Το «πουλέν» του Βενγκέρ για Ολυμπιακό! (pics+vids)

Δημήτρης Βέργος
Το «πουλέν» του Βενγκέρ για Ολυμπιακό! (pics+vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Κοσταρικανό ακραίο επιθετικό της Άρσεναλ, τον οποίο ο Ολυμπιακός θέλει να φέρει με τη μορφή δανεισμού.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την Άρσεναλ για να φέρει με τη μορφή δανεισμού για την επόμενη σεζόν τον Κοσταρικανό ακραίο επιθετικό Τζόελ Κάμπελ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον 21χρονο εξτρέμ των «Κανονιέρηδων», το «πουλέν» του μάστορα του είδους στην ανακάλυψη ταλέντων, Αρσέν Βενγκέρ.

«Ποιος Μέσι και ποιος Νεϊμάρ; Σας παρουσιάζω τον Τζόελ Κάμπελ»

Ο παραπάνω χαρακτηρισμός μπορεί να είναι αρκετά βαρύς, ωστόσο έτσι έχει αναφερθεί για τον Τζόελ Κάμπελ, ο πρώην προπονητής του στην Κόστα Ρίκα, Ρικάρντο Λα Βόλπε. Ο Κάμπελ διαθέτει ένα φαρμακερό αριστερό πόδι το οποίο μπορεί να στείλει με απίστευτη ευκολία την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Εκτός από το όμορφο τελείωμα, ο Κάμπελ με ύψος 1,78 συνδυάζει δύναμη και ταχύτητα, ενώ πλεονέκτημά του αποτελεί το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο ως προωθημένος φορ, όσο και ως ακραίος επιθετικός, είτε στα αριστερά είτε στα δεξιά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το παρατσούκλι με το οποίο είναι γνωστός στη χώρα του: «Ο Πάνθηρας», ενώ στην Ευρώπη πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως «ο άλλος Νεϊμάρ» και πιο συγκεκριμένα οι οπαδοί της Άρσεναλ ως «ο αριστεροπόδαρος Τιερί Ανρί».

Ξεχώρισε στις μικρές Εθνικές της Κόστα Ρίκα

Ο Τζόελ Κάμπελ γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1992 και το παράδοξο με την περίπτωσή του είναι ότι τράβηξε τα βλέμματα ομάδων όπως η Άρσεναλ, η Μίλαν και η Μπαρτσελόνα όχι εξ αιτίας των εμφανίσεων του σε συλλογικό επίπεδο, αλλά λόγω των εξαιρετικών επιδόσεών του με τις μικρές Εθνικές της Κόστα Ρίκα. Ο Κάμπελ αποτελεί προϊόν των ακαδημιών μιας εκ των πιο γνωστών ομάδων στην Κόστα Ρίκα, της Ντεπορτίβο Σαπρίσα. Όμως εκεί πρόλαβε να κάνει μόλις τρεις συμμετοχές και άλλες πέντε στην Πουνταρένας που παραχωρήθηκε δανεικός. Με καμία από αυτές δεν κατάφερε να βρει δίχτυα μέσα σε διάστημα δύο ετών (2009-2011), αλλά το έκανε κατ' επανάληψη με την Κόστα Ρίκα.

Ο Κάμπελ ήταν η απόλυτη μηχανή των γκολ σε όποιο τουρνουά συμμετείχε η Κόστα Ρίκα των Νέων και των Ελπίδων είτε αυτό αφορούσε διοργανώσεις της Κεντρικής Αμερικής είτε ήταν σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την Κάτω των 17 σκοράρει οκτώ τέρματα σε εννιά παιχνίδια τη σεζόν 2008-2009 και την επόμενη προβιβάζεται στην Ελπίδων όπου κι εκεί φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα με δέκα τέρματα σε 13 ματς.

Ο Βενγκέρ τον έφερε στην Άρσεναλ

Το καλοκαίρι του 2011 ο μετρ στην ανεύρεση ταλέντων Αρσέν Βενγκέρ προχωράει στην απόκτηση του Τζόελ Κάμπελ, τον οποίο οι σκάουτς της Άρσεναλ είχαν τσεκάρει στα ματς των μικρών Εθνικών της Κόστα Ρίκα, μένοντας με το στόμα ανοικτό από την ικανότητα του να παίζει σε όλες τις θέσεις μπροστά και να σκοράρει με ευκολία. Ο Αλσατός τεχνικός παραδέχεται πως η Άρσεναλ ρίσκαρε με την περίπτωσή του καθώς ο παίκτης είχε να δείξει πράγματα μόνο σε εθνικό επίπεδο, ωστόσο ο Βενγκέρ τόνισε πως ο Κάμπελ ήταν ένας παίκτης με πλούσιο ταλέντο και δυνατότητα να παίζει και στις δύο πτέρυγες αλλά και στην κορυφή.

Το πρόβλημα με την άδεια εργασίας και οι δανεισμοί

Η προσπάθεια της Άρσεναλ να βγάλει άδεια εργασίας στον Κάμπελ προκειμένου αυτός να έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί με τη φανέλα των «Κανονιέρηδων» δεν στέφθηκε από επιτυχία καθώς ο Κάμπελ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών με την Εθνική ανδρών της Κόστα Ρίκα. Προκειμένου να μην μείνει ανενεργός η Άρσεναλ τον στέλνει δανεικό στη Λοριάν, στην οποία αγωνίζεται κυρίως ως αλλαγή δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία, με ταχύτητα στο παιχνίδι του, ενώ καταφέρνει να σκοράρει ερχόμενος από τον πάγκο και τρία τέρματα.

Το καλοκαίρι του 2012 η Άρσεναλ ακόμα δεν έχει καταφέρει να διευθετήσει το θέμα της άδειας εργασίας με αποτέλεσμα ο Κάμπελ να φύγει για δεύτερη φορά δανεικός, αυτή τη φορά στην Ισπανία και στην Μπετις. Εκεί καταφέρνει και πραγματοποιεί μια γεμάτη σεζόν αγωνιζόμενος ως βασικός και αφήνει θετικές εντυπώσεις, έχοντας βελτιώσει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του και κυρίως έχοντας ωριμάσει παίρνοντας εμπειρίες από ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μάλιστα η Μπέτις πριν το τέλος της σεζόν είχε εκφράσει την επιθυμία της να ανανεώσει τον δανεισμό του Κοσταρικανού ακραίου επιθετικού, κάτι που όμως δεν ευοδώθηκε.

Το μέλλον του στην Άρσεναλ

Με τη λήξη της σεζόν ο Κάμπελ επέστρεψε στην Άρσεναλ, και έχοντας πραγματοποιήσει έναν σημαντικό αριθμό εμφανίσεων με την Κόστα Ρίκα (25 συνολικά με επτά τέρματα) κατάφερε επιτέλους να εξασφαλίσει την άδεια εργασίας για την οποία οι «Κανονιέρηδες» πάλευαν εδώ και χρόνια. Ο Βενγκέρ ωστόσο επειδή δεν θέλει να «κάψει» τον 21χρονο Κοσταρικανό (από τη στιγμή μάλιστα που τον θεωρεί ένα εξαιρετικό ταλέντο) «ψάχνεται» να τον παραχωρήσει εκ νέου σε κάποιον σύλλογο με τη μορφή δανεισμού ώστε να συνεχίσει να βελτιώνει τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του για ακόμη μια χρονιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα