Ντέρμπι με Μπουμπλή πριν το ντέρμπι «αιωνίων»! (pics)

Θάνος Σαρρής
Ντέρμπι με Μπουμπλή πριν το ντέρμπι «αιωνίων»! (pics)

bet365

Σαν σήμερα το 1981 παιζόταν ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ Μπουμπλή-Ρότσα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό! Το gazzetta.gr θυμάται, με τη βοήθεια του Τύπου της εποχής.

Η υπόθεση του Χουάν Ρότσα-Μπουμπλή είχε αρχίσει να απασχολεί τη φίλαθλη Ελλάδα ήδη από το 1980, όταν πριν από ένα ντέρμπι «αιωνίων» ο Ολυμπιακός είχε καταθέσει ένσταση για τη συμμετοχή του, καθώς ο Ρότσα αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό ως Γιάννης Μπουμπλής με καταγωγή από το Αιγάλεω. Ακολούθησε το Σεπτέμβριο του 1981 μία ένσταση της Λάρισας για τον ποδοσφαιριστή, η οποία έδωσε το έναυσμα στον Ολυμπιακό να κυνηγήσει το θέμα, προκαλώντας την εμπλοκή του εισαγγελέα Καλογερογιάννη. Με τους δύο «αιώνιους» να έχουν κληρωθεί σε νοκ-άουτ αγώνα για το Κύπελλο, το ΑΣΕΑΔ κάνει δεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού για ανάκληση του δελτίου του Μπουμπλή. Η προσφυγή του Ολυμπιακού στρεφόταν κατά της άρνησης της ΕΠΟ να επανεξετάσει το θέμα του δελτίου του Μπουμπλή και το ΑΣΕΑΔ την έκανε ομόφωνα δεκτή.

Σαν σήμερα το 1981, λοιπόν, η «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ» βγαίνει με πρωτοσέλιδο: «Δεκτή η προσφυγή (από το ΑΣΕΑΔ για τον Μπουμπλή του Ολυμπιακού» και προσθέτει: «Δίνει εντολή στην ΕΠΟ να επανεξετάσει τα στοιχεία της υποθέσεως. Το ΑΣΕΑΔ έθεσε εν αμφιβολία την ορθότητα της αποφάσεως της Ομοσπονδίας, που αρνήθηκε τη συζήτηση του θέματος και την καλεί τώρα να εκδόσει απόφαση. Η ΕΠΟ οφείλει να επιληφθεί της υποθέσεως μόλις παραλάβει το πόρισμα, αλλά οποιαδήποτε κι αν είναι η απόφαση, το ΑΣΕΑΔ θα επιληφθεί εκ νέου- αφού είναι βέβαιο ότι θα προσφύγουν Παναθηναϊκοί ή Ολυμπιακοί για να αποφασίσει πια επί της ουσίας. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να αγνοήσει τη χθεσινή απόφαση του ΑΣΕΑΔ».

Την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 1981, ο Παναθηναϊκός απαντά με άρθρο του νομικού συμβούλου του, Μιχάλη Καραμανλή, το οποίο δημοσιεύεται στην «ΗΧΩ» και ουσιαστικά δείχνει ότι το ΑΣΕΑΔ είχε αρνητική διάθεση για τον παίκτη και το σύλλογο. «Τα όργανα με τις εκάστοτε αποφάσεις των δεν μας βοήθησαν να πιστέψουμε ότι πάντοτε έκριναν ομοιόμορφα ανεπηρέαστα και μακράν πάσης σκοπιμότητας», τονίζει μεταξύ άλλων και στέκεται σε δύο παραδείγματα. Την υπόθεση του Δίντσικου στην ΑΕΚ και του Μπουμπλή στον Παναθηναϊκό.

Για τη δεύτερη αναφέρει συγκεκριμένα: «Το κύρος του δελτίου του Μπουμπλή το στέλνει με την πρόσφατη απόφασή του να κριθεί και πάλιν δύο χρόνια μετά την έκδοσή του (που είναι η ταχύτης εις την επίλυσιν των διαφορών χάριν της οποίας και υπάρχει;) και αφού έχει εκδώσει και απόφαση επικυρώσεως του και ετέραν απόφαση μη αμφισβητούσα το κύρος του. Δεν θα αναπτύξωμεν εδώ τα επιχειρήματα υπέρ ή κατά του Μπουμπλή. Θα σχολιάσωμεν μόνο την φράση της αποφάσεως "διά τα στοιχεία που τέθηκαν υπ' όψιν της ΕΠΟ και του ΑΣΕΑΔ και θέτουν εν αμφιβόλω την ορθότητα της αποφάσεως της ΕΠΟ" Ποια στοιχεία;», γράφει χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου φτάνει από την Αργεντινή η «Απάντηση χωρίς... απάντηση». «Έφθασε χθες στην ΕΠΟ η απάντηση της Ομοσπονδίας Αργεντινής για τον Μπουμπλή. Όπως ανακοίνωσε ο γεν. γραμματέας της ΕΠΟ κ. Δαυίδ. Το έγγραφο της ξένης ομοσπονδίας απεστάλη αμέσως στο Υπουργείο Εξωτερικών για επίσημη μετάφραση (...) Αργά το βράδυ ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία πως από μία πρόχειρη μετάφραση του εγγράφου της Αργεντινής Ομοσπονδίας, σε αυτό αναφέρεται πως δεν έχει τα στοιχεία που της ζητά η ΕΠΟ. Παρ όλα αυτά μετά επιμονή της Ελληνικής Ομοσπονδίας θα φροντίσει να συγκεντρώσει το ταχύτερο δυνατό αυτά τα στοιχεία και με το νέο έγγραφο να τα στείλει στην ΕΠΟ», γράφει το ρεπορτάζ.

Δύο μέρες αργότερα, ο Παναθηναϊκός δικαιώνεται και η ΗΧΩ βγαίνει με πρωτοσέλιδο: «Έγκυρο το Δελτίο Μπουμπλή, η Αργεντινή δικαίωσε τον ΠΑΟ. Το τελευταίο και πιο σημαντικό για την πολύκροτη υπόθεση τηλεγράφημα που έφτασε στην Ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων: "Ο Χουάν Ρότσα, γιος του Γεωργίου Μπουμπλή και της Λουκίας Αγγέλικα Φραντσόλι Ρότσα είναι γεννημένος στην πόλη Σάντο Τόμε Κοριέντε στις 8 Μαρτίου του 1954"», δηλαδή αναφέρει ΑΚΡΙΒΩΣ τα στοιχεία εκδόσεως του δελτίου του από τον ΠΑΟ και ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ αποδεικνύει ότι είναι ένα και το αυτό πρόσωπο».

Ο Μπουμπλής αγωνίστηκε κανονικά στον αγώνα Κυπέλλου, τον οποίο ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-2 με ανατροπή, παρότι τελείωσε το ματς με 10 παίκτες και μάλιστα ήταν από τους διακριθέντες! Η υπόθεσή του όμως συνεχίστηκε με αρκετές δικαστικές διαμάχες, μέχρι το 1986 να ορκιστεί οριστικά Έλληνας και ενώ η ελληνική ιθαγένεια του είχε αφαιρεθεί από το 1982, καθώς αποδείχθηκε ότι το τηλεγράφημα από την Αργεντινή ήταν πλαστό!

*Ευχαριστούμε το Αρχείο Τύπου Εφημερίδων και Περιοδικών για τη διάθεση των εφημερίδων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα