Οι «ελεύθεροι σκοπευτές» της Super League

Οι «ελεύθεροι σκοπευτές» της Super League

bet365

Η κρίση έχει χτυπήσει και το ποδόσφαιρο, αλλά γεννάει και ευκαιρίες. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους παίκτες που από τον Γενάρη θα μπορούν να κλείσουν ως ελεύθεροι στην ομάδα της αρεσκείας του.

Ο Γενάρης και η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει. Οι ομάδες πάνω κάτω (υποτίθεται πως) έχουν ήδη έτοιμο το πλάνο τους. Πέρα από τις μεταγραφές όμως, υπάρχουν και οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, κάτι που τους δίνει την δυνατότητα να κλείσουν από τώρα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Άλλες ομάδες έχουν προβλέψει και έχουν προχωρήσει σε ανανεώσεις, άλλες όχι. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την λίστα με τους παίκτες κάθε ομάδας που μένουν ελεύθεροι και εντοπίζει τα ονόματα που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα.


Ολυμπιακός

«Δεμένη» έχει την ομάδα του ο Ολυμπιακός, καθώς μόνο τρεις παίκτες μένουν ελεύθεροι. Μάλιστα, Κάρολ και Ιμπαγάσα είναι σε αρκετά προχωρημένη ηλικία. Έτσι, μοναδικό ερωτηματικό είναι το μέλλον του Παπάζογλου.

Ρόι Κάρολ

Τάσος Παπάζογλου

Αριέλ Ιμπαγάσα

ΠΑΟΚ

Πολλά είναι τα συμβόλαια που λήγουν στον ΠΑΟΚ και μάλιστα παικτών που έχουν πολύ μεγάλη συμμετοχή στην ομάδα. Κυρίως έμπειροι παίκτες, όπως οι Λίνο, Κατσουράνης, Λάζαρ, Βούκιτς, Λόρενς και ο Γκαρσία. Επίσης, ελεύθερος μένει και ο Κάτσε, που όμως είναι ξένο σώμα και δεν υπολογίζεται εδώ και καιρό.

Λίνο

Κώστας Κατσουράνης

Πάμπλο Γκαρσία

Ζβόνιμιρ Βούκιτς

Λίαμ Λόρενς

Κοστίν Λάζαρ

Έργκους Κάτσε

Παναθηναϊκός

Δεμένη είναι η ομάδα του «τριφυλλιού», κάτι που είναι λογικό, αφού το καλοκαίρι έγινε (ακόμα μία) ριζική ανανέωση στο ρόστερ. Έτσι, υπάρχουν μόνο τέσσερα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι, εκ των οποίων το ένα είναι του Τοτσέ, που δεν υπολογίζεται και το άλλο του νεαρού Κουσίδη, που δεν έχει πάρει ακόμα ευκαιρίες.

Έτσι, οι «πράσινοι» θα επικεντρωθούν σε δύο ανανεώσεις, καθώς οι Φιγκερόα και Λαγός πραγματοποιούν πολύ καλή σεζόν και το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι. Ο Παναθηναϊκός καλείται να... κοιτάξει το θέμα, πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτοι μνηστήρες.

Τάσος Λαγός

Νίκος Κουσίδης

Λουτσιάνο Φιγκερόα

Χοσέ Τοτσέ

Ατρόμητος

Σοβαρό θέμα θα έχει η ομάδα του Ατρομήτου, αν δεν ξεκινήσει άμεσα τις ανανεώσεις. Ο σύλλογος από το Περιστέρι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια, έχει ένα δυνατό ρόστερ με σταθερό κορμό, ο οποίος όμως το καλοκαίρι... διαλύεται!

Ελεύθεροι μένουν οι δύο βασικοί τερματοφύλακες, δύο αναντικατάστατοι αμυντικοί, ενώ και τέσσερις από τους... στυλοβάτες του κέντρου. Και με τις εμφανίσεις που πραγματοποιούν οι περισσότεροι εξ αυτών, έχουν ήδη τραβήξει αρκετά βλέμματα.

Λουίτζι Τσενάμο

Μιχάλης Σηφάκης

Στάθης Ταυλαρίδης

Νίκος Λαζαρίδης

Χρήστος Γρομιτσάρης

Χρήστος Αρκούδας

Εντουάρντο Μπρίτο

Θανάσης Καραγκούνης

Γουόλτερ Ιγκλέσιας

Πίτου Γκαρσία

Τάσος Καραμάνος

Αστέρας Τρίπολης

Δύο πολύτιμους παίκτες, κινδυνεύει να χάσει ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς ελεύθεροι μένουν το καλοκαίρι οι δύο... κολώνες της άμυνας, οι Τσαμπούρης και Κοντοές. Αυτές, βέβαια, δεν είναι οι μόνες απώλειες, καθώς στο τέλος της σεζόν λήγουν και τα συμβόλαια των Μπαντή, Μπαρτολινι και Φορμίκα, ου όμως δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, όπως και οι «νέοι» Εντόου και Καράσκο.

Γιώργος Μπαντής

Λαουτάρο Φορμίκα

Σάββας Τσαμπούρης

Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι

Γιάννης Κοντοές

Εντόου

Τάσος Μπακασέτας

Μαουρίτσιο Καράσκο

ΠΑΣ Γιάννινα

Από νωρίς ξεκίνησε τις ανανεώσεις η ομάδα του ΠΑΣ, η οποία... μαγειρεύει πριν πεινάσει. Έτσι, μόλις τέσσερα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι, δύο από τα οποία μάλλον δεν θα ανανεωθούν. Αυτοί που... καίνε πιο πολύ τον «Άγιαξ της Ηπείρου», είναι τα συμβόλαια των Λίλα και Βίλα, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κορμού της ομάδας και ήδη έχουν αρχίσει να τους... γλυκοκοιτούν αρκετοί μνηστήρες.

Γιώργος Αμπάρης

Απόστολος Σκόνδρας

Άντι Λίλα

Εμιλιάνο Βίλα

Σκόντα Ξάνθης

Άσχημα είναι τα πράγματα για την Ξάνθη, καθώς το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολο. Κι αυτό διότι πάνω από τους μισούς παίκτες του συλλόγου μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, πολύ εξ αυτών μάλιστα, είναι... βασικούρες. Ντιέ, Ντε Γκουζμάν, Μπέρτος, Σολάρι, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Μαρίν, Σολτάνι. Για ποιον να πρωτο-πεις και ποιον να ανανεώσεις πρώτο.

Τσέμα

Παΐτο

Μανώλης Μπέρτος

Δημοσθένης Μπαξεβανίδης

Χοσέμι

Δημήτρης Κομεσίδης

Ντε Γκουζμάν

Θεόδωρος Βασιλακάκης

Κώστας Φλίσκας

Νικολά Μαρίν

Σερζ Ντιέ

Καρίμ Σολτάνι

Εστεμπάν Σολάρι

Ρούμπεν Σουάρεζ

Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός αποτελεί μία εκ των μεγάλων εκπλήξεων της σεζόν, αφού η πορεία των «καναρινιών» είναι εντυπωσιακή. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα, αφού το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι πολύ παίκτες-κλειδιά, όπως οι Τζούνιορ, Καμαρά, Μπόγιοβιτς, Μελισσάς, Μπικέι, Σφακιανάκης. Σε συνδυασμό με την φυγή των δανικών Γκάλο, Ράφαελ, αλλά και τους αρκετούς αναπληρωματικούς που μένουν ελεύθεροι, στο Αγρίνιο δημιουργείται ένα σοβαρό θέμα...

Μανώλης Στεφανάκος

Γιάννης Τακίδης

Δημήτρης Κουτρουμάνος

Βασίλης Γκόλιας

Σιριλ Καλί

Φίλιππος Δάρλας

Αντρέ Μπικέι

Τζιουζέπε Ακουάρο

Χουσεΐν Μουμίν

Πασχάλης Μελισσάς

Γιάννης Πασάς

Μάνουελ Τζούνιορ

Στέλιος Σφακιανάκης

Ανρί Καμαρά

Ηλίας Ιωάννου

Χρήστος Κουτσοσπύρος

Μίλαν Μπόγιοβιτς

ΟΦΗ

Μπορεί να μην είναι πολλές, αλλά οι απώλειες που θα έχει το καλοκαίρι ο ΟΦΗ αν δεν προχωρήσει σε ανανεώσεις, θα είναι πολύ σημαντικές. Ειδικά στον χώρο της επίθεσης, όπου Παπάζογλου, Μακουκούλα και Περογαμβράκης μένουν ελεύθεροι. Επίσης, υπάρχει και... μαζική έξοδος εμπειρίας από τον χώρο του κέντρου, όπου ελεύθεροι μένουν οι Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Μακρής και Λαμπρόπουλος.

Ντάνιελ Φερνάντεζ

Λίνκολν Ζβασίγια

Βερόν

Ζέλικο Κάλαϊτζιτς

Ανδρέας Λαμπρόπουλος

Γιώργος Μακρής

Μίκαελ Όγιος

Θανάσης Παπάζογλου

Αρίζα Μακουκούλα

Αλέξανδρος Περογαμβράκης

Βέροια

Σε αναζήτηση νέου... ρόστερ, θα είναι το καλοκαίρι η ομάδα της Βέροιας, αφού στην πλειοψηφία οι παίκτες της «Βασίλισσας του Βορρά» μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς είναι από τους πρωταγωνιστές της σεζόν, όπως οι Αναστασόπουλος, Όστοϊς, Μρντάκοβιτς, Ορέστες, Μπάρμπας Τραπ και αρκετοί ακόμα!

Γιώργος Καντιμοίρης

Δημήτρης Κοτταρίδης

Τζόναθαν Λόπεζ

Νίκος Αναστασόπουλος

Κώστας Μπάρμπας

Ορέστες

Δημήτρης Αμαραντίδης

Σισσοκό

Γκιγιέρμο Πέρεθ

Μπράνκο Όστοϊτς

Στέφανος Σιόντης

Πετρ Τραπ

Αλέξανδρος Βεργώνης

Χαράλαμπος Παυλίδης

Νίκος Γεωργιάδης

Μίλαν Μρντάκοβιτς

Δημήτρης Μάνος

Απόλλων Σμύρνης

Πάγια τακτική του Βελλή, είναι να κάνει μονοετές συμβόλαιο με τους παίκτες του, καθώς δεν θέλει να... δεσμεύει την ομάδα με συμβόλαια. Έτσι, οι περισσότεροι παίκτες της Ταξιαρχίας το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι, με τους Δεληζήση, Χατζηζήση, Κόρμπο, Διαμάντη, Έγκον και Φαρινόλα να είναι αυτοί που έχουν την μεγαλύτερη συμμετοχή στην σεζόν.

Γιώργος Γουμάγιας

Θανάσης Αθανασίου

Γιώργος Χατζηζήσης

Γιώργος Δεληζήσης

Γιάννης Σιγάλας

Άγγελος Βέρτζος

Αλέξανδρος Τσεμπερίδης

Πέτρος Κανακούδης

Παναγιώτης Κόρμπος

Δημήτρης Διαμάντης

Έγκον

Γιώργος Μπάρκογλου

Ηλίας Τσιλιγκίρης

Πάολο Φαρινόλα


Πανιώνιος

Σημαντικές είναι οι απώλειες για τον Πανιώνιο το καλοκαίρι, καθώς αρκετοί παίκτες με μεγάλη συμμετοχή μένουν ελεύθεροι. Πέρα από τον Κολοβό, που ανήκει στον Ολυμπιακό, ο Αυλωνίτης βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την ΑΕΚ, ενώ «φευγάτοι» είναι και οι Γιαννακόπουλος, Αράβιδης που θα μπορούσαν να φέρουν έσοδα στον Ιστορικό.

Γιάννης Ανέστης

Νίκος Γιαννακόπουλος

Φίλιππος Σαχσανίδης

Τάσος Αυλωνίτης

Ευθύμης Κουλοχέρης

Αντρέας Λάζνικ

Κλαούντιο Ριβέρο

Κώστας Κορκοντζέλος

Λεωνίδας Καμπάνταης

Χρήστος Αραβίδης

Άρης

Αρκετοί παίκτες του Άρη μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, όμως μία είναι η απώλεια που θα... πονέσει πολύ τους «κιτρινόμαυρους». Ο Αγκάνθο! Μπορεί να λήγουν τα συμβόλαια των Τσουκάνη, Παπαδόπουλου, Μαργαρίτη, Ηρακλή, Ψυχογιού και Τριανταφυλλάκου, όμως ο Ισπανός επιθετικός δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν στην ομάδα.

Μιχάλης Γιαννίτσης

Γιώργος Μαργαρίτης

Νίκος Ψυχογιός

Ανδρέας Ηρακλής

Βασίλης Τριανταφυλλάκος

Γιάννης Παπαδόπουλος

Στέλιος Τσουκάνης

Νταβίντ Αγκάνθο

Ζήσης Ναούμ

Πλατανιάς

Δεμένο έχει τον... βασικό κορμό της η ομάδα του Πλατανιά, καθώς από τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, μόλις δύο είναι οι βασικοί. Ο λόγος για τους Μπέλιτς και Ράφαελ, ενώ και οι Στόλερ, Μοράλ έχουν αρκετή συμμετοχή, αλλά ως αλλαγή.

Αντώνης Κοκκαλάς

Νταβίντ Θέρρα

Κρίστιαν Κάστελς

Άλκης Δημήτρης

Ράφαελ

Νίκολα Μπέλιτς

Ραφαήλ Σούκιας

Τόνι Μοράλ

Φαμπιάν Στόλερ

Λεβαδειακός

Αρκετούς παίκτες κινδυνεύει να χάσει η ομάδα του Λεβαδειακού το καλοκαίρι, η οποία όπως και πέρσι, δεν έχει προχωρήσει σε ανανεώσεις συμβολαίων. Γεωργίου, Μάντζιος, Βασιλείου, Ροτζέιρο και Μουλόπουλος έχουν συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο, όμως μέχρι στιγμής η ΠΑΕ δεν έχει δείξει ιδιαίτερη κινητικότητα...

Θανάσης Μουλόπουλος

Γιώργος Ιωαννίδης

Γιώργος Γεωργίου

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Ροτζέιρο Μάρτινς

Βαγγέλης Μάντζιος

Στέλιος Βασιλείου

Μανού Μπούστο

Μακούμπα Κάντζι

Πανθρακικός

Πολύ δουλειά έχει η διοίκηση του Πανθρακικού, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την καλή πορεία που πραγματοποιεί η ομάδα και να μην χάσει ελεύθερους τους... πρωταγωνιστές. Παίκτες όπως οι Τζάνης, Σαρακατσάνος, Σέρεμετ, Ρομέου, Μπαϊκαρά, Ζεκίνια, Χρήστου θα είναι... έγκλημα να χαθούν από τον σύλλογο της Κομοτηνής.

Δημήτρης Κουτσόπουλος

Ντίνο Σέρεμετ

Γιώργος Αθανασιάδης

Τόμισλαβ Μίκουλιτς

Γιάννης Χρήστου

Διονύσης Μακρυδημήτρης

Αχιλλέας Σαρακατσάνος

Δημήτρης Σκλιοπίδης

Ντένις Πόποβιτς

Ζεκίνια

Κάρλος Μερίνο

Ντενίζ Μπαϊκαρά

Ρομέου

Αντώνης Λαδάκης

Χρήστος Τζάνης

Εργοτέλης

Οι Κρητικοί επέστρεψαν στην πρώτη κατηγορία, αποφασισμένοι να μείνουν και μέχρι στιγμής πραγματοποιούν τρομερή πορεία. Το ρόστερ είναι γεμάτο με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, ενώ δεν λείπει και η εμπειρία. Στην πλειοψηφία, οι παίκτες που έχουν μέλλον μπροστά τους έχουν συμβόλαιο, όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Μπαντιμπανγγκα, Αθανασίου και Σαρρής είναι οι περιπτώσεις που ξεχωρίζουν, αλλά και οι έμπειροι Μεχία, Βερπακόφσκις, Καρντόσο, Αναστασάκος, Πίτσος Γιοβάνοβιτς, που έχουν βοηθήσει αρκετά.

Γρηγόρης Αθανασίου

Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς

Αλβάρο Μεχία

Μηνάς Πίτσος

Γιώργος Σαρρής

Οράσιο Καρντόσο

Μάρις Βερπακόφσκις

Ηλίας Αναστασάκος

Μπαντιμπανγκά

Καλλονή

Πολύ καλή είναι η πορεία της πρωτάρας Καλλονής μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Όπως είναι λογικό, τα περισσότερα συμβόλαια του συλλόγου λήγουν το καλοκαίρι, αφού η σεζόν είναι «πειραματική». Έτσι, Σιδεράκης, Γκάσιτς, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος, Λεοζίνιο, Φαρία, Ποντάνι, Μανούσος και Καζάκης είναι οι πολυτιμότεροι, αλλά όχι και οι μόνοι που μένουν ελεύθεροι.

Γιάννης Σιδεράκης

Αντριου Χογκ

Λευτέρης Μάππας

Ντάνιελ Γκάσιτς

Μιχάλης Κριπιντίρης

Γιώργος Χωριανόπουλος

Ανέστης Αναστασιάδης

Ιωσήφ Λαμπρόπουλος

Στράτος Βαλιός

Νίκος Γάλας

Λεοζίνιο

Ανδρέας Ντάμπος

Γιονάν Γκαρσία

Δημήτρης Βλαστέλλης

Μπάμπης Σιλιγκαρδάκης

Μαρσέλο

Μάρκος Ντος Σάντος

Ούγκο Φαρία

Γιακούμπ Ποντάνι

Χουανλού

Γιώργος Μανούσος

Βλάσης Καζάκης

Ανέστης Αγρίτης

*Οι πληροφορίες για τα συμβόλαια των παικτών προέρχονται από το transfermarkt.gr
** Στις λίστες δε συμπεριλαμβάνονται οι παίκτες που είναι δανεικοί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα