Όλα τα σενάρια για τετράδα και σωτηρία στην Α1

Φώτης Καρακούσης
Όλα τα σενάρια για τετράδα και σωτηρία στην Α1

bet365

Έξι στροφές μένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα βόλεϊ και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την τεράστια... μάχη σε κορυφή και ουρά. Οι αγώνες σταθμοί που θα κρίνουν πολλά...

Όπως είχαμε αναφέρει από το ξεκίνημά του, μπορεί το φετινό πρωτάθλημα να μην έχει τα αστέρια του παρελθόντος, ωστόσο οι... μάχες του δεν έχουν προηγούμενο και σίγουρα πρόκειται για το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών, για να μην πούμε δεκαετιών. Καμία ομάδα δεν είναι ακλόνητο φαβορί, ενώ παρότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί 16 αγωνιστικές ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ποιες ομάδες θα καταφέρουν να είναι στην πρώτη τετράδα και θα διεκδικήσουν τον τίτλο και ποιες στα πλέι άουτ, όπου και θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Βέβαια για να είμαστε σωστοί, οι τέσσερις της κορυφής δείχνουν να έχουν σαφέστατο προβάδισμα, όπως και οι τέσσερις της ουράς, αλλά με έξι ματς να μένουν, μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, όπως άλλωστε φαίνεται και στις τελευταίες αγωνιστικές, στις οποίες η μία έκπληξη διαδέχεται την άλλη. Το gazzetta.gr θα σας θυμίσει τα ματς που απομένουν σε κάθε ομάδα που διεκδικεί κάτι, εστιάζοντας στα πιο σημαντικά, αν και πλέον η κάθε αναμέτρηση από εδώ και πέρα είναι σαν τελικός για όλους.

Ο δρόμος για την τετράδα

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (37 βαθμοί): Αν δεν συνέρθει κινδυνεύει!

Θα ξεκινήσουμε με την κορυφή και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που παραμένει πρώτος. Πριν λίγες αγωνιστικές οι ακρίτες όχι απλά ήταν το ακλόνητο φαβορί για την τετράδα, αλλά ακόμα και για τον τίτλο, καθώς έπαιζαν με διαφορά το καλύτερο και πιο όμορφο βόλεϊ της κατηγορίας. Τις τελευταίες εβδομάδες όμως, κάτι η κούραση, κάτι οι τραυματισμοί, έχουν φέρει την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη να έχει πλέον συγκάτοικο την Κηφισιά και το κυριότερο να μην πείθει με την απόδοσή της. Στον Εθνικό θα πρέπει σύντομα να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις αν δεν θέλουν να χάσουν όχι μόνο την πρώτη θέση, αλλά ακόμα και την τετράδα, αν και με εννιά βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ, λογικά την έχουν εξασφαλίσει.

Το πρόγραμμα του Εθνικού

17η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΠΑΟΚ

18η αγωνιστική: Λαμία – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

19η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Φοίνικας

20η αγωνιστική: Νίκη Αιγινίου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

21η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Κηφισιά

22η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Πρόγραμμα-φωτιά!

Πραγματικά οι ακρίτες έχουν εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα, μιας και θα αγωνιστούν και με τις υπόλοιπες τρεις ομάδες της τετράδας. Με εξαίρεση τον αγώνα που έρχεται με τον ΠΑΟΚ εντός, στο οποίο είναι το μεγάλο φαβορί, η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη θα πρέπει να παίξει εκτός με Λαμία και Νίκη Αιγινίου που θα καίγονται για βαθμούς (ειδικά η δεύτερη), αλλά και Ολυμπιακό σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά και θα κλείσει και την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Όσον αφορά τα τρία εντός, εκτός από του ΠΑΟΚ, έχει τον Φοίνικα και την Κηφισιά που επίσης έχουν κοινό στόχο και φυσικά μιλάμε για μεγάλα ντέρμπι. Γενικά για τον Εθνικό δεν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ένα, αλλά τουλάχιστον τρία παιχνίδια-σταθμοί που θα κρίνουν πολλά για την συνέχεια. Ακόμα και το να βρεθεί ή όχι στην τετράδα, παρότι η συμμετοχή του σε αυτή είναι εξαιρετικά πιθανή.

Κηφισιά (37 βαθμοί): Κοιτάζει μέχρι και πρωτάθλημα

Σε εντελώς αντίθετη θέση με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης βρίσκεται η Κηφισιά. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη δείχνει σε απίστευτα μεγάλη φόρμα, φτάνοντας στο σημείο να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο Ρέντη και μάλιστα χωρίς του Γιοβάνοβιτς και Σουλτανόπουλο. Οι... κοντοί του πρωταθλήματος δεν έχουν αντίπαλο το τελευταίο διάστημα και προβάλει ως το ακλόνητο φαβορί αρχικά για την τετράδα, έχοντας εξαιρετικά μεγάλες πιθανότητες και για την πρώτη θέση.

Το πρόγραμμα της Κηφισιάς

17η αγωνιστική: Παναχαϊκή - Κηφισιά

18η αγωνιστική: Κηφισιά – Παμβοχαϊκός

19η αγωνιστική: ΑΕΚ – Κηφισιά

20η αγωνιστική: Κηφισιά – Παναθηναϊκός

21η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Κηφισιά

22η αγωνιστική: Κηφισιά – Λαμία

Σοβαρή δεν χάνει τετράδα

Όπως φαίνεται και από το πρόγραμμα η Κηφισιά αν είναι σοβαρή δεν γίνεται να χάσει την είσοδό της στην τετράδα. Παίζοντας εντός με Παμβοχαϊκό, Παναθηναϊκό και Λαμία είναι φαβορί για εννιά βαθμούς ή έστω για έξι και να παίξει στα ίσια με τους «πράσινους» τη νίκη. Εκτός είναι το φαβορί και στον αγώνα με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, ενώ τα εκτός με ΑΕΚ και Εθνικό Αλεξανδρούπολης θα δείξουν το μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα. Με βάση το πρόγραμμα πάντως όχι απλά θα πρέπει να... αυτοκτονήσει για να μείνει εκτός τετράδας, αλλά είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά.

Φοίνικας Σύρου (36 βαθμοί): Αν αυτοκτονήσει και πάλι θα μείνει εκτός...

Οι Συριανοί ξεκίνησαν το πρωτάθλημα ως το μεγάλο φαβορί μαζί με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο. Η αλήθεια είναι πως στα καλά τους δείχνουν ανίκητοι, ωστόσο υπάρχουν στιγμές που παρουσιάζονται αγνώριστοι, όπως έγινε και στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό χάνοντας μέσα στην Ερμούπολη, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχουν σημειωθεί ως τώρα. Η ήττα από τους Βραχατιώτες κάνει και πιο δύσκολα τα προγνωστικά, αν και η αλήθεια είναι πως αν οι νησιώτες παίξουν όπως μπορούν δεν θα έχουν πρόβλημα για τετράδα, ενώ θα παλέψουν με μεγάλες πιθανότητες και για την πρωτιά.

Το πρόγραμμα του Φοίνικα Σύρου

17η αγωνιστική: ΑΕΚ – Φοίνικας Σύρου

18η αγωνιστική: Φοίνικας Σύρου – Παναθηναϊκός

19η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Φοίνικας Σύρου

20η αγωνιστική: Φοίνικας Σύρου – Λαμία

21η αγωνιστική: Φοίνικας Σύρου – ΠΑΟΚ

22η αγωνιστική: Νίκη Αιγινίου – Φοίνικας Σύρου

Τρία ματς που θα κρίνουν τα πάντα

Όσον αφορά το πρόγραμμα του Φοίνικα Σύρου είναι τέτοιο που μπορεί να τον... χαντακώσει, αλλά μπορεί και να τον φέρει στην κορυφή. Οι νησιώτες θα παίξουν με ΑΕΚ και Εθνικό εκτός και Παναθηναϊκό εντός (στο ενδιάμεσο), σε μια τριάδα αγώνων που αν τη νικήσει όχι απλά εξασφαλίζει την τετράδα αλλά φτάνει μια ανάσα από την κορυφή, αλλά από την άλλη αν δεν μπορέσει να κερδίσει (κάτι που μόνο απίθανο δεν είναι), τότε υπάρχει κίνδυνος ακόμα και την θέση που οδηγεί στην διεκδίκηση του τίτλου. Στα τρία τελευταία βέβαια με τις Λαμία, ΠΑΟΚ εντός και Νίκη Αιγινίου εκτός, οι 9 βαθμοί θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι, αλλά αν στα προηγούμενα τρία δεν πάρει έστω μια νίκη, η ΑΕΚ μπορεί και να τον φτάσει.

Ολυμπιακός (35 βαθμοί): Από ακλόνητο φαβορί παλεύει για τετράδα!

Έχοντας πέρσι κατακτήσει τα πάντα, ο Ολυμπιακός ξεκινούσε από την καλύτερη θέση στο φετινό πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως όχι μόνο έχασαν γρήγορα το τρένο του Λιγκ Καπ, αλλά κυρίως δείχνουν στο πρωτάθλημα πως μόνο φόβητρο δεν είναι. Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη εκεί που ήταν κατά πολλούς το ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά, βρίσκονται 7 βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ, διαφορά που ναι μεν δείχνει ικανή να τους κρατήσει στην τετράδα, αλλά αν δεν σοβαρευτούν μπορεί να φανεί και τόσο μεγάλη. Βέβαια για να λέμε και την αλήθεια, πιο εύκολο είναι για τους Πειραιώτες να βρεθούν στην κορυφή, από την οποία απέχουν μόλις δύο βαθμούς, παρά εκτός της θέσης που θα διεκδικήσει τον τίτλο.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

17η αγωνιστική: Άρης – Ολυμπιακός

18η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Παναχαϊκή

19η αγωνιστική: Παμβοχαϊκός – Ολυμπιακός

20η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΕΚ

21η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

22η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Είναι στο χέρι του...

Με μια πρώτη ματιά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού φαντάζει ιδανικό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να παίξουν εντός με Παναχαϊκή, ΑΕΚ και Εθνικό Αλεξανδρούπολης και εκτός με Άρη, Παμβοχαϊκό και Παναθηναϊκό και αν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους μπορούν να τα κερδίσουν όλα. Για την τετράδα βέβαια φτάνει να πάρουν τα τρία, αρκεί μέσα σε αυτά να είναι και ο αγώνας με την Ένωση και γι' αυτό λέμε πως πραγματικά τα πάντα είναι στο χέρι των παικτών του Καζάζη, αναφορικά με την θέση που θα τερματίσουν.

ΑΕΚ (28 βαθμοί): Ας πρόσεχε...

Εκεί που έδειχνε να έχει πάρει τα πάνω της, κατακτώντας το Λιγκ Καπ και παίρνοντας σημαντικές νίκες στο πρωτάθλημα, ήρθε η ήττα και μάλιστα με κατεβασμένα τα χέρια, στην Λαμία για να αλλάξει τα πάντα στην ΑΕΚ. Η Ένωση πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την τετράδα, καθώς δεν της φτάνει μόνο να κερδίζει αυτή, αλλά και να χάνουν οι αντίπαλοί της. Το σίγουρο είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψουν, αλλά από την άλλη έτσι όπως τα έκαναν στο Χαλκιοπούλειο παλεύουν για ένα... θαύμα αναφορικά με την τετράδα που δίνει το δικαίωμα σε όποιον βρεθεί να παλέψει για το πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

17η αγωνιστική: ΑΕΚ – Φοίνικας Σύρου

18η αγωνιστική: Νίκη Αιγινίου – ΑΕΚ

19η αγωνιστική: ΑΕΚ – Κηφισιά

20η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΕΚ

21η αγωνιστική: ΑΕΚ – Άρης

22η αγωνιστική: Παναχαϊκή – ΑΕΚ

Σε Ρέντη μπορεί να κριθούν όλα...

Όπως σας είπαμε η θέση της ΑΕΚ όσον αφορά την τετράδα είναι από δύσκολη, έως εξαιρετικά δύσκολη. Λογικά τα πάντα θα κριθούν στο Ρέντη και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την 20η αγωνιστική, αρκεί βέβαια οι «κιτρινόμαυροι» να έχουν κερδίσει πριν τους Φοίνικα και Κηφισιά εντός, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι. Μια ματιά πάντως στο πρόγραμμα και τον βαθμολογικό πίνακα, δείχνει το πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν είχε έρθει η νίκη στην Λαμία και η Ένωση αντί για 28 είχε 31 βαθμούς...

Η... μάχη για αποφυγή των πλέι άουτ

Το φοβερό με το φετινό πρωτάθλημα είναι πως οι πέντε πρώτες ομάδες θα τα δώσουν όλα για την τετράδα και οι άλλες επτά για να αποφύγουν τα πλέι άουτ. Βέβαια οι Λαμία, ΠΑΟΚ και Άρης βρίσκονται σε καλύτερη θέση, αλλά αν δεν προσέξουν μπορούν να βρεθούν σε θέση που σίγουρα δεν θα περίμεναν μετά τον πρώτο γύρο που είχαν κάνει.

Λαμία (21 βαθμοί): Αν προσέξει δεν κινδυνεύει

Το επιβλητικό τρίποντο στο ματς με την ΑΕΚ εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την σωτηρία για την Λαμία, όμως ακόμα υπάρχει δρόμος και αν η ομάδα του Δεληκώστα δεν προσέξει μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση. Οι Λαμιώτες αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα τραυματισμών όλη την χρονιά, αλλά κατάφεραν να τα ξεπεράσουν, καταφέρνοντας να πάρουν και την σπουδαία νίκη κόντρα στην ΑΕΚ. Όμως ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί, παρότι παραμένουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την σωτηρία.

Το πρόγραμμα της Λαμίας

17η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Λαμία

18η αγωνιστική: Λαμία – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

19η αγωνιστική: Λαμία – ΠΑΟΚ

20η αγωνιστική: Φοίνικας Σύρου – Λαμία

21η αγωνιστική: Λαμία – Νίκη Αιγινίου

22η αγωνιστική: Κηφισιά – Λαμία

Κλειδιά με ΠΑΟΚ και Νίκη Αιγινίου

Δεν το λες και εξαιρετικά δύσκολο το πρόγραμμα της Λαμίας. Δεν είναι και εύκολο, αλλά από την άλλη οι Ρουμελιώτες μπορούν με νίκη σε Κυψέλη και με ΠΑΟΚ στην έδρα τους να τελειώσουν οριστικά την παραμονή. Ακόμα και αν χάσουν όμως με τον Παναθηναϊκό, υπάρχει και η αναμέτρηση με τη Νίκη Αιγινίου στο Χαλκιοπούλειο που μπορεί να λειτουργήσει ως... μαξιλαράκι σωτηρίας.

Άρης (21 βαθμοί): Μπορεί και να κινδυνέψει

Τα ίδια με τον ΠΑΟΚ ισχύουν πάνω-κάτω και με τον Άρη, αν και οι «κίτρινοι» δεν είχαν πει ποτέ πως έχουν ως στόχο την τετράδα. Η ομάδα του Βαγγέλη Κουτσονίκα εκεί που έδειχνε από την στιγμή που ανέλαβε ο Φίνος έτοιμη όχι απλά για την σωτηρία, αλλά και για το κάτι παραπάνω, δύο άσχημα αποτελέσματα την έφεραν σε δύσκολη θέση και πλέον θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να μην μπει σε περιπέτειες, καθώς απέχει μόλις έξι βαθμούς από την ζώνη των πλέι άουτ.

Το πρόγραμμα του Άρη

17η αγωνιστική: Άρης – Ολυμπιακός

18η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Άρης

19η αγωνιστική: Παναχαϊκή – Άρης

20η αγωνιστική: Άρης – Παμβοχαϊκός

21η αγωνιστική: ΑΕΚ – Άρης

22η αγωνιστική: Άρης – Παναθηναϊκός

Όλα ντέρμπι...

Μόνο εύκολο δεν το λες το πρόγραμμα του Άρη, καθώς οι «κίτρινοι» θα δώσουν, όπως άλλωστε και οι περισσότερες ομάδες έξι ντέρμπι. Το πλεονέκτημα της ομάδας του Κουτσονίκα είναι πως έχει εντός τους Παμβοχαϊκό και Παναθηναϊκό, ομάδες που θα παλέψουν μέχρι το τέλος για την απευθείας σωτηρία και αν τους κερδίσει τότε μένει. Αν όμως χάσει τότε τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς έχει εκτός και τους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναχαϊκή με τους Πατρινούς να καίγονται επίσης για βαθμούς, ενώ η λογική λέει πως θα χάσουν από τον Ολυμπιακό στη Μίκρα. Βέβαια όλα αυτά είναι προβλέψεις, που στο γήπεδο θα φανεί αν βγουν αληθινές. Το σίγουρο είναι πως ο Άρης όσο κοντά είναι στην απευθείας σωτηρία, τόσο κοντά βρίσκεται και στο να φτάσει να παίξει πλέι άουτ. Πιο κοντά από τις Λαμία και ΠΑΟΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει και τίποτα.

ΠΑΟΚ (20 βαθμοί): Κάνουν τα εύκολα-δύσκολα!

Στον ΠΑΟΚ ξεκίνησαν με όνειρα ακόμα και για τετράδα, ωστόσο κάτι τα προβλήματα τραυματισμών, κάτι οι συνεχόμενες αλλαγές προπονητών έφεραν τον «δικέφαλο του βορρά», όχι απλά μακριά από τον στόχο του, αλλά σε σημείο να πρέπει να προσέξει πολύ για να μην μπλέξει παίζοντας την παραμονή του στα πλέι άουτ. Βέβαια με το υλικό που έχουν οι «ασπρόμαυροι» δύσκολα θα μπουν σε περιπέτειες, αλλά το θέμα είναι αυτό το υλικό να παίζει όπως μπορεί και φέτος ελάχιστες φορές το έχει καταφέρει.

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

17η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΠΑΟΚ

18η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Άρης

19η αγωνιστική: Λαμία – ΠΑΟΚ

20η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή

21η αγωνιστική: Φοίνικας Σύρου – ΠΑΟΚ

22η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Παμβοχαϊκός

Πιο εύκολο δεν γίνεται...

Εντάξει αν λέγαμε για κάποιες ομάδες πριν πως έχουν εύκολο πρόγραμμα, τι να πούμε για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Γιώργου Γιάτση δεν έχει απλά πανεύκολο, αλλά για να κινδυνέψει όντως θα πρέπει να αυτοκτονήσει. Οι Θεσσαλονικείς παίζουν εντός με Άρη, Παναχαϊκή και Παμβοχαϊκό, εκτός μπορούν στην Λαμία, ενώ θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση σε Αλεξανδρούπολη και Σύρο. Το καλό όμως είναι πως και αν έρθουν οι νίκες στα τρία εντός, θα μετράνε διπλές, καθώς είναι κόντρα σε ομάδες που παλεύουν για τον ίδιο στόχο, οπότε είναι στο χέρι τους να τα καταφέρουν.

Παμβοχαϊκός (15 βαθμοί): Η νίκη στην Σύρο του έδωσε ελπίδες!

Εκεί που τα πράγματα για τον Παμβοχαϊκό έδειχναν δύσκολα, ήρθε η νίκη μέσα στην Σύρο επί του Φοίνικα για να αλλάξει τα πάντα και βαθμολογικά, αλλά κυρίως και ψυχολογικά. Οι Βραχατιώτες με το δίποντο αυτό έδειξαν ότι μπορούν να κερδίσουν σε κάθε ματς και με έξι αγώνες να απομένουν θα παλέψουν ακόμα και για να μείνουν εκτός πλέι άουτ. Αν δεν τα καταφέρουν, στόχος τους είναι να έχουν όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται στα παιχνίδια που θα κρίνουν την σωτηρία.

Το πρόγραμμα του Παμβοχαϊκού

17η αγωνιστική: Παμβοχαϊκός – Νίκη Αιγινίου

18η αγωνιστική: Κηφισιά – Παμβοχαϊκός

19η αγωνιστική: Παμβοχαϊκός – Ολυμπιακός

20η αγωνιστική: Άρης – Παμβοχαϊκός

21η αγωνιστική: Παμβοχαϊκός – Παναχαϊκή

22η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Παμβοχαϊκός

Βουνό για αποφυγή, προβάδισμα για πλέι άουτ

Η αλήθεια είναι πως το πρόγραμμα του Παμβοχαϊκού θεωρείται δύσκολο αναφορικά με την προσπάθεια υπέρβασης που είναι η αποφυγή των πλέι άουτ, αλλά ιδανικό γι' αυτά, καθώς οι Βραχατιώτες θα υποδεχθούν τους Νίκη Αιγινίου και Παναχαϊκή. Με δύο νίκες θα πάρουν σοβαρό προβάδισμα σε σχέση με τους αντιπάλους τους, ενώ αν βγάλουμε εκτός την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (εντός) και Κηφισιά (εκτός), με απόδοση όπως στην Σύρο μπορούν να καταφέρουν κάτι στα εκτός έδρας ματς με Άρη και ΠΑΟΚ, αν και η αλήθεια είναι πως και οι δύο αντίπαλοί τους θα θέλουν και αυτοί τη νίκη.

Παναθηναϊκός (14 βαθμοί): Δείχνει ότι μπορεί τα πάντα!

Έχοντας έναν ολόκληρο γύρο να πανηγυρίσει νίκη, ο υποβιβασμός για τον Παναθηναϊκό θεωρούνταν σχεδόν σίγουρος και δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν πως δεν θα πήγαινε ούτε καν στα πλέι άουτ. Οι «πράσινοι» όμως είχαν αντίθετη άποψη, έδωσαν τα ηνία της ομάδας στον Γιάννη Καλμαζίδη και πραγματικά αυτό που βλέπουμε όλοι στα πέντε ματς του δευτέρου γύρου, είναι ένας άλλος Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» έχει κερδίσει κατά σειρά την Παναχαϊκή (εντός), Παμβοχαϊκό (εκτός), ΑΕΚ (εντός), ΠΑΟΚ (εντός) και Εθνικό Αλεξανδρούπολης (εκτός) και πραγματικά δείχνει πως όντως μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο. Βέβαια ο στόχος παραμένει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα με όσους γίνεται περισσότερους πόντους, προκειμένου να έρθει η σωτηρία μέσω πλέι άουτ. Ωστόσο αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, είναι λογικό να σκέφτονται ακόμα και την απευθείας παραμονή που αν έρθει θα μιλάμε για το απόλυτο θαύμα...

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

17η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Λαμία

18η αγωνιστική: Φοίνικας Σύρου – Παναθηναϊκός

19η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Νίκη Αιγινίου

20η αγωνιστική: Κηφισιά – Παναθηναϊκός

21η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

22η αγωνιστική: Άρης – Παναθηναϊκός

Και όμως γίνεται...

Μετά τις εμφανίσεις και τις νίκες που έχει κάνει στον δεύτερο γύρο ο Παναθηναϊκός θα είναι ουτοπία να μιλάμε για εύκολο ή δύσκολο πρόγραμμα. Οι «πράσινοι» δείχνουν να μπορούν να κερδίσουν τους πάντες, αλλά αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και το ερχόμενο Σάββατο. Ημέρα που θα υποδεχθούν την Λαμία στο πρώτο ματς από το ξεκίνημα του δευτέρου μισού, στο οποίο θα είναι το φαβορί και όχι το αουτσάιντερ. Αν έρθει η νίκη τότε και το σερί θα συνεχιστεί και η σωτηρία θα έρθει πιο κοντά. Μια σωτηρία που μπορεί να έρθει και χωρίς τα πλέι άουτ, αν και αυτό είναι αρκετά δύσκολο, όμως αν έρθουν οι βαθμοί που θέλουν και βρεθούν στην κορυφή της τετράδας, θα έχουν σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων.

Νίκη Αιγινίου (13 βαθμοί): Την άφησε πίσω η ήττα από Παναχαϊκή!

Πέρσι στην πρώτη της παρουσία στην Α1, η Νίκη Αιγινίου κατάφερε να μείνει στην κατηγορία και μάλιστα ξεπερνώντας στα πλέι άουτ τους Ηρακλή και Παναθηναϊκό. Φέτος τα πράγματα για την ομάδα του Γιάννη Μέλκα είναι πιο δύσκολα, από την στιγμή που οι Παμβοχαϊκός και Παναθηναϊκός δείχνουν να είναι σε καλύτερη φόρμα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κάτι, καθώς υπάρχει χρόνος, όμως θα πρέπει η ομάδα να μην χάνει παιχνίδια όπως αυτό με την Παναχαϊκή στο Αιγίνιο που άξιζε περισσότερο από ένα τρίποντο, καθώς και η Νίκη θα ήταν στην 9η θέση, αλλά και ουσιαστικά θα έριχνε ακόμα πιο χαμηλά τους Πατρινούς.

Το πρόγραμμα της Νίκης Αιγινίου

17η αγωνιστική: Παμβοχαϊκός – Νίκη Αιγινίου

18η αγωνιστική: Νίκη Αιγινίου – ΑΕΚ

19η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Νίκη Αιγινίου

20η αγωνιστική: Νίκη Αιγινίου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

21η αγωνιστική: Λαμία – Νίκη Αιγινίου

22η αγωνιστική: Νίκη Αιγινίου – Φοίνικας Σύρου

Γολγοθάς...

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο τάραφλεξ, αλλά πραγματικά το πρόγραμμα της Νίκης Αιγινίου είναι από κακό έως τραγικό. Η ομάδα του Γιάννη Μέλκα παίζει εκτός με Παμβοχαϊκό και Παναθηναϊκό, δυο ομάδες που παλεύουν για τον ίδιο στόχο, εκτός με Λαμία που είναι σε άνοδο και εντός με ΑΕΚ, Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Φοίνικα. Δηλαδή μπορεί η Νίκη να μην πάρει ούτε τρίποντο, αλλά μπορεί βέβαια να κάνει και την έκπληξη κερδίζοντας βαθμούς. Σίγουρα πάντως με το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Παναχαϊκή (11 βαθμοί): Όλα για το θαύμα!

Στην πρώτη της συμμετοχή στην Α1 τα πράγματα για την Παναχαϊκή μόνο ρόδινα δεν είναι. Οι Πατρινοί βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και μπορεί να κέρδισαν μέσα στο Αιγίνιο, όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνουν την υπέρβαση και να σωθούν φυσικά μέσω πλέι άουτ, γιατί δεν μιλάμε καν για απευθείας. Οι «ροσονέρι» δεν εκμεταλλεύτηκαν σε κανένα σημείο την δυνατή τους έδρα, ενώ πληρώνουν και τα θέματα που υπήρξαν με την απομάκρυνση του Άρη Αγγελόπουλου αλλά και του γιου του Νίκου, απομακρύνσεις που έκαναν τους οπαδού της ομάδας να αντιδράσουν ανεβάζοντας και σχετικό πανό.

Το πρόγραμμα της Παναχαϊκής

17η αγωνιστική: Παναχαϊκή – Κηφισιά

18η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Παναχαϊκή

19η αγωνιστική: Παναχαϊκή – Άρης

20η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή

21η αγωνιστική: Παμβοχαϊκός – Παναχαϊκή

22η αγωνιστική: Παναχαϊκή – ΑΕΚ

Θα το παλέψει και όπου βγει...

Με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό και τέσσερις από τον Παμβοχαϊκό η Παναχαϊκή είτε θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση ως το τέλος καταφέρνοντας να βρεθεί μπροστά, τους πράγμα δύσκολο, είτε να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται για να τα δώσει όλα στα πλέι άουτ. Η σωτηρία για τους Πατρινούς μόνο εύκολη δεν φαντάζει, αλλά θα το παλέψει και όπου βγει...

Βαθμολογία (σε 16 αγώνες)

1. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 37 (42-19)

2. ΑΟ Κηφισιάς 37 (42-20)

3. Φοίνικας Σύρου 36 (41-18)

4. Ολυμπιακός 35 (40-20)

5. ΑΕΚ 28 (35-30)

6. Λαμία 21 (26-32)

7. Άρης 21 (31-36)

8. ΠΑΟΚ 20 (29-38)

9. Παμβοχαϊκός 15 (24-39)

10. Παναθηναϊκός 14 (21-39)

11. Νίκη Αιγινίου 13 (20-39)

12. Παναχαϊκή 11 (21-42)

Εκτίμηση για τετράδα

Με βάση το πρόγραμμα η Κηφισιά δείχνει σχεδόν σίγουρη για την τετράδα, όπως και ο Ολυμπιακός. Ο Φοίνικας μόνο αν... αυτοκτονήσει όπως έγινε στο ματς με τον Παμβοχαϊκό θα κινδυνέψει να μείνει εκτός, ενώ ο Εθνικός έχει το χειρότερο πρόγραμμα από όλους και αν δεν βρει σύντομα το παλιό καλό του πρόσωπο, μπορεί να δει την ΑΕΚ να τον ξεπερνά.

Εκτίμηση για πλέι άουτ

Η τετράδα που κατά μεγάλο ποσοστό θα είναι αυτή που θα διεκδικήσει τις δύο θέσεις της παραμονής θα είναι οι Παμβοχαϊκός, Παναθηναϊκός, Νίκη Αιγινίου και Παναχαϊκή, με τους «πράσινους» και τους Βραχατιώτες να παλεύουν για το θαύμα κυνηγώντας τους Λαμία, Άρη και ΠΑΟΚ. Αν όντως δεν γίνουν οι εκπλήξεις και με βάση το πρόγραμμα, ο έως τώρα 9ος και 10ος του βαθμολογικού πίνακα, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες παραμονής, μιας και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα πάνε στα πλέι άουτ με περισσότερους βαθμούς από τους άλλους δύο.

Τι θα ισχύσει στα πλέι άουτ

Θυμίζουμε ότι στα πλέι άουτ θα υπάρξει μίνι πρωτάθλημα των τεσσάρων ομάδων με αγώνες εντός και εκτός, όπου όλοι θα κουβαλάνε μαζί τους την βαθμολογία και τα μεταξύ τους ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αν δηλαδή έπαιζαν τώρα ο Παμβοχαϊκός θα ξεκινούσε με 15, ο Παναθηναϊκός με 14, η Νίκη Αιγινίου με 13 και η Παναχαϊκή με 11. Οι δύο τελευταίες σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν στην Α2.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα