Από Μπάρτσα μέχρι Σάλκε στους «16»!

Γιώργος Βροντάκης
Από Μπάρτσα μέχρι Σάλκε στους «16»!

bet365

Ο Ολυμπιακός είναι μια ανάσα από τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους πιθανούς του αντιπάλους. Περνάει και με δύο ήττες!

Ο Ολυμπιακός είναι με το ενάμιση πόδι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ χάρη και στον Ρομπέρτο που έπιασε τα πάντα απέναντι στην Μπενφίκα και έδωσε μια υπερπολύτιμη νίκη στην ομάδα του. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί, αν και φαίνεται μακρινό, ήδη να σκέφτονται την επόμενη κλήρωση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το gazzetta.gr πάει λίγο πιο μπροστά και σας παρουσιάζει ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοί του πρωταθλητή Ελλάδος, καθώς κατά 90% θα βγει δεύτερος, οπότε θα κληρωθεί να αντιμετωπίσει κάποιον σύλλογο που θα τερματίσει πρώτος στον όμιλο του.

Δείχνουν πρώτες Μπάγερν, Ρεάλ, Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα
Έπειτα από 3 και 4 αγωνιστικές (η 4η αγωνιστική για τους μισούς ομίλους γίνονται σήμερα) υπάρχουν κάποια ξεκάθαρα φαβορί. Η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται σίγουρη πρώτη έχοντας έξι βαθμούς διαφορά από τις δεύτερες Γαλατασαράι, Κοπεγχάγη.

Η Μπάγερν Μονάχου δεν δείχνει ότι θα χάσει την πρωτιά, αφού είναι στο +3 από τη Σίτι και την φιλοξενεί την τελευταία αγωνιστική στη Γερμανία. Από τους ομίλους που αγωνίζονται απόψε για την 4η αγωνιστική, η Ατλέτικο Μαδρίτης με νίκη απέναντι στην ανίσχυρη Αούστρια Βιέννης στο «Βιθέντε Καλντερόν» τελειώνει (ουσιαστικά) την κορυφή του ομίλου.

Πάντως, και η Μπαρτσελόνα με τους τρεις βαθμούς (αν τους πάρει) σήμερα απέναντι στη Μίλαν καπαρώνει και αυτή την πρώτη θέση του γκρουπ και μπαίνει στους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού.

Οι... σίγουρες και οι εκκρεμότητες
Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης μοιάζουν σχεδόν σίγουρες για την κορυφή των ομίλων τους, ενώ οι υπόλοιπες μπορεί να είναι οι: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Λεβερκούζεν, Τσέλσι ή Σάλκε, και Άρσεναλ ή Ντόρτμουντ ή Νάπολι.

Γιουνάιτεντ, Λεβερκούζεν αλλά και... Σαχτάρ υπό προϋποθέσεις
Τα σενάρια είναι πάρα πολλά. Στον πρώτο όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ένα βαθμό διαφορά από τη Λεβερκούζεν όμως την επόμενη αγωνιστική δοκιμάζεται στη Γερμανία και εκεί φαίνεται πως θα εξαρτηθεί κατά πολύ η πρωτιά. Με νίκη μια από τις δύο φαίνεται να εξασφαλίζει την πρώτη θέση!

Πάντως, αν οι «κόκκινοι διάβολοι» με τις «ασπρίνες» έρθουν ισόπαλοι, τότε στο κόλπο της κορυφής θα μπει και η Σαχτάρ Ντόνετσκ, αφού την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται στο «Όλντ Τράφορντ».

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που Γιουνάιτεντ και Λεβερκούζεν φέρουν «Χ» και η Σαχτάρ επικρατήσει της Σοσιεδάδ στο Ντόνετσκ για την 5η αγωνιστική τότε η βαθμολογία θα γίνει: Μάντσεστερ 9, Λεβερκούζεν 8, Σαχτάρ 8 και Σοσιεδάδ 1. Έτσι, όλα θα κριθούν στο φινάλε (6η αγωνιστική: Μάντσεστερ Γ. - Σαχτάρ, Σοσιεδάδ - Λεβερκούζεν).

Η Τσέλσι έχει το προβάδισμα
Στον 5ο όμιλο πολλά θα ξεκαθαρίσουν απόψε στο Λονδίνο. Εκεί η Τσέλσι φιλοξενεί τη Σάλκε με τις δύο ομάδες να έχουν από έξι βαθμούς και τη Βασιλεία να ακολουθεί με 4! Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο με νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» θα είναι με το ενάμιση πόδι πρώτη, καθώς ακολουθεί το ματς στη Βασιλεία και στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων υποδέχεται την Στεάουα.

Από την άλλη, η Σάλκε ακόμα και με ισοπαλία στην Αγγλία δύσκολα θα πάρει την πρωτιά, καθώς έχει στη συνέχεια το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Στεάουα στο Βουκουρέστι, ενώ στο φινάλε φιλοξενεί τη Βασιλεία. Ομως, οι Γερμανοί με το τρίποντο επί της Τσέλσι, ανοίγουν φτερά κορυφής για τους «16».

Ολα πιθανά ανάμεσα σε Αρσεναλ, Ντόρτμουντ και Νάπολι
Εκεί που γίνεται ο χαμός είναι στον 6ο όμιλο, με τρεις ομάδες (Αρσεναλ, Ντόρτμουντ, Νάπολι) να παλεύουν για τις τρεις πρώτες θέσεις, με τη Μαρσέιγ να έχει βγει ήδη νοκ άουτ.

Οι Άγγλοι, οι Γερμανοί και οι Ιταλοί έχουν από έξι βαθμούς και ξεκάθαρο φαβορί έπειτα από τρεις αγωνιστικές δεν υπάρχει! Η Ντόρτμουντ φιλοξενεί απόψε την Άρσεναλ και η Νάπολι τη Μαρσέιγ. Οι Ναπολιτάνοι με νίκη θα φτάσουν τους 9 βαθμούς, όμως, στη συνέχεια έχουν το ματς στη Γερμανία με τη Ντόρτμουντ και στο φινάλε υποδέχονται την Αρσεναλ. Ο,τι και να πει κανείς για αυτό τον όμιλο είναι πιθανό! Αν δεν περάσουν δύο ακόμα αγωνιστικές δεν μπορείς να βγάλεις άκρη.

Ο Ολυμπιακός περνάει και με δύο ήττες!
Καλά τα σενάρια για τους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού, αλλά τι γίνεται σε περίπτωση που οι Πειραιώτες κάνουν δύο ήττες στις αγωνιστικές που απομένουν; Ακόμα και με δύο ήττες ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πως;

Αν η Μπενφίκα φέρει δύο ισοπαλίες, μια στο Βέλγιο και μια στην αναμέτρηση με την Παρί στη Λισαβόνα. Ομως, και το σενάριο να νικήσουν οι «αετοί» στις Βρυξέλλες και να χάσουν από τους Γάλλους στο «Ντα Λουζ», στέλνει τον Ολυμπιακό στους «16», αφού σε πιθανή ισοβαθμία υπερτερεί της Μπενφίκα! Η Παρί ακόμα και με τα δεύτερα είναι πολύ επικίνδυνη και δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα ποσότητα.

Ετσι, αν ο Ολυμπιακός χάσει τόσο στο Παρίσι, όσο και στο «Καραϊσκάκης» από την Άντερλεχτ, έχει πιθανότητες να βρεθεί στον επόμενο γύρο και να περιμένει τους... υποψήφιους αντιπάλους που αναλύσαμε παραπάνω!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα