Ο εκρηκτικός Χεφρέν για Ολυμπιακό (vids)

Ο εκρηκτικός Χεφρέν για Ολυμπιακό (vids)

Δημήτρης Βέργος
Ο εκρηκτικός Χεφρέν για Ολυμπιακό (vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον ακραίο επιθετικό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Χεφρέν Σουάρες που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό.

Ακόμα ένα όνομα που προστέθηκε στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού αυτό το καλοκαίρι είναι ο Χεφρέν Σουάρες. Ο 25χρονος παίκτης αποτελεί προσωπική επιλογή του Μίτσελ, ο οποίος τον ήθελε από την εποχή που βρισκόταν στη Χετάφε και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δείχνει ανοικτή στην παραχώρησή του. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την πορεία του αριστερού ακραίου Χεφρέν από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, τις εμφανίσεις του στους «Μπλαουγκράνα» και τη μεταγραφή του στη Σπόρτινγκ, στην οποία όμως δεν κατάφερε να «πιάσει», εξ αιτίας και των τραυματισμών.

Από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα

Γεννημένος στις 20 Ιανουαρίου του 1988 ο Χεφρέν Σουάρες ήταν μόλις ενός έτους όταν αυτός και οι γονείς του θα έφευγαν ως μετανάστες από τη Βενεζουέλα για την Τενερίφη. Ο μικρός θα γραφόταν στην πορεία στις ακαδημίες της ομώνυμης ομάδας, όπου και οι σκάουτς της Μπαρτσελόνα το 2004 διέκριναν το ταλέντο του και τον έφεραν στη Βαρκελώνη. Εκεί συνεχίζει να καλλιεργεί το ταλέντο του για τέσσερα χρόνια στις περίφημες ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, αγωνιζόμενος παράλληλα και με τις μικρές ομάδες της Μπάρτσα.

Τον «έπιασε» το μάτι του Γκουαρδιόλα

Η εκρηκτικότητα του σε συνδυασμό με την ντρίμπλα και την πολύ καλή σέντρα που διαθέτει είναι στοιχεία τα οποία… τραβάνε το μάτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος αποφασίζει να τον προβιβάσει στην κανονική ομάδα της Μπαρτσελόνα. Ο Πεπ του δίνει τη διετία 2008-2010 χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιχνίδια, όπου ο Χεφρέν αποκομίζει σημαντικές εμπειρίες, δείχνοντας ικανός να… κολυμπήσει στα βαθειά.

Το νέο συμβόλαιο και η ρήτρα

Στην Μπαρτσελόνα βλέποντας το πλούσιο ταλέντο του Χεφρέν, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο από την αριστερή όσο και από τη δεξιά πτέρυγα (παρότι διαθέτει αριστερό πόδι), θέλουν οπωσδήποτε να τον κρατήσουν στο Καμπ Νου και έτσι τον Φεβρουάριο του 2010 ο παίκτης υπογράφει νέο διετές συμβόλαιο με την Μπάρτσα μάλιστα να του τοποθετεί και ρήτρα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Το γκολ στο Clasico και η μεταγραφή στη Σπόρτινγκ

Τη σεζόν 2010-2011 ο Χεφρέν έχει όμως πολύ περιορισμένες εμφανίσεις στην Μπαρτσελόνα βρισκόμενος είτε στον πάγκο είτε εκτός αποστολής. Τον Νοέμβριο εκείνης της σεζόν πάντως θα προσθέσει κι αυτός το όνομά του στον μεγαλειώδες θρίαμβο της Μπαρτσελόνα σκοράροντας στο νικηφόρο 5-0 επί της μισητής αντιπάλου Ρεάλ Μαδρίτης μπαίνοντας ως αλλαγή. Ο Γκουαρδιόλα ωστόσο δεν τον υπολογίζει πια και το καλοκαίρι του 2011 δίνει τη συγκατάθεσή του για την παραχώρηση του Χεφρέν στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας έναντι σχεδόν τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι μυϊκοί τραυματισμοί του κόστισαν

Ο Χεφρέν ξεκινάει τη σεζόν 2011-2012 στη Σπόρτινγκ γεμάτος φιλοδοξίες, ωστόσο γρήγορα τα μυϊκά προβλήματα τραυματισμών που αποκομίζει τον θέτουν νοκ-άουτ και του στερούν τη συμμετοχή του σε όλο το πρώτο μισό εκείνης της σεζόν. Επιστρέφει τον Μάρτιου του 2012 στους αγωνιστικούς χώρους και ολοκληρώνει την περίοδο μόλις με 11 συμμετοχές συνολικά (πέντε ως βασικός). Ωστόσο, και τη σεζόν που μας πέρασε οι συμμετοχές του Χεφρέν στη Σπόρτινγκ είναι άκρως περιορισμένες. Βρίσκεται τις περισσότερες φορές είτε τραυματίας είτε στον πάγκο και πραγματοποιεί 13 εμφανίσεις με τον σύλλογο της Λισαβόνας, εκ των οποίων πάλι μόνο οι πέντε ως βασικός, με αποτέλεσμα στη Σπόρτινγκ να εξετάζουν την παραχώρησή του.

Το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ

Τον Νοέμβριο που μας πέρασε ο ατζέντης του Χεφρέν είχε αποκαλύψει ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για την απόκτηση του πελάτη του, ο οποίος, όπως γράψανε οι αθλητικές ιστοσελίδες στη Βρετανία, δεν κατάφερε ποτέ να πιάσει στη Σπόρτινγκ παρά το ταλέντο που διέθετε. Πάντως το ενδιαφέρον από Αγγλία δεν ήταν καινούργιο για τον Χεφρέν καθώς στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της ανοδικής του πορείας στην Μπαρτσελόνα, ονόματα όπως αυτά των Άρσεναλ, Τότεναμ, Έβερτον, Μπλάκμπερν, Γουίγκαν και Σέλτικ είχαν συνδεθεί με την περίπτωσή του.

Ένα γρήγορο και επικίνδυνο εξτρέμ

Ο Χεφρέν είναι ένας ταχύς εξτρέμ, ο οποίος διαθέτει ένα πολύ καλό αριστερό πόδι το οποίο βγάζει κοφτερές σέντρες μέσα στην περιοχή. Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πτέρυγα και να ταλαιπωρήσει τα αντίπαλα μπακ. Δυνατό σημείο του επίσης ο συνδυασμός της ταχύτητας με την άρτια τεχνική κατάρτιση που διαθέτει καθώς μπορεί με τη γρηγοράδα και την ντρίμπλα του να αφήσει… στήλη άλατος οποιονδήποτε πλάγιο αμυντικό. Φυσικά μειονέκτημά του αποτελούν οι μονομαχίες σώμα με σώμα λόγω της σωματοδομής του, αλλά και των μυϊκών προβλημάτων που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα