμαντάκος. Στον συγκεκριμένο αγώνα μπήκε ως αλλαγή στο 55' ο Μήτρογλου. Αντικατέστησε τον Διαμαντάκο. Ούτε στο ματς αυτό σκόραρε φορ των Πειραιωτών. Στις 17 Σεπτεμβρίου οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την πολύ μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο Μαδρίτης με το τελικό 3-2.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Ρομπέρτο κάτω από την εστία, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ και Μαζουάκου. Οι Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Μανιάτη να κινείται στα δεξιά και τον Αφελάι στα αριστερά. Συνδετικός κρίκος της επίθεσης και της μεσαίας γραμμής ήταν ο Τσόρι. Βασικός φορ ήταν ο Μήτρογλου. Στο παιχνίδι σκόραρε στο 73' ο Μητρογκόλ που έκανε το 3-1 για τον Ολυμπιακό με την Ατλέτικο να μειώνει μετά για το τελικό 3-2.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ήταν το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Βέροια. Ο Ρομπέρτο ήταν στο τέρμα. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά ήταν ο Ελαμπντελαουί, ο Αυλωνίτης, ο Μποτία και ο Γιαννούλης. Ο Μιλιβόγιεβιτς ήταν «καθαρός» κόφτης, με τον Κασάμι κοντά του, στον άξονα. Ο Τσόρι έπαιζε μπροστά τους, ως επιτελικός, σε ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση έβγαιναν από δεξιά ο Ντουρμάζ, από αριστερά ο Φουστέρ και στην κορυφή ήταν ο Μήτρογλου.

Στο 3-0 είχε συμμετοχή και ο φορ της ομάδας. Στο 33ο λεπτό ο Μητρογκόλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0. Έβαλε κατ' αυτόν τον τρόπο το δεύτερό του γκολ μέσα σε λίγες ημέρες. Στο 88' σκόραρε ο Μπενίτες, βάζοντας το παρθενικό του τέρμα για φέτος. Έτσι και οι δύο φορ που αγωνίστηκαν σκόραραν στον αγώνα με την ομάδα της Ημαθίας.

Πρωτιά από Μήτρογλου και 4 γκολ από τους 3 στράικερ

Ο Κώστας Μήτρογλου με 115 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα και ένα 90λεπτο στο Τσάμπιονς Λιγκ (97' για την ακρίβεια μαζί με τις καθυστερήσεις) έχει σκοράρει δύο φορές. Μία με την Ατλέτικο Μαδρίτης και άλλη μία με την Βέροια. Και στα δύο ματς έχει βάλει σημαντικά γκολ. Στο παιχνίδι με τους Ισπανούς έκανε το 3-1 σε ένα κομβικό σημείο ενώ από το δικό του γκολ με πέναλτι άνοιξε η άμυνα της Βέροιας.

Ο Δημήτρης Διαμαντάκος έχει βρει δίχτυα στην αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου και ο Χόρχε Μπενίτες που δεν έχει πάρει τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής σκόραρε στο ματς με την Βέροια. Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ από τους επιθετικούς του σε 3 από τα 5 παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη (4 στην Σούπερ Λίγκα και 1 στο Τσάμπιονς Λιγκ και την φάση των ομίλων του).

Παράλληλα ο Μίτσελ έχει στο μυαλό του σε κάποια ματς να παίζει το 4-4-2, οπότε αυτό σημαίνει δύο φορ και μεγαλύτερη επιθετική δύναμη. Πιο αναλυτικά μπορείτε δείτε πιο κάτω τον πίνακα με τους χρόνους συμμετοχής τους, τα τέρματά τους αλλά και τον μέσο όρο που προκύπτει από τα αγωνιστικά λεπτά και τις επιδόσεις τους:

ΠαίκτηςΛεπτά συμμετοχήςΓκολ
Κώστας Μήτρογλου115 στο πρωτάθλημα, 97' στο Τσάμπιονς Λιγκ2 (0,6 Μ.Ο.)
Δημήτρης Διαμαντάκος 223 στο πρωτάθλημα1 (0, 3 Μ.Ο.)
Χόρχε Μπενίτες 79 στο πρωτάθλημα 1 (1 Μ.Ο.)

* Δείτε εδώ τα γκολ με τον ΟΦΗ συμπεριλαμβανομένου και εκείνου του Μπενίτες και στην Gallery τα άλλα τέρματα των Διαμαντάκου και Μήτρογλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα