Οι πιο κοντοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο (pics)

Δήμος Μπουλούκος
Οι πιο κοντοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο (pics)

bet365

Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε χθες τον Βαλμπουενά, έναν από τους πιο κοντούς ποδοσφαιριστές. Ο Γάλλος παρά το ύψος του, κάνει σπουδαία καριέρα και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους πιο κοντούς παίκτες στο επαγγελματικά ποδόσφαιρο.

O Bαλμπουενά είναι 1,67 αλλά το χαμηλό του ύψος δεν τον έχει εμποδίσει να κάνει σπουδαία καριέρα και φυσικά να είναι με την Εθνική Γαλλίας στο Μουντιάλ. Ο Γάλλος συνεχίζει την καριέρα του στη Ντιναμό Μόσχας και μπορεί να μην ήρθε τελικά στην Ελλάδα, για το ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά το gazzetta.gr παρουσιάζει το Top 10 των δέκα πιο κοντών ποδοσφαιριστών που έκαναν σημαντική καριέρα. Από 1,60 ως 1,54 έπαιξαν ή παίζουν μπάλα, όλοι τους φυσικά στη μεσαία γραμμή! Αμυντικός, ούτε για δείγμα...

ΡΟΥΙ ΜΠΑΡΟΣ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (1,60 μ.)

Ισως ένας από τους πιο διάσημους κοντούς ποδοσφαιριστές, κυρίως για το πέρασμα του από την Γιουβέντους. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε από το 1984 ως το 2000, με τελευταίο σταθμό την Πόρτο όπου πέτυχε 43 γκολ. Φόρεσε ακόμα τη φανέλα της Μονακό και της Μαρσέιγ ενώ ήταν διεθνής 36 φορές.

ΛΕΒΙ ΠΟΡΤΕΡ – ΑΓΓΛΙΑ (1,60)

Ο Αγγλος ακραίος ακόμα μπάλα στις μικρές κατηγορίες της χώρας. Είναι 27 ετών και όλοι τον θυμούνται για το πέρασμα του από την Λέστερ από το 2006 ως το 2010. Ηταν διεθνής και με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Αγγλία

ΜΑΞΙΜΙΛΙΑΝΟ ΜΟΡΑΛΕΣ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (1,60)

Ο 27χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός παίζει στην Ιταλία και την Αταλάντα. Υπήρξε συμπαίκτης του Αγουέρο στις μικρές Εθνικές ομάδες της Αργεντινής ενώ έχει παίξει με επιτυχία και στην Βελέζ. Είναι ο πιο κοντός παίκτης στο ιταλικό πρωτάθλημα.

ΜΑΝΤΣΟΝ ΚΑΡΙΝΤΑΝΤΕ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ (1,60)

Ο Μάντσον όπως τον φωνάζουν όλοι, είναι ένας Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός που παίζει στην Αλ Κορ του Κατάρ. Στα 28 του έχει κάνει ήδη σημαντική καριέρα στην πατρίδα του, με την Βάσκο ντα Γκάμα και την Σάντος.

ΜΠΕΝΕΝΤΙΚΤ ΒΙΛΑΚΑΖΙ – ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ (1,57)

Στα 32 του πλέον ο Νοτιοαφρικανός μέσος, έχει κάνει σπουδαία καριέρα στη χώρα του, έχοντας περάσει από όλες τις μεγάλες ομάδες. Ο Βιλακάζι όσο μπόι του έλειπε, τόσο τσαμπουκάς ήταν, ενώ έχει κατηγορηθεί και για βιασμό.

ΣΑΜΙ ΛΙ - ΑΓΓΛΙΑ (1,57)

Από τους πιο αναγνωρίσιμους κοντούς παίκτες ο 55χρονος σήμερα Λι, έχει παίξει για δέκα χρόνια στην Λίβερπουλ, από το 1976 ως το 1986 φτάνοντας τις 197 συμμετοχές με 13 γκολ. Αγωνίστηκε και στις ΚΠΡ και Οσασούνα. Διεθνής 14 φορές έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Κυπελλούχων με τη Λίβερπουλ ενώ υπήρξε για πολλά χρόνια βοηθός προπονητής στους «κόκκινους». Τώρα είναι βοηθός προπονητής στη Σαουθάμπτον.

ΤΖΑΦΑΛ ΑΛ ΚΟΥΒΑΡΙ – ΚΑΤΑΡ (1,55)

Ο Αλ Κουβάρι από το έπαιξε για δέκα χρόνια στην Αλ Σαντ και ένα διάστημα θεωρείτο ο πιο κοντός ποδοσφαιριστής του κόσμου! Πλέον παίζει beach football στα 41 του...

ΜΑΡΤΣΙΝ ΓΚΑΡΟΥΧ – ΠΟΛΩΝΙΑ (1,55)

Ο Πολωνός αριστερός μέσος παίζει στην Λέγκνικα της πατρίδας του. Παρά το μικρό του μπόι είναι ιδιαίτερα τεχνίτης και ταχύτατος και δεν έγινε τυχαία ο αρχηγός της ομάδας!

ΝΤΑΝΙΕΛ ΒΙΛΑΛΒΑ ΜΠΑΡΙΟΣ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (1,54)

Στα 22 του ο Βιλάλβα εξαργύρωσε την καλή πορεία που είχε με την Ρίβερ Πλέιτ και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Βερακρούζ στο Μεξικό. Ο Βιλάλβα έγινε ο πιο μικρός παίκτης που φόρεσε την φανέλα της ιστορική ομάδας καθώς πριν ακόμα κλείσει τα 17, το 2009, έκανε ντεμπούτο στη Ρίβερ.

ΕΛΤΟΝ ΓΚΟΜΕΣ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ (1,54)

Στα 28 του ο Βραζιλιάνος αριστερός μέσος συνεχίζει την καριέρα του στην Σαουδική Αραβία με την Αλ Φατέχ. Ξεκίνησε στην Κορίνθιανς και μετά πήγε στην Ντιναμό Βουκουρεστίου για να παίξει στη συνέχεια, σε αρκετές ομάδες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

 

Τελευταία Νέα