Σκόρερ με θέμα... υγείας ο Χέρστον (vid)

Φάνης Παναγιώτου
Σκόρερ με θέμα... υγείας ο Χέρστον (vid)
Ο Μαλίκ Χέρστον είναι ακόμα ένας παίκτης που βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα, τις δυσκολίες και τα εμπόδια στην περίπτωση του Αμερικανού.

Το όνομα του Μαλίκ Χέρστον έχει ανέβει αρκετά στη λίστα του Ολυμπιακού, με τους υποψήφιους αντικαστάτες του Κώστα Παπανικολάου και το gazzetta.gr γράφει για τον Αμερικανό της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, που από αρχηγός, πλέον βρίσκεται εκτός ομάδας. Σε τι κατάσταση βρίσκεται;

Τελειωμένος από το Μιλάνο

Ο Μαλίκ Χέρστον ήταν ο αρχηγός της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο τη σεζόν που τελείωσε, ωστόσο, η επόμενη χρονιά δεν θα τον βρει στην ίδια ομάδα. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο Χέρστον -παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο, το οποίο υπέγραψε πέρυσι- δεν θα παραμείνει στο Μιλάνο, με τον Λούκα Μπάνκι να του ζητάει να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Στο ρόστερ της Αρμάνι Μιλάνο υπάρχουν ήδη οι Τζεντίλε και Λάνγκφορντ, αποκτήθηκε ο Τσερέλα από τη Βαρέζε και είναι πολύ κοντά και ο Ντέιβιντ Μος. Τι σημαίνει αυτό; Πως χώρος για τον Χέρστον δεν υπάρχει, επομένως το συμβόλαιο του παίκτη δεν θα αποτελέσει εμπόδιο σε ενδεχόμενη μεταγραφή του, καθώς η Αρμάνι Μιλάνο θέλει να «ξεφορτωθεί» τον Αμερικανό.

Ερωτήματα για την υγεία του!

Την περασμένη σεζόν ο Μαλίκ Χέρστον είχε αρκετούς τραυματισμούς. Ο τελευταίος ήταν τον Μάρτιο, με τον Αμερικανό να μένει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες. Το πρόβλημα του 26χρονου ήταν στη μέση και στην Ιταλία έχουν ερωτήματα για την αγωνιστική του κατάσταση. Ο παίκτης θεωρητικά είναι έτοιμος να παίξει (σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Ιταλοί), αλλά είναι δεδομένο πως αν ο Ολυμπιακός ασχοληθεί πιο... ζεστά με την περίπτωση του, θα πρέπει απαραίτητα να τον υποβάλει σε ειδικά ιατρικά τεστ.

Οι αριθμοί του Χέρστον, τι μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό

Ο Μαλίκ Χέρστον τη σεζόν 2011-2012 είχε: 13,9 πόντους (56,7% στα δίποντα, 48% στα τρίποντα), 2,8 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ στην Ευρωλίγκα και 12,7 πόντους (55,7% στα δίποντα, 38,8% στα τρίποντα), 3,8 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ στο ιταλικό πρωτάθλημα. Τη χρονιά που τελείωσε ο Αμερικανός μέτρησε: 11,4 πόντους (41,4% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα), 2,2 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ στην Ευρωλίγκα και 12,5 πόντους (54,9% στα δίποντα, 33,3% στα τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ στη Lega A. Σε περίπτωση που ο Χέρστον είναι σε κατάσταση να παίξει στον Ολυμπιακό, τότε οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να υπολογίζουν σε έναν αρκετά καλό σκόρερ, που παράλληλα έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα (κάτι που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα). Αντίθετα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα χάσει σε ριμπάουντ, ενώ και σωματικά δεν είναι το... καθαρό «3άρι» (ύψος 1,98μ.)

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα