Έτσι κέρδισε ο ΠΑΟΚ τη μάχη!

Έτσι κέρδισε ο ΠΑΟΚ τη μάχη!

Θάνος Σαρρής
Έτσι κέρδισε ο ΠΑΟΚ τη μάχη!

bet365

Το CAS απέρριψε το αίτημα αναστολής της Μέταλιστ και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις συντονισμένες κινήσεις του νομικού επιτελείου του «δικέφαλου» που κατάφερε τη μεγάλη νίκη!

Είναι πλέον οριστικό! Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθως το CAS απέρριψε το αίτημα αναστολής για την ποινή της Μέταλιστ, με το νομικό τμήμα της ομάδας να πετυχαίνει μια μεγάλη νίκη, από αυτές που σπανίζουν σε ευρωπαϊκά δικαστήρια. Φυσικά, οι νομικοί του «δικέφαλου» δεν άφησαν τίποτα στην τύχη! Από την πρώτη στιγμή με μεθοδικές κινήσεις και πολλή δουλειά κατάφεραν να... δέσουν τα χέρια των Ουκρανών.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Με το που ξεκίνησε το θέμα με την τιμωρία της Μέταλιστ από την UEFA και την προσφυγή της στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης, στον ΠΑΟΚ δεν έχασαν καιρό. Αντέδρασαν αμέσως και πιέζοντας την UEFA με επιστολές, κατέστησαν σαφές ότι θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες για να πάρουν τη θέση της ομάδας του Χαρκόβου. Αυτός ήταν και ο σκοπός της ένστασης που κατέθεσε ο «δικέφαλος». Να σταλεί ένα μήνυμα στην Ομοσπονδία ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ότι δεν πρόκειται να το αφήσουν να περάσει έτσι. Παρότι το όνομα του ΠΑΟΚ δεν μπήκε στην κληρωτίδα μαζί με αυτό της αντιπάλου του, είχε ήδη γίνει «θόρυβος». Και όπως αποδείχθηκε, είχε και ουσιαστικό αντίκτυπο!

Γρήγορα, όμως, κινήθηκε και η UEFA, η οποία δεν μπήκε στη λογική να εξετάσει τις ενστάσεις του ΠΑΟΚ, αλλά κάλεσε τη Μέταλιστ να εξεταστεί πειθαρχικά. Έγινε, δηλαδή, αυτό που ήθελαν στην ελληνική ομάδα! Μάλιστα, το θέμα πήγε κατευθείαν στη τμήμα εφέσεων αντί να περάσει από το πρωτοβάθμιο και να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο οποίος μπορεί να σήμανε και το τέλος των πιθανοτήτων των «ασπρόμαυρων». Οι σωστές κινήσεις της UEFA συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα το απόγευμα της Τετάρτης να ανακοινώσει την απόφασή της της.

Επόμενο... στοίχημα για τον ΠΑΟΚ ήταν το CAS. Παρότι μεσολάβησε Δεκαπενταύγουστος, μια ομάδα δικηγόρων έκανε τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να απορριφθεί το αίτημα για ανΑστολή της ποινής. Σε συνεργασία με δικηγορικό γραφείο από την Ελβετία, με το οποίο είχαν έρθει ήδη σε επαφή, κατάφεραν να πετύχουν την απόρριψη του αιτήματος της Μέταλιστ, έχοντας στο πλευρό τους και την UEFA.

Ουσιαστικά, οι Ουκρανοί κινήθηκαν σε δύο μέτωπα. Αφενός ζήτησαν από το CAS αναστολή της απόφασης λόγω του ότι θα προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη και αφετέρου προσέφυγαν στο Ανώτατο Πολιτικό Δικαστήριο της Ελβετίας προκειμένου να μπλοκάρει την απόφαση, γνωρίζοντας ότι εκεί δεν μπορούσε να συμμετέχει ο ΠΑΟΚ. Η Μέταλιστ είχε στο πλευρό της και την ουκρανική ομοσπονδία, η οποία παρότι στην αρχή ήταν υπέρ της τιμωρίας, στη συνέχεια πήρε το πλευρό της. Αυτό που έκαναν οι νομικοί του «δικέφαλου» σε συνεργασία με το ελβετικό δικηγορικό γραφείο ήταν να εκφράσουν τις ξεκάθαρες απόψεις τους στο CAS και... ουσιαστικά να κερδίσουν την μάχη!

Στον ΠΑΟΚ πάντως έχουν να λένε και για τη στάση της UEFA. Όχι επειδή έκανε κάποια χάρη στην ομάδα τους, αλλά επειδή υπερασπίστηκε τη νομιμότητα με ξεκάθαρο τρόπο, δεν κωλυσιέργησε και κινήθηκε ακριβώς όπως προβλεπόταν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα