Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Λοράν Αγκουαζί

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Λοράν Αγκουαζί

Μάκης Σταθάτος
Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Λοράν Αγκουαζί

bet365

Ο Ατρόμητος βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Λοράν Αγκουαζί και το gazzetta.gr σας τον παρουσιάζει.

Ο Αγκουαζί βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα για να περάσει τα ιατρικά τεστ και κατόπιν να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Περιστερίου.

Ο Αλγερινός ποδοσφαιριστής θα είναι και η τελευταία προσθήκη του Ατρομήτου για τη φετινή σεζόν και οι άνθρωποι του συλλόγου θεωρούν ότι μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στη θέση του αμυντικού μέσου.

Ο Λοράν Καρίμ Αγκουαζί γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου του 1984 στη Λανγκρ από Αλγερινό πατέρα και Γαλλίδα μητέρα. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του έδειξε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και στα 16 του βρέθηκε στις ακαδημίες της Μετς.

Το 2004 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Μετς αλλά τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Μπεζανσόν, ομάδα μικρής κατηγορίας, έτσι ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ο 20χρονος τότε Αγκουαζί, παρά τον υποβιβασμό της Μπεζανσόν κατάφερε να δείξει το ταλέντο του, τελειώνοντας τη σεζόν με 35 συμμετοχές και 6 γκολ, ενώ αναδείχθηκε ως ένας από τους καλύτερους μέσους τους πρωταθλήματος.

Στο τέλος της σεζόν 2004/05 και έχοντας κάνει το αγροτικό του επέστρεψε στη Μετς. Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2005 κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία απέναντι στην Λιλ. Αγωνίζεται σε 7 ματς και πετυχαίνει ένα γκολ, όμως η Μετς πέφτει κατηγορία.

Την επόμενη χρονιά (2006/07) έρχεται η καθιέρωση γι αυτόν στην ομάδα του, η οποία παίζει στην β΄ Γαλλίας. Ο Αγκουαζί είναι ένας από τους παίκτες-πρωταγωνιστές εκείνη τη σεζόν που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επάνοδό της στη μεγάλη κατηγορία. Με 31 συμμετοχές και 4 γκολ είναι ένα από τα βασικά γρανάζια στα χέρια του Φράνσις Ντε Ταντέο.

Η σεζόν 2007/08 θα βρει τον Αλγερινό μέσο να παίζει και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο της χώρας του. Κάνει και πάλι μια γεμάτη σεζόν (32 ματς), ωστόσο η Μετς δεν καταφέρνει να διατηρηθεί στην μεγάλη κατηγορία. Ο Αγκουαζί την ακολουθεί εκ νέου στην β΄ κατηγορία, αλλά δεν θα καταφέρει να την ξανανεβάσει.

Έτσι το καλοκαίρι του 2009 ο κύκλος του στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά κλείνει και αναζητά την τύχη του στην Μπουλόν, νεοφώτιστη εκείνη τη σεζόν στο Σαμπιονά. Ο Αλγερινός προσθέτει άλλη μια γεμάτη σεζόν στο βιογραφικό του, αλλά η Μπουλόν δεν μένει στην κατηγορία. Την ακολουθεί στην β΄ Γαλλίας όμως η ομάδα του δεν κερδίζει την άνοδο στο τέλος της σεζόν 2010/11.

Τον Αύγουστο του 2011 καταγγέλλει τη σύμβασή του με την Μπουλόν και έρχεται σε συμφωνία με την Ιστρ, η οποία έπαιζε στο πρωτάθλημα της β΄ κατηγορίας. Με το καλημέρα κερδίζει φανέλα βασικού και κλείνει τη χρονιά με 28 συμμετοχές και 3 γκολ. Το επόμενο καλοκαίρι παίρνει μεταγραφή στην Καέν για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πραγματοποιεί δύο γεμάτες σεζόν με την φανέλα της Καέν στη β΄ Γαλλίας και πέρυσι κατάφερε να την ανεβάσει στο Σαμπιονά. Ωστόσο, οι δύο πλευρές αποφασίζουν να μην συνεχίσουν την συνεργασία τους. Πριν από λίγες ημέρες δοκιμάστηκε από τη Σαντχάουζεν και παρά το γεγονός ότι άφησε καλές εντυπώσεις, η γερμανική ομάδα έκανε πίσω, καθώς έψαχνε έναν πιο επιθετικογενή χαφ και δεν του πρόσφερε συμβόλαιο. «Έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις στις προπονήσεις και είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν είναι αυτό που ψάχνουμε ακριβώς», είπε ο προπονητής της γερμανικής ομάδας.

Στα Ιουλίου βρέθηκε μία ανάσα από τη Σοσό (είχε περάσει μέχρι και από τις εξετάσεις), αλλά δεν υπέγραψε διότι υπήρχε διαφορά στο οικονομικό. Για τον 30χρονο χαφ είχε ενδιαφερθεί και η Βαλενσιέν. Μάλιστα, τα γαλλικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως Σοσό και Βαλενσιέν μονομαχούσαν για τον Αλγερινό, αλλά όπως αποδείχτηκε αυτός δεν κατέληξε σε καμία από τις δύο ομάδες. Το τελευταίο διάστημα έκανε προπονήσεις με την Μπρεστ.

Δείτε το βιογραφικό του

Ο Αγκουαζί σε δράση

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα