Οι σχέσεις αγάπης και μίσους Γιαννακόπουλου - Αλαφούζου

Οι σχέσεις αγάπης και μίσους Γιαννακόπουλου - Αλαφούζου

Gazzetta team
Οι σχέσεις αγάπης και μίσους Γιαννακόπουλου - Αλαφούζου

bet365

Με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος το gazzetta.gr θυμίζει τη σχέση τους που έχει περάσει από 40 κύματα...

Λένε ότι αγάπη και μίσος τέμνονται από μια λεπτή διαχωριστική γραμμή και αυτό ισχύει στην περίπτωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλο με τον Γιάννη Αλαφούζο. Δηλαδή στους προέδρους της ΠΑΕ ΚΑΙ ΚΑΕ Παναθηναϊκός... Ας πάμε όμως να δούμε τι έχει συμβεί τον τελευταίο χρόνο ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Πρωί Σαββάτου 23 Νοεμβρίου «σκάει» η είδηση – βόμβα πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ετοιμάζεται να πάρει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και από τότε τα σενάρια και οι επαφές είναι πάρα πολλές...

Συνάντηση μισής ώρας
Έξι ημέρες αργότερα έγινε η πολυαναμενόμενα συνάντηση ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που κράτησε λιγότερο από μισή ώρα, με θέμα το ενδιαφέρον του δεύτερου για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στην συνέχεια οι δύο άνδρες σχολίασαν την συνάντηση και γενικότερα τις σημαντικές εξελίξεις στα διοικητικά της ομάδας.

Η συζήτηση τους έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ο ισχυρός άνδρας της μπασκετικής ομάδας του «Τριφυλλιού» εξέφρασε με κάθε επισημότητα το ενδιαφέρον του να εισχωρήσει, με την στήριξη ξένης εταιρείας, στα διοικητικά της ομάδας και ζήτησε από τον Γιάννη Αλαφούζο τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ ώστε να μελετηθούν εξονυχιστικά από το επιτελείο του.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:
«Σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2013, στα Γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του κ.Αλαφούζου και εμένα, με επίκεντρο το καλό του Συλλόγου και μόνο. Σκοπός της συζήτησης ήταν, να εκδηλώσω και επισήμως στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το ενδιαφέρον μου για ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια αναγέννησης της πράσινης ΠΑΕ. Για αυτό και ζήτησα από τον κ. Αλαφούζο όλα τα απαραίτητα στοιχεία, οικονομικά και μη, προκειμένου να εξετάσω εάν και εφόσον υπάρχει γόνιμο έδαφος, ώστε να προχωρήσω αποφασιστικά και χωρίς δεύτερες σκέψεις, ύστερα βέβαια και από τη δική του σύμφωνη γνώμη. Ο κ. Αλαφούζος συμφώνησε να μου αποστείλει το ταχύτερο δυνατόν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να προβώ μαζί με τους συνεργάτες μου σε όλες τις απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες. Με την ολοκλήρωση της μελέτης αυτών των στοιχείων, θα είμαι έτοιμος να ανακοινώσω στο φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού, εάν πέραν της προσφοράς της οικογένειας Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να προβώ σε μια επίσης σημαντική επένδυση, στην ΠΑΕ αυτή τη φορά, με αποκλειστικό στόχο να δούμε τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή εντός και εκτός Ελλάδας. Κάθε άλλη λύση τη θεωρώ ημίμετρο και για αυτό όταν και εάν θα το αποφασίσω, θα αφιερωθώ ολοκληρωτικά στην ΠΑΕ, όπως κάναμε τόσα χρόνια και με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με σκοπό να χτιστεί ακόμα μια δυναστεία, αυτή τη φορά ποδοσφαιρική! Παρακαλώ όλες και όλους, φιλάθλους, παράγοντες και δημοσιογράφους, μέχρι τη στιγμή των επίσημων ανακοινώσεων, και με γνώμονα το καλό του Συλλόγου και μόνο, να χαμηλώσουν οι τόνοι. Η συζήτηση για το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν προσφέρεται για φιέστες ούτε εντυπωσιασμούς. Και αυτό θα ήταν το τελευταίο που θα επιθυμούσα στην παρούσα φάση. Αυτό που με ενδιαφέρει τόσο εμένα όσο και τον κ. Αλαφούζο, που ομολογουμένως έχει αναλάβει ένα αρκετά δύσκολο έργο, είναι το αύριο του Συλλόγου. Για το αύριο του Παναθηναϊκού, με σοβαρότητα και συναίσθηση της πραγματικότητας, θα μιλήσουμε ξανά όταν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αλαφούζος σχολίασε τα τεκταινόμενα σε ολιγόλεπτη συνέντευξη τύπου. Εκεί δήλωσε «Ευτυχισμένος γιατί επιτέλους υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον για επένδυση στην ΠΑΕ». Στην συνέχεια επιβεβαίωσε πως υπάρχει ξένος επενδυτής, τον οποίο δεν θέλησε να αποκαλύψει, που ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ομάδα. Ανέφερε πως ο επενδυτής θα βάλει ένα ικανό αλλά λογικό ποσό που συμβαδίζει με την εποχή. Τόνισε πως ο ίδιος και η «Παναθηναϊκή Συμμαχία», την οποία εκπροσωπεί, είναι θεματοφύλακες του Παναθηναϊκού και για αυτό θα κάνουν ότι μπορούν για επίτευξη συμφωνίας. Θα δώσουν όλα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία για να περάσουν από ελεγκτές και στην συνέχεια να φτάσουν στα χέρια του ξένου επενδυτή.

Ενημέρωση Δ.Σ. για Γιαννακόπουλο
Στις 4 Δεκεμβρίου υπήρξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας με κυρίαρχο θέμα το ενδιαφέρον για την απόκτηση της ΠΑΕ από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, με τον Αλαφούζο να ενημερώνει το Δ.Σ., αναφέροντας: «Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με τον κ. Γιαννακόπουλο. Έχει δείξει ένα σοβαρό ενδιαφέρον και θα κάνει οικονομικό έλεγχο. Ακόμα όμως δεν έχει έρθει ο δικηγόρος του για να παραλάβει τους φακέλους και να υπάρξει συνεννόηση και για την εταιρεία. Τους περιμένουμε ώστε να προχωρήσει το θέμα και δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Ελπίζω μέχρι την Γενική Συνέλευση να έχουμε περισσότερα να πούμε και να σας ενημερώσω όλους. Αν είναι να μπουν οι ξένοι θα μπουν με ένα σοβαρό ποσό. Και αν βάλουν οι ξένοι επενδυτές θα βάλει και ο κ. Γιαννακόπουλος κάποια χρήματα. Είναι μια μεγάλη οικογένεια η οποία έχει βοηθήσει χρόνια τον Παναθηναϊκό και μακάρι να μας βοηθήσει», ενώ για το τι θα κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αν δε μπουν τελικά οι Κινέζοι, τόνισε: «Όλα νομίζω ότι εξαρτώνται από το αν θα βάλουν οι ξένοι».

Όπως ξεκαθάρισε όμως ο Γιάννης Αλαφούζος, οποιαδήποτε πρόταση και αν έρθει, θα πρέπει να περάσει από την έγκριση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, που πλέον κατέχει το 76% των μετοχών.

Νέα επαφή και ρήτρα εμπιστευτικότητας!
Τρεις ημέρες αργότερα (7 Δεκεμβρίου 2013), οι πλευρές Αλαφούζου και Γιαννακόπουλου ήρθαν σε επαφή και μετά από πρόταση του Αλαφούζου και την σύμφωνη γνώμη του Γιαννακόπουλου, θα υπογραφεί ρήτρα εμπιστευτικότητας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Κάτι που συνηθίζεται στα μεγάλα deals, ώστε να διατηρηθούν οι συζητήσεις μακριά από τα... φώτα της δημοσιότητας. Η υπογραφή στη ρήτρα εμπιστευτικότητας μεταξύ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μπήκε στις 16 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια πρέπει να γίνει η διαδικασία της παράδοσης των οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς το νομικό επιτελείο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Γιαννακόπουλος: «Στηρίξτε τον Αλαφούζο»
Στις 23 Δεκεμβρίου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με δηλώσεις του ζήτησε δημόσια την στήριξη προς το πρόσωπο του Γιάννη Αλαφούζου, αναφέροντας στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM: «Γίνεται καλή προσπάθεια από τον κ. Αλαφούζο. Εβαλε το κεφάλι του εκεί που δεν μπορεί κανένας. Σήμερα πήρα τα στοιχεία, θα τα δω και θα δούμε. Αυτό που θα πρέπει ο κόσμος να κάνει είναι να στηρίζει την προσπάθεια του κ. Αλαφούζου. Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, σε οποιοδήποτε άθλημα».

Επίσημη στήριξη
Τα πράγματα έδειχναν ότι κυλούσαν πολύ ομάδα, κάτι που φάνηκε και στις 3 Φεβρουαρίου στη κοπή της πίτας και τον εορτασμό των 106 γενεθλίων του τριφυλλιού με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να υπόσχεται οικονομική και ηθική στήριξη στην ΠΑΕ το καλοκαίρι. Δεσμεύτηκε παρουσία όλων ότι θα βοηθήσει οικονομικά και ηθικά τον Γιάννη Αλαφούζο το καλοκαίρι.

Ουσιαστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ που τον ήθελαν να κάνει την κίνηση του για την ΠΑΕ τον Μάιο και όχι αυτή τη στιγμή. Μόνο που στην γιορτή του συλλόγου δεσμεύτηκε μπροστά σε όλους.

Μήνυση Γιαννακόπουλου στον ΣΚΑΪ
Πέρασαν ελάχιστες μέρες (12 Φεβρουαρίου) και η... φωτιά στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και στις σχέσεις Αλαφούζου με Γιαννακόπουλο άναψε το ρεπορτάζ της «ΔΙΚΗΣ» του ΣΚΑΪ που αφορούσε τον ισχυρό άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ, αφού προκάλεσε την οργή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Κυριάκος Θωμαϊδης τονίζει στο ξεκίνημα για την δικαστική μάχη του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Ακόμα ένας πρόεδρος αντιμετωπίζει αντίστοιχες κατηγορίες. Ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δικάζεται στο ένατο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 13 Νοεμβρίου του 2014 με την ίδια κατηγορία και με την ίδια παράβαση. Ο κύριος Γιαννακόπουλος στον αγώνα Παναθηναϊκού Ολυμπιακού για το μπάσκετ στις 9 Ιουνίου του 2013 κατηγορείται ότι απείλησε τους διαιτητές, ότι προχώρησε μάλιστα σε υβριστικές εκφράσεις. Υπάρχει και σχετική κατάθεση στον εισαγγελέα του διαιτητή Γιάννη Φούφη, ότι χρησιμοποίησε ο κύριος Γιαννακόπουλος υβριστικές εκφράσεις και παρέβη το άρθρο 123 του αθλητικού νόμου».

Χάρη σε αυτό το ρεπορτάζ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά του ΣΚΑΪ του Αλαφούζου, αφού ο πρόεδρος της ΚΑΕ έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης της υπόληψης της προσωπικότητάς του, που εδώ και μέρες καταβάλλεται από συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε. Επίσης, σε σάιτ συμφερόντων του μπασκετικού προέδρου γράφτηκε πως: «Τηλεοπτικός σταθμός ιδιοκτησίας ανθρώπων που είτε είναι φυγόδικοι είτε έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες για λαθρεμπόριο εις βάρος της χώρας, εξαπέλυσε -μέσω γνωστής για την αφερεγγυότητά της τηλεοπτικής εκπομπής που έχει αυτοανακηρυχθεί σε θεματοφύλακα της κάθαρσης του ελληνικού αθλητισμού- πρωτοφανή και καθ’ όλα αήθη επίθεση προς το πρόσωπο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου με ανυπόστατους ισχυρισμούς και δυσφημιστικά σχόλια. Και όταν ένα τέτοιο «ρεπορτάζ» φιλοξενείται και προβάλλεται από έναν υποτίθεται «φιλοπαναθηναϊκό» τηλεοπτικό σταθμό, εύλογα γεννάται η απορία στις τάξεις των οπαδών του τριφυλλιού. «Μήπως αυτή η αήθης επίθεση έρχεται ως… απάντηση στην πρόσφατη εξαγγελία του Δ. Γιαννακόπουλου για προσφορά βοηθείας, από το καλοκαίρι, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός;».

«Αυτόνομη η εκπομπή»

Από το περιβάλλον του Γιάννη Αλαφούζου ξεκαθάριζαν πως η εκπομπή «Η Δίκη» είναι αυτόνομη και έδιναν το παράδειγμα σχετικά με το «μανιοκαταθλιπτικός και συκοφάντης».
Χαρακτηριστικά, τόνιζαν πως η αναφορά για τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ έπαιξε μόλις για 10 δευτερόλεπτα ενώ δεν υπήρξε καμία αναπαραγωγή σε άλλες εκπομπές του σταθμού. Παράλληλα, τονίζεται πως η εν λόγω εκπομπή είναι «αυτόνομη» δίνοντας ως παράδειγμα το το γεγονός πως αναγνώστηκε κανονικά η τοποθέτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην οποία «ο ίδιος ο Αλαφούζος χαρακτηριζόταν μανιοκαταθλιπτικός».

«Δεν κάνω πίσω, θα μπω στην ΠΑΕ» και... απάτη!

Μια μέρα αργότερα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε στο site του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, zougla.gr την πρόθεση του να μπει το καλοκαίρι στην ΠΑΕ, παρά το θέμα που προέκυψε!

«Μου κάναμε μια επίθεση από την εκπομπή ΔΙΚΗ και είναι η δεύτερη φορά που ο Θωμαϊδης πετάει λάσπη. Το είχε ξανακάνει πριν από κάποια χρόνια. Απ' ότι ενημερώθηκα ήταν με την σύμφωνη γνώμη του Αλαφούζου κι αυτό με ενόχλησε κι έβγαλα κι εγώ αυτό μέσα από το onsports, την δυσαρέσκεια».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πρόθεση να ρίξει τους τόνους, αν ο Γιάννης Αλαφούζος δώσει επαρκή εξήγηση τόνισε: «Ναι, αν έβγαζα κάτι θα έβγαζα, όπως και οι περισσότερες εφημερίδες, ότι πρόκειται να γίνει κάποιο ραντεβού μέσα στις επόμενες ημέρες και να λυθεί το πρόβλημα. Να εξηγήσει και ο κύριος Γιαννακόπουλος ότι πρόθεση του είναι να μπει κανονικά στην ΠΑΕ βάζοντας λεφτά. Εμένα η διάθεσή μου είναι να μπω στην ΠΑΕ, θεώρησα ότι αυτό που έκανε το έκανε ίσως για να κάνω πίσω, αλλά εγώ δεν πρόκειται να κάνω πίσω».

Πάντως, μετά τη δημοσίευση των δηλώσεων ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε καταγγελία για απάτη και θα κάνει μήνυση και αγωγή κατά των υπαιτίων επειδή τόνισε πως έπεσε θύμα απάτης από την ιστοσελίδα!

Λύθηκε η παρεξήγηση
Έπειτα από όλα αυτά, οι δύο πλευρές θέλησαν να λύσουν την παρεξήγηση που έγινε από την αναφορά της «Δίκης» στον ΣΚΑΪ και ήρθαν σε επαφή και συμφώνησαν για να γίνει ραντεβού ώστε να μπει ένα τέλος στην κόντρα που ξεκίνησε αλλά και για να κάνει την πρόταση του ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ για την είσοδο του στην «πράσινη» ΠΑΕ.

Στις 20 Φεβρουαρίου, η παρεξήγηση λύθηκε και ο Γιαννακόπουλος θα βοηθήσει οικονομικά την ΠΑΕ, χωρίς να πάρει μετοχές! Οι δύο άνδρες αποφάσισαν να πορεύονται ξανά μαζί για το καλό του συλλόγου, καθώς οι ισχυροί παράγοντες της ΠΑΕ και της ΚΑΕ τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα, κάτι που μαρτυρά και η κοινή ανακοίνωση που είδε το... φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Πέμπτης.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση ΠΑΕ και ΚΑΕ:

"Με κίνητρο την κοινή αγάπη και το συμφέρον του Παναθηναϊκού, συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης (20/2/2014) ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Γιάννης Αλαφούζος και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Το περιεχόμενο της συζήτησης αφορούσε σε ζητήματα που είχαν προκύψει προσφάτως όπως και θέματα συνεργασίας αλλά κι ενίσχυσης της ομάδας.

Συγκεκριμένα:

• Κάθε μία από τις δύο πλευρές έλαβε ικανοποιητικές εξηγήσεις σχετικά με πρόσφατα γεγονότα τα οποία- όπως συμφωνήθηκε- δεν θα είναι αποδεκτά από εδώ και στο εξής, ενώ υπήρξε δέσμευση ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβούν. Η κοινή αγάπη για τον Παναθηναϊκό είναι ικανή από μόνη της να οδηγήσει στο να ξεχαστούν όσα προηγήθηκαν.

• Συμφωνήθηκε ότι από το καλοκαίρι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα ενισχύσει οικονομικά την ΠΑΕ , χωρίς να αγοράσει μετοχές ή ποσοστό στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά θα συνδράμει σημαντικά με ένα ποσό το οποίο θα κατατεθεί μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι θα είναι ευπρόσδεκτη κάθε μορφή βοήθειας από την πλευρά του κ. Γιαννακόπουλου.

• Συζητήθηκε διεξοδικά το ενδεχόμενο συμπόρευσης των δύο προέδρων στο χώρο των Media με δεδομένο ότι αμφότεροι δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα.

• Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Γιάννης Αλαφούζος δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εμπλοκή στην εταιρεία από ανθρώπους οι οποίοι κατά το παρελθόν ηγήθηκαν της πολυμετοχικότητας.

• Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε ειλικρινείς εξηγήσεις σε ό,τι αφορά στο θέμα των ξένων επενδυτών και ανέλυσε τα αίτια εκείνα που προέκυψαν και τα οποία τελικά δεν καθιστούν- στην παρούσα χρονική στιγμή τουλάχιστον - πρόσφορο το έδαφος για επένδυση.

• Οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε περαιτέρω ειλικρινή συνεργασία μεταξύ τους με γνώμονα το καλό του συλλόγου που αγαπούν εκατομμύρια φιλάθλων σε όλο τον κόσμο».

«Δεν είμαι Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης να με γαμ&4$ στο γήπεδο»
Πέρασαν τρεις μήνες και όλα κυλήσουν ήρεμα και ωραία. Ομως, μέχρι χθες! Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με δηλώσεις του στη δημόσια και συνδρομητική τηλεόραση είπε πως «εγώ δεν είμαι Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης να με γαμ&4$ στο γήπεδο», αναφερόμενος στη διαιτησία!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα