Ο πιο ξεχωριστός ποδοσφαιριστής του κόσμου! (pics & vids)

Δήμος Μπουλούκος
Ο πιο ξεχωριστός ποδοσφαιριστής του κόσμου! (pics & vids)

bet365

Με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του Στιβ ΜακΝάτλι στην Λούτον, o Δήμος Μπουλούκος γράφει στο gazzetta.gr για τον ποδοσφαιριστή που καταρρίπτει τους μύθους για το πάχος στο ποδόσφαιρο.

Οποιος συναντά για πρώτη φορά τον ψαρομάλλη Στιβ ΜακΝάτλι και του λέει ότι είναι 30 χρονών γελάει. Και σίγουρα ξεκαρδίζεται στα γέλια, όταν του αποκαλύπτει ότι είναι ποδοσφαιριστής, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία!

Κι όντως ο ποδοσφαιριστής της Λούτον δεν λέει ψέματα, όπως αποκαλύπτει η ταυτότητα του με ημερομηνία γέννησης στις 26 Σεπτεμβρίου 1983 αλλά αποδεικνύει και το γεγονός ότι η Λούτον, ομάδα της League Two στην Αγγλία του ανανέωσε χθες 23 Ιουλίου το συμβόλαιο του για δύο ακόμα χρόνια!

Ο ΜακΝάτλι κυριολεκτικά τρομάζει με την φυσιογνωμία του! Ζυγίζοντας σχεδόν 89 κιλά (ασχέτως αν ο ίδιος μιλάει για 84) και με ύψος 1.85 αποτελεί φόβο για τους αντίπαλους επιθετικούς, καθώς αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός.

Οσοι τον βλέπουν δεν μπορούν να πιστέψουν ότι παίζει μπάλα, αλλά ο ίδιος απαντά αφοπλιστικά. «Το σώμα μου είναι έτσι σχεδόν από 15 ετών, ενώ τα μαλλιά μου γκρίζαραν από τα 19. Οι άνθρωποι που με κοιτάζουν πιστεύουν ότι είμαι κάποιος κοντά στα 40, αλλά τι μπορώ να κάνω;»

Για 13 χρόνια στην Λίβερπουλ

Ισως επειδή ήταν σωματώδης και έδειχνε μεγαλύτερος, ήταν οι λόγοι που έφυγε από την Λίβερπουλ, ναι τη Λίβερπουλ, στα 20 του, έχοντας παίξει σε 60 ματς με τις ρεζέρβες.

«Σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ της Λίβερπουλ φαινόμουν ο πιο μεγάλος. Ισως αν δεν έδειχνα έτσι, ειλικρινά πιστεύω ότι θα είχα παίξει σε μεγαλύτερο επίπεδο. Υπήρχαν περίοδοι που εκπρόσωποι από πολλές ομάδες έρχονταν στο γήπεδο και κατά 99% έβλεπαν μόνο εμένα. Αλλά λόγω του παρουσιαστικού έφευγαν χωρίς να κάνουν πρόταση. Ισως αν με δοκίμαζαν στις ομάδες τους, θα έβλεπαν πόσο καλός είμαι», προσθέτει πικραμένα ο ΜακΝάτλι.

Κι όντως είναι καλός, πετυχαίνοντας τέσσερις ανόδους σε κατηγορίες με τρεις ομάδες! Με την Μπάροου το 2008 ανεβαίνοντας στην Conference Premier ενώ πήρε και τον τίτλο του παίκτη της χρονιάς στην κατηγορία, αλλά και με την Φλίντγουντ Τάουν στην Conference Premier και το 2012 στην League Two για πρώτη φορά στην ιστορία της, με τον ίδιο να συντελεί τα μέγιστα στο αήττητο των 29 αγώνων.

Η τελευταία άνοδος ήρθε πριν από λίγο καιρό με την Λούτον πλέον, στην League Two. Μια υπέροχη σεζόν και για τον ίδιο, καθώς ήταν βασικός στην άμυνα που κράτησε την εστία του συλλόγου ανέπαφη για 23 ματς, κέρδισε το βραβείο του Παίκτη της Χρονιάς, αλλά και το βραβείο του γκολ της χρονιάς με το μακρινό σουτ επί της Στοκπόρτ!

Για τους οπαδούς της Λούτον είναι πλέον ο αγαπημένος παίκτης και το παρατσούκλι «σούμο» που του έχουν βγάλει το λένε με αγάπη. «Γελάω όταν το ακούω, ειλικρινά δεν με ενοχλεί καθόλου. Ούτε ακόμα και όταν οπαδοί των αντιπάλων φωνάζουν “χοντρέ” ή “ποιος έφαγε τις πίτες;”», λέει ο ΜακΝάτλι που αισθάνεται σίγουρος για τον εαυτό του. «Αν κάνω τη δουλειά μου στον αγωνιστικό χώρο, τι σημασία έχει; Μπορώ να παίξω στην League Two και να κάνω άνετα τη δουλειά μου. Εάν δεν μπορούσα, θα τα παρατούσα...» λέει ο Αγγλος αμυντικός που δεν ζούσε πάντα από το ποδόσφαιρο, καθώς ως το 2009 που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην Φλίντγουντ Τάουν, η οποία έδωσε το ποσό – ρεκόρ για τα δεδομένα της των 20.000 ευρώ στη Μπάροου, ήταν οδηγός βαν!

Οσο για τις ικανότητες του, δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα