H πιο βαριά ήττα! (vids)

Gazzetta team
H πιο βαριά ήττα! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός έχασε 4-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν και το gazzetta.gr σας θυμίζει τις μεγαλύτερες εντός έδρας ήττες των ελληνικών ομάδων στο Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» το πάλεψαν για ένα ημίχρονο απέναντι στην πρωταθλήτρια Γαλλίας, αλλά στην επανάληψη προδόθηκαν από τα στημένα και τελικά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την συντριβή μέσα στην έδρα τους. Αυτή ήταν η πιο βαριά εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού, κάτι που έχει ξανασυμβεί και την περίοδο 2004-05 κόντρα στη Λιόν. Ηττα με τρία γκολ διαφορά έχει και ο Παναθηναϊκός με το 3-0 από τη Μπαρτσελόνα!

Με αφορμή το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το gazzetta.gr σας θυμίζει τις μεγαλύτερες εντός έδρας ήττες των ελληνικών ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

1994/95
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
ΑΕΚ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-3

Η ΑΕΚ συμμετέχει τη σεζόν 1994/95 για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Champions League και στις 23 Νοεμβρίου θα υποστεί μια απρόσμενη ήττα από την θεωρητικά ευκολότερη ομάδα του ομίλου (Μίλαν, Άγιαξ, Σάλτσμπουργκ) της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέσα σε δύο λεπτά (6΄, 8΄) ο Πφαϊφενμπέργκερ θα διαλύσει την άμυνα της «Ένωσης», η οποία θα καταφέρει να μειώσει στο 29΄ με τον Βλάχο. Στο 76΄ ο Χάσεχιτλ θα δώσει διαστάσεις θριάμβου στη Σάλτσμπουργκ διαμορφώνοντας το 1-3.


1995/96
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΓΙΑΞ 0-3

Η σεζόν 1995/95 στο Champions League έχει μείνει χαραγμένη για την ξέφρενη πορεία του Παναθηναϊκού που έφτασε μισό βήμα πριν τον τελικό. Στον ημιτελικό οι «πράσινοι» κερδίζουν τον Άγιαξ με 1-0 στο Άμστερνταμ, αλλά ο επαναληπτικός στο ΟΑΚΑ θα μετατραπεί σε πανωλεθρία για την ομάδα του Ρότσα. Στο 4΄ ο Λιτμάνεν θα βάλει μπροστά τον «Αίαντα» και στο 77΄ ο Φινλανδός θα βάλει τέλος στο όνειρο του Παναθηναϊκού. Στο 85΄ ο Βόουτερ θα δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.


1998/99
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΣΕΝΑΛ 1-3

Εκείνη τη σεζόν ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική την Άρσεναλ στο ΟΑΚΑ. Η νίκη σε συνδυασμό με αποτέλεσμα στο άλλο ματς της Ντιναμό Κιέβου με τη Λανς του δίνει μια ανέλπιστη πρόκριση για την επόμενη φάση. Οι «πράσινοι» δεν θα καταφέρουν να κάνουν το καθήκον τους και θα παραδοθούν στην ανωτερότητα των Λονδρέζων. Η Άρσεναλ θα πάρει μπροστά στο β΄ ημίχρονο. Στο 66΄ θα πάρει κεφάλι με το αυτογκόλ του Ασάνοβιτς, αλλά στο 74΄ ο Σιπνιέφκσι θα ισοφαρίσει. Στο 80΄ ο Ανελκά και στο 86΄ ο Μπόα Μόρτε θα διαμορφώσουν το 1-3.


2003/04
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ 1-3

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο «Απ. Νικολαΐδης», αλλά δεν θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί την έδρα του στο ματς με την Στουτγκάρδη. Θα προηγηθεί με τον Κωνσταντίνου στο 60΄, ωστόσο η συνέχεια θα είναι εφιαλτική για τους «πράσινους». Στο 67΄ ο Φύσσας με αυτογκόλ θα φέρει το ματς ξανά στα ίσια και ο Κούρανι στο 75΄ θα βάλει μπροστά την γερμανική ομάδας. Δύο λεπτά αργότερα, θα ολοκληρωθεί ο εφιάλτης του Παναθηναϊκού με το γκολ του Χίνκελ που θα γράψει το τελικό 1-3.


2005/06
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ 1-3

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στην πρεμιέρα εκείνης της σεζόν την Ρόζενμποργκ, σε ένα ματς το οποίο θεωρητικά είναι στα μέτρα του. Θα προηγηθεί με το αυτογκόλ του Λάγο στο 19΄, αλλά η συνέχεια δεν θα είναι ανάλογη. Στο 42΄ ο Σκέλμπρεντ θα στείλει τις δύο ομάδες με το 1-1 στα αποδυτήρια και στο 48΄ ο Μαυρογενίδης με αυτογκόλ θα βάλει μπροστά τους Νορβηγούς. Στις καθυστερήσεις ο Στόρφλορ θα κάνει το 1-3.


2005/06
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΙΟΝ 1-4

Η κακή εικόνα του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» εκείνη τη σεζόν θα έχει και συνέχεια καθώς στο δεύτερο ματς στο σπίτι του θα γνωρίσει ακόμα μια βαριά ήττα από την Λιόν. Οι ερυθρόλευκοι» και πάλι θα προηγηθούν, αυτή τη φορά στο 3΄ με τον Μπαμπαγκίντα, όμως θα μπουν στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με τα γκολ των Ζουνίνιο (41΄) και Κάριου (44΄). Ο Νορβηγός στο 57΄ θα διπλασιάσει τα τέρματα του και στο 55΄ ο Ντιαρά θα διαμορφώσει το 1-4.


2006/06
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ 2-4

Ακόμα μια καταστροφική πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι ερυθρόλευκοι» θα παραδοθούν στις ορέξεις του Μοριέντες, αν και θα προηγηθούν στο 28΄ με τον Κωνσταντίνου. Ο Ισπανός επιθετικός στο 34΄ και στο 39΄ θα στείλει τις «νυχτερίδες» στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-1. Στο 66΄ ο Καστίγιο θα ισοφαρίσει, αλλά στο 85΄ ο Αλμπιόλ και στο 90΄ ο Μοριέντες θα κάνουν το 2-4.


2010/11
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0-3

Ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2010/11 θα έχει την ατυχία να πέσει πάνω στη μεγάλη Μπαρτσελόνα. Ο Πέδρο στο 27΄ θα βάλει τους Καταλανούς μπροστά στο σκορ. Το «τριφύλλι» θα αντέξει στην πίεση της ισπανικής ομάδας ως το 62΄ όπου θα αναλάβει δράση ο Μέσι. Επτά λεπτά αργότερα ο Πέδρο θα πάρει και πάλι τη σκυτάλη από τον Αργεντινό άσο και θα διαμορφώσει το τελικό 0-3.


ΣΕΖΟΝ 2013/14
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 1-4

Η κακή παράδοση του Ολυμπιακού στις πρεμιέρες στο Champions League μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα συνεχιστεί και στο ματς με την Παρί. Η γαλλική ομάδα θα προηγηθεί στο 19΄ με τον Καβάνι, όμως στο 25΄ ο Βάις θα φέρει το ματς στα ίσια. Στην επανάληψη τα στημένα και συγκεκριμένα τα κόρνερ θα προδώσουν τους «ερυθρόλευκους» καθώς θα δεχθούν τρία πανομοιότυπα τέρματα. Στο 68΄ και στο 73΄ ο Μότα θα κάνει το 1-3 και στο 86΄ ο Μαρκίνιος το 1-4.

Δείτε τα βίντεο

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα